Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ok.
    Tak dokładnie przypominamy się :).
    Ja szczególnie "cyrkiel Szeroki" bez prętów - rozstaw prętów wynosi 95mm i otwory do regulacji prętów na śrubę 6mm. :biggrin::biggrin:

Pozdrawiam.

Skomentuj

ktos jeszcze chetny?
      bo nie wiem ile tego zamawiac

Skomentuj

No dawać Panowie, bo robota czeka.

Skomentuj

Wszystko ok. Jeśli chodzi o Verto i cyrkiel szeroki to niestety musiałem wyciąć trochę cyrkla ze ścianki mocującej pręty bo moja frezarka ma nisko uchwyty ręczne (promień ok. 55mm do Wavecora z małych Lusztiaków). Po wycięciu jest ok, dam foty jak zrobię.

Skomentuj

Zamieszczone przez mrc Zobacz posta
            Jeśli chodzi o Verto i cyrkiel szeroki to niestety musiałem wyciąć trochę cyrkla ze ścianki mocującej pręty bo moja frezarka ma nisko uchwyty ręczne
            czyli tym razem za wysoka blaszka?

nawet na zamowienie cyrkli brak czasu :/

Skomentuj

Witam
              chciałbym się dopisać do zamówienia na cyrkiel.
              Posiadam frezarkę MAC ALLISTER MRO 1500 A .
              Patrząc na zdjęcie z pierwszej strony potrzebny był by cyrkiel DIY do frezarki górnowrzecionowej "Szeroki", zestaw z prętami.

Skomentuj

Pytanie czy Paweł będzie miał czas złożyć zamówienie.

Skomentuj

Jeżeli nie za późno to ja też się dopisuję:

1.ulan66-"standard"* diyaudio.pl/obrazki.html *
                  2.drapik-"cyrkiel Szeroki" bez prętów - rozstaw prętów wynosi 95mm i otwory do regulacji prętów na śrubę 6mm.* diyaudio.pl/obrazki.html *
                  3.zylak86-"standard" z prętami
                  4.Kipard - "Szeroki", zestaw z prętami, frezarka MAC ALLISTER MRO 1500 A
                  5.matti7 – cyrkiel z prętami do GRAPHITE model 59G716

Skomentuj

Coś się ruszyło. Paweł jak stoisz z czasem?

Skomentuj

Sorry za jakość, zdjęcie przedstawia stopę narzędzia do frezówrów równoległych od verto, którą modyfikowałem w ten sam sposób co cyrkiel żeby móc wyciąć pełną głębokość.

Skomentuj

przepraszam wszystkich za opoznienia. z powodu ilosci pracy nie mialem sily na cokolwiek
                        dzisiaj to ogarne i zamowie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          przepraszam wszystkich za opoznienia. z powodu ilosci pracy nie mialem sily na cokolwiek
                          dzisiaj to ogarne i zamowie
                          Życie.

Skomentuj

panowie, 1szt szeroki + maktec jeszcze mam na stanie!
                            wiec komu nie przeszkadzaja dodatkowe otwory to mozna brac

Skomentuj

zamowienie wysylam na:
                              standard - 5szt
                              szeroki drapik - 1szt
                              graphite - 2szt
                              szeroki (szeroki + maktec) - 2-3szt

Skomentuj

Pawle spokojnie. Chłopie szacun spokojnie ja rozumiem jak kolega napisał wyżej "życie". Masz cholernie dużo roboty itd. Nie chcę Cię obarczać nad robotą. Ale jeżeli chodzi o mnie i szeroki mój cyrkiel to - rozstaw prętów wynosi 95mm (to akurat dla mnie ważne) i otwory do regulacji prętów na śrubę 6mm. Pozdrawiam.
                                Last edited by drapik; 20.04.2014, 22:37.

Skomentuj

ja tylko ogarniam rysunki i mecze kolege zeby mi to zrobil
                                  pamietam, przygotuje
                                  dla pewnosci zmierz tez wysokosc polozenia pretow, zeby nie wyszlo tak jak z graphitami

Skomentuj

Jeżeli chodzi o wysokość położenie prętów to przepraszam, ale frezarkę mam w firmie, bo tam wszystko wykonuję i nie pamiętam wszelkich wymiarów. Natomiast myślę, jeżeli otwory na pręty są regulowane góra-dół to nie ma problemu. Dam radę oby rozstaw prętów się zgadzał :p.
                                    Pozdrawiam.
                                    Last edited by drapik; 21.04.2014, 00:03.

Skomentuj

Ostatnio w końcu miałem czas żeby coś rzeźbić i przetestowałem cyrkiel. Miałem na początku obawy co do sztywności, ale jak się po dokręca wszystko porządnie to idzie jak burza. Jedyny problem to idealnie wywiercić otwór pod bolec ale przyrządzik spoko. Dzięki Paweł.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                        Jedyny problem to idealnie wywiercić otwór pod bolec
                                        Może odpowiednio zakończone wiertło rozwiąże problem?
                                        http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiert%C5%82o

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                          Może odpowiednio zakończone wiertło rozwiąże problem?
                                          tu nie o to chodzi
                                          problem to wywiercic otwor idealnie prostopadle do plyty. to jedyne ograniczenie jakie mam obecnie. trzeba sie w cos zaopatrzyc...

musze kolege pogonic z cyrklami

Skomentuj

Czaruję...
                                          X