Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tutorial (wydzielony)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tutorial (wydzielony)

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11207 tutaj masz wszystko

pizdzik, mam do ciebie sprawe...

skoro niewiesz jak to zrobic i niemasz najmniejszego pojecia to czy pomozesz w robieniu tutoriala (opis krok po kroku) do budowy takich kolumn??
    jedyne co bys musial zrobic to pokryc koszty zakupu glosnikow, czesci na obudowe itp a ja wszystko ladnie zloze, oforniruje, polutuje i w dodatku wszystko opisze zeby inni mieli instrukcje "jak to sie robi" - co ty na to? nic nie wezme za robocizne - wszystko po kosztach...

czy jednak wolisz to sam zrobic?

pomysł nie jest zły ale niestety jestem typem goscia który do wszystkiego musi dojsc sam [pc rozłozyłem na czesci pierwsze i tydzien składałem... ale działa, od wujasa malucha cały silnik rozebrałem i 10 dni składałem i do tej pory działa...,itd.] Moge ci wysyłac wszystkie zdj. itp. ale wybacz wolał bym to zrobic sam. Jednak przypuszczam ze bede potrzebował pomocy iscie teoretycznej...

Skomentuj

szkoda :/ bede musial chyba sobie sam je zrobic a pozniej sprzedac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        skoro niewiesz jak to zrobic i niemasz najmniejszego pojecia to czy pomozesz w robieniu tutoriala (opis krok po kroku) do budowy takich kolumn??
        jedyne co bys musial zrobic to pokryc koszty zakupu glosnikow, czesci na obudowe itp a ja wszystko ladnie zloze, oforniruje, polutuje i w dodatku wszystko opisze zeby inni mieli instrukcje "jak to sie robi" - co ty na to? nic nie wezme za robocizne - wszystko po kosztach...
        szkoda :/ bede musial chyba sobie sam je zrobic a pozniej sprzedac
        Jako, że swój projekt pociągnę dopiero za jakiś czas (chroniczny brak czasu :/), to możliwe że ja mógłbym pójść na układ, o którym wspominałeś.

Jaki to byłby koszt, oraz czego można się po takich kolumnach spodziewać (i czy ewentualnie nadawały by się na kolumny tylne w 5.1) ?

Gi

PS: Rozumiem, że to podłogówki ?

Czy to inny model ?

Skomentuj

ooo to bardzo fajnie ale chodzilo mi o monitorki. od siebie moge dodac fornir bo zalega mi troche za lozkiem. mam akurat 4 srednie platy jakiegos lisciastego wiec moge je na to przeznaczyc. momentu tez jeszcze mam. tak wiec koszt to glosniki, lakier (jak sie zdecydujesz szybko to koszt sie podzieli), obudowa i czesci z polinka

Zamieszczone przez gi
          czego można się po takich kolumnach spodziewać
          poczytaj opinie o TOTEM MITE

Skomentuj

Pawel S., co Ty na to - ja zapewnię głośniki i zwrotę , a Ty bude i wykończenie ? :)

Skomentuj

ooo to bardzo fajnie ale chodzilo mi o monitorki. od siebie moge dodac fornir bo zalega mi troche za lozkiem. mam akurat 4 srednie platy jakiegos lisciastego wiec moge je na to przeznaczyc. momentu tez jeszcze mam. tak wiec koszt to glosniki, lakier (jak sie zdecydujesz szybko to koszt sie podzieli), obudowa i czesci z polinka
              Monitorki też mogą być, nawet lepsze, można je potem łatwiej wykorzystać gdzie indziej (no: komp) jak sklecę swoją parkę.

Nadal nie wiem jaka to kwota bo kwoty wymieniane tu w topiku są raczej bardzo małe i nie wiem czy o nich mowa:

13 40 2 + 10 80 7 = 130-140zł z wysyłką, do tego zwroty, budy i w 200zł się zmieścisz
              Jak nadal jesteś zainteresowany (takero również się zgłosił więc może będzie to dla ciebie lepsze rozwiązanie) to daj znać +/- ile bym musiał wyłożyć i kiedy chciałeś się w to pobawić.

Gi

PS: Zazdroszczę ilości wolnego czasu jeżeli masz czas na tworzenie tutoriali z budowy kolumn :)

Skomentuj

z tego co widze to spokojnie w tych 200zl sie zmiescisz. moze ewentualnie dodatkowo wysylka odemnie.

