Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cyrkiel dotarł, wszystko OK.
    Wielkie Dzięki !

Skomentuj

Też dotarł, ale go nie sprawdzę bo jestem ponad 1200km od neigo ... :)

Skomentuj

Jest. Dzięki Paweł.

Skomentuj

Ile kosztuje cyrkiel? Bo cos sie nie moge dokopac, do stronki z cena.

Skomentuj

ceny sa na pierwszej stronie.
            tylko ze to juz zmienione ceny
            jak wezmiesz te ktore jeszcze mam to po starej cenie

Skomentuj

Dzieki Pawel. Jeden cyrkiel mam, ale myslalem o drugim, do drugiej frezarki, jednak troche niezbyt jestem zadowolony z pracy tym narzedziem. Nie wiem czy nie lepiej by bylo zrobic taki, w ktorym prety mocowane sa po obu stronach, tak aby zapewnic maksymalna sztywnosc calego narzedzia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                jak wezmiesz te ktore jeszcze mam to po starej cenie
                Pogubiłem się trochę w tych dostępnościach, a potrzebuję i cyrkla i frezarki.
                Pytanie do Pawła: jakie cyrkle masz od ręki?

Skomentuj

zostaly:
                  1szt GRAPHITE
                  2szt szeroki + maktec

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  troche niezbyt jestem zadowolony z pracy tym narzedziem. Nie wiem czy nie lepiej by bylo zrobic taki, w ktorym prety mocowane sa po obu stronach, tak aby zapewnic maksymalna sztywnosc calego narzedzia.
                  a mozesz mi napisac jak frezujesz?
                  dla mnie sztywnosc jest wystarczajaca, a wiekszy problem to wywiercenie prostopadlego otworu w idealnym miejscu...
                  jak chcesz to moge zrobic taki z mocowaniami z obu stron - ale ja nadal nie widze sensu takiego zabiegu

Skomentuj

Trudno mi opisac metode frezowania. Chyba robie to jak kazdy. Poza tym zauwazylem problem z pretami na takim cyrklu ( zaznaczam, ze to nie jest cyrkiel Twojej produkcji, ale zbudowany dokladnie tak samo). U mnie blacha jest zbyt miekka, zagieta krawedz z mocowaniem pretow jest podatna na wygiecia. Do tego dochodza rozne stopy frezarek, ktore w rozny sposob blokuja prety srubami, co moze powodowac napiecia pretow i wyginanie blachy. Co jeszcze ciekawsze te napiecia moga sie roznic w zaleznosci od odleglosci mocowania frezarki.
                    Moim zdaniem taki cyrkiel nie jest zbyt dobry, sa tez problemy z dociskiem do poloza, miedzy stopa frezarki, a blacha. Mysle, ze znacznie lepszym rozwiazaniem jest taki cyrkiel http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksi...at=0&_from=R40

Bardzo dobra sztywnosc, szybkosc zmiany promienia. Frezarka jest przykrecona na stale do calego cyrkla, co daje dokladnosc.

Te cyrkle z blachy na dwoch pretach i jednym mocowaniu sa po prostu zbyt elastyczne, malo sztywne. Oczywiscie mozna przy tym dokladnie frezowac, ale nie powiedzialbym, ze to sama przyjemnosc. Raczej upierdliwe i wymagajace uwagi zajecie, ktorego nigdy nie lubilem.

Skomentuj

w takim razie zrob sobie z grubszej blachy z dokladnie osadzonymi pretami - nie bez powodu jest tam regulacja wysokosci
                      jakbm widzial wady w tym produkcie to bym to nadal zmienial

Skomentuj

Wita, da radę załapać się na cyrkiel jeszcze? :)

Skomentuj

post wyzej masz wymienione dostepne
                          jak chcesz inny to zakladaj nowa liste

Skomentuj

Hej

Szeroki podejdzie do Magnuma?
                            http://allegro.pl/frezarka-gornowrze...058392489.html

Jeśli tak to jeden dla mnie, czekam na Twoje potwierdzenie i przelewam 60,50PLN na
                            PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
                            64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
                            Paweł Szkoda
                            Orla 12/13
                            75-727 Koszalin

Pozdr

Skomentuj

tutaj niestety po samych zdjeciach nie ocenie czy pasuje
                              jak dostaniesz frezarke to zmierz rozstaw pretow i szerokosc stopy

Skomentuj

Przecież Paweł sam dodawał w wątku swoje dane...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                wpisz sie na liste tak jak inni

jutro wysle zamowienie na blachy

jak nie chce Ci sie sledzic tematu to wplac teraz (ceny w pierwszym poscie)

PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
                                64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
                                Paweł Szkoda
                                Orla 12/13
                                75-727 Koszalin

i podaj na PW adres do wysylki (chyba ze taki sam jak w przelewie?)

cyrkle powinny byc za 1-2 tyg
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Dokładnie tak. Frezarka jest z pierwszego posta - wpisany model w allegro. To podejdzie?

Skomentuj

Jak ją kupiłeś to zmierz jak przyjdzie stopę i rozstaw prętów wtedy będziesz wiedział...
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Frezarki jeszcze nie mam, ale zakładam, że będzie pasowało. Jeśli teraz nie wezmę cyrkla tylko poczekam aż przyjdzie frezarka to te co zostały się skończą i ... kiedy będzie kolejna tura cyrkli i czy w ogóle będzie?

Skomentuj

Zamieszczone przez mrc Zobacz posta
                                        Frezarka jest z pierwszego posta - wpisany model w allegro. To podejdzie?
                                        zwroc uwage jak moj magnum wyglada na zdjeciach - to zupelnie inne modele!

Zamieszczone przez mrc Zobacz posta
                                        Jeśli teraz nie wezmę cyrkla tylko poczekam aż przyjdzie frezarka to te co zostały się skończą i ... kiedy będzie kolejna tura cyrkli i czy w ogóle będzie?
                                        3 cyrkle leza juz jakis czasi nikt sie o nie nie zabija
                                        jest zapotrzebowanie na standardy wiec mozna zamowic dopasowany do frezarki

http://allegro.pl/verto-frezarka-gor...980477862.html
                                        tutaj masz frezarke gdzie pasuje standard jak i szeroki, ale jest tylko na 8mm frezy

Skomentuj

Wziąłem frezarkę z linka, Verto 52G712. Cyrkiel szeroki jak najbardziej mi pasuje. Ile przelać na dane z poprzedniego linku?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X