Paweł, na rysunku brakowało kilku wymiarów, więc je dorysowałem, chyba że to był orientacyjny szkic. Stopa w B&D ma 140 mm szerokości a na rys. jest ok. 178 mm wewnątrz (zależnie od promienia gięcia). Nie wiem czy to celowy zabieg czy pomyłka, wiec załączam zwymiarowany rysunek.
Stopa w B&D ma 140 mm szerokości a na rys. jest ok. 178 mm wewnątrz (zależnie od promienia gięcia). Nie wiem czy to celowy zabieg czy pomyłka,
to celowy zabieg. daje troche luzu. wiele osob czepia sie ze powinny byc prety mocowane z obu stron. a ja wlasnie wykorzystuje to zjawisko. luzuje jeden pret, przysuwam lub odsuwam frezarke i mam "mikroregulacje" wymiaru
w tym celu jest wlasnie ten luz
to otwory chcesz jednak 6mm?
zamowilem juz 5,2mm pod M5 :/
u siebie zawsze robie 6mm
"oczko" ma 74mm szerokosci
odsuniecie od scianki dla bezpieczenstwa 110mm
rozstaw otworow sie zgadza
"oczko" ma 74mm szerokosci
odsuniecie od scianki dla bezpieczenstwa 110mm
W porządku, jest OK - z moim obecnym cyrklem był ten problem, że traciłem na głębokości frezowania (panel podłogowy 8mm) a po kilku użyciach w twardszym materiale luzował się kołek ustalający pomimo tego że był wklejony.
Jak będzie gotowy to daj znać, zrobię przelew.
wyslalem dzisiaj chyba wszystkie cyrkle - przepraszam za opoznienia
z szerokimi pojawil sie pewien problem
okazalo sie ze wypalil mi nie to co trzeba!
tak wiec musialem na szybko je przerabiac :/
chcialem wrzucic je w pracy na frezarke... niestety zabraklo mi osi Z :(
tak wiec musialem robic "fasolki" recznie od mojego cyrkla
powinno pasowac, mimo ze niekoniecznie moze wygladac
Odebrałem szeroki i zamontowałem frezarkę. Po tym co pisałeś to spodziewałem się jakiejś popeliny z tymi dodatkowymi dziurami a tu pełna profeska. 100% zadowolenia. Dzięki!
Właśnie wróciłem z zagranicy i pierwsze co zrobiłem to odpakowałem cyrkiel - szeroki, frezarka pasuje:)
Takie pytanie - pręty są przykręcane tylko z jednej strony - to z czegoś wynika? Pewnie tak bo już ileś takich partii zostało zrobionych ale ciekawi mnie to.
Właśnie wróciłem z zagranicy i pierwsze co zrobiłem to odpakowałem cyrkiel - szeroki, frezarka pasuje:)
Takie pytanie - pręty są przykręcane tylko z jednej strony - to z czegoś wynika? Pewnie tak bo już ileś takich partii zostało zrobionych ale ciekawi mnie to.
W końcu spróbowałem. Od razu wersja "trudniejsza" z podfrezowaniem pod głośnik. JEJKU - TO DZIAŁA :) Czekam na stolik pod frezarkę i frezy i zacznę się bawić wykończeniami.
Skomentuj