PS: Zazdroszczę ilości wolnego czasu jeżeli masz czas na tworzenie tutoriali z budowy kolumn
                jakbym mial gdzie je robic to mozna sie nawet w jednym dniu zmiescic
                takero, moze 2 rozne wersje?? :>

tylko ze znajac zycie czas budowy to bedzie min 2 tygodnie :/
                no chyba ze fizyke wczesniej zalicze

Skomentuj

Pawel S., dwie KOMPLETNIE różne wersje :)
                  Możnaby zrobić dwa projekty kolumn - tanich, małych, ale na coś innego nastawionych :)
                  13 40 2 + 10 80 7
                  i
                  arn150 + pj albo coś bliźniaczego, w każdym razie tanie i z basem :)

Skomentuj

jestem ZA

obudowy pod ARN+PJ mam gotowe ale to grosz wiec zbuduje kolejne - troche mniejsze

takero, ale powiedz mi jedno - totemy na oryginalnej zwrotnicy czy irek wezmie tez w tym udzial?? :>

Skomentuj

myślę że warto zwrotę do nowa zaprojektować :)

Skomentuj

według mnie pomysł ok bo tacy jak ja bendom wiedzieli jak zrobic "swoje 1 kolumienki"!

Skomentuj

Zamieszczone przez pizdzik
                          tacy jak ja bendom wiedzieli jak zrobic "swoje 1 kolumienki"!
                          kolumny zbudujesz ale ortografi to cie nie nauczymy :P

Skomentuj

Może ja mógłbym dołożyć sie do projektu,szukam "czegoś" do unitry R8040h

Skomentuj

Zamieszczone przez slaw369
                              Może ja mógłbym dołożyć sie do projektu,szukam "czegoś" do unitry R8040h
                              A ja myślę czy nie zrobić ich samemu, mało roboty bo kolumny małe, dobre do nauki podstaw, a obudowy zrobil bym takie:

[center:faa1258ec5][/center:faa1258ec5]

:mrgreen:

Gi

PS (Pawel S.): Jeżeli nie znajdziesz nikogo innego to ja mogę te ~200zl wyłożyć, potem po prostu zmienię sobie budy :) Jak już się zadeklarowałem to nie wypada się wycofywać. :grin:

Skomentuj

panowie, sa 3 pomysly na takie projekty.
                                1. totem mite (z nowa zwrotnica!!)
                                2. STX GDN 14-50-4SS + PJ
                                3. ARN 150 + PJ

koszt wszystkich bez robicizny wyjdzie max 200zl

jak ktos jest chetny to pisac tutaj wyraznie kto na ktory zestaw

mysle nad 3 rodzajami wykoczenia dla odmiany.
                                napewno fornir, malowanie i 3 jeszcze nie obmyslilem

gi, takie obudowy tez mam w planach ale raczej na cos lepszego. np 15AKX+ AKX

Skomentuj

gi, takie obudowy tez mam w planach ale raczej na cos lepszego. np 15AKX+ AKX
                                  A jaki koszt takiego zestawu (na allegro mi nie znajduje 15 akx/akx) ? I czy są do tego zwrotnice, czy planujesz zrobić samemu ?

Rzeczywiście szkoda by zrobić ładne budy i je odłożyć potem na bok bo nie będzie co w nie wsadzić jak już pierwszy efekt WOW minie

napewno fornir, malowanie i 3 jeszcze nie obmyslilem
                                  Woskowanie + jakieś tanie bejcowane drewno ? Dobrze zrobione powinno robić wrażenie :)

Gi

PS: Mnie licz na totemy w razie czego, z tego co mówił takero te inne są "postawione na bas" ?

Skomentuj

bo w zlym miejscu szukasz :P
                                    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
                                    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
                                    zwrotnica jest w przyklejonym temacie...

Skomentuj

To myśle, że do tej mojej Unitry R8040 będzie najlepszy pierwszy zestaw?
                                      Jeśli tak, to się decyduje i finalizujemy projekt

Skomentuj

zwrotnica jest w przyklejonym temacie...
                                        Jesteś pewien, że nie chodzi ci o 18 akx ? 3
                                        http://img503.imageshack.us/my.php?i...wk10akxzy9.gif

Lub 15akx, ale z ax ?
                                        http://img147.imageshack.us/my.php?image=stxyaxypc8.gif

Zamieszczone przez slaw369
                                        To myśle, że do tej mojej Unitry R8040 będzie najlepszy pierwszy zestaw?
                                        Jeśli tak, to się decyduje i finalizujemy projekt
                                        Nie tak szybko

Gubrin

PS: W sumie nie wiem czy jest sens od razu wykładać większą kasę przed sprawdzeniem czegoś "słabszego", więc jak coś to licz mnie na te totemy. Mniej więcej 15 lutego wyjeżdżam na ~2 tygodnie narty więc jak byś wcześniej coś ustalił to mógłbym ci kasę przelać etc.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X