Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak to jest z tymi cyrklami? Ostatnio kupiłem frezarkę sobie ( http://allegro.pl/listing.php/search...RAPHITE+59G716 ) ale jej jeszcze dużo nie testowałem (tyle co włączenie i mały test) i zastanawia mnie czy dla mojej frezarki taki cyrkiel byłby ok?

Bo jak tak i tanio to pewnie bym też brał o ile coś zostało.

Skomentuj

w zestawie masz cyrkiel ktory pozwala zrobic namniejsze kolko o srednicy (zaleznie od modelu) od 16-20cm
      tak wiec potrzebujesz innego cyrkla ktory pozwoli robic mniejsze kolka
      moim zrobisz juz od kilkunastu-dwudziestu paru mm (zaleznie od wielkosci freza i czy srednica zew czy wew)

stopa frezarki wyglada jak trzeba
      zmierz tylko rozstaw pretow i jak wynosi 84mm to mozesz sie dopisac (na drugiego domowionego)

---------- Post dodany o 08:46 ---------- Poprzedni post o 06:42 ----------

panowie, mam wycene

cyrkiel poszerzony (bez dodatkowej regulacji) to koszt 43,4zl
      taki cyrkiel zamowili ufi oraz yoshi

standardowe cyrkle wyszly minimalnie drozej niz poprzednio - bede musial wysylac ekonomicznym listem :p

Skomentuj

może w końcu zrobią nam te cyrkle w środę mi się sesja kończy i trzeba będzie zacząć coś ciąć

Skomentuj

ja juz sie umawialem z kolega z konkurencyjnej firmy
          gdyby nie byl tak zajety to pewnie bym juz mu to zlecil
          ale ze sie odezwal z wycena to... poczekam jeszcze troche

Skomentuj

Nie na temat...
            widze, ze chodziaz jeden sie nie obija... :angry:
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

byl dzisiaj kolega z konkurencyjnej firmy
              dalem mu moj cyrkiel
              jutro ma mi dac znac czy u siebie w firmie bedzie w stanie mi to wykonac (rozchodzi sie o ten zgrzany bolec)
              jak bedzie w stanie to wykonac to zmieniam firme wykonujaca zlecenie i mam nadzieje ze bedzie szybciej

Skomentuj

Jak ktoś chce "tuningować" cyrkiel, polecam ceratę teflonową
                http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1
                Ja sobie przykleiłem (jest z klejem). Główna zaleta jest taka, że nie rysuje powierzchni po której przesuwa się cyrkiel.
                Cena za m2 trochę spora, ale na cyrkiel trzeba 0.03m2, więc da radę wykleić 18-30 cyrkli, w zależności od powierzchni. Ja miałem za darmo kawałek.
                HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

pomysl fajny
                  ale powiedz mi co sie stanie jak wpadnie ci jakis wior pomiedzy cyrkla a obudowe?

a jak z poslizgiem? lepiej?

Skomentuj

No z poślizgiem jest lepiej. Głównym założeniem naklejenia teflonu było zminimalizowanie rys na materiale, powstających podczas wycinania. Dla mnie to się sprawdziło.
                    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

ja myslalem o jakims filcu
                      jak wycinalem na lakierowanej kolumnie to dalem 2 paski "kocyka"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        zamowilem JESZCZE 2 wiecej
                        tak wiec jak w koncu mi je zrobia to bedziesz mogl doplacic
                        Ok, ślędzę temat, więc jak będą gotowe, to się odezwę :)

---------- Post dodany o 20:47 ---------- Poprzedni post o 20:40 ----------

http://allegro.pl/folia-okleina-carb...656962321.html

To już wolałbym tym okleić - dużo tańsze, a zostanie jeszcze.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                          To już wolałbym tym okleić - dużo tańsze, a zostanie jeszcze.
                          ale tu nie chodzi o proste oklejenie byle czym

Skomentuj

a czy mi chodzi o byle czym? ten karbon tez nie rysuje powierzchni, nadaje poślizgu i jest trwały.

Skomentuj

Jak wygląda postęp w realizacji zamówienia?
                              Wakacje idą, formatki zamówione, jest czas na budowanie swoich kolumn a cyrkla brak :/
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jutro dzwonie do firmy i pytam jaki postep prac (mialem dzwonic w piatek ale nie pracowali)
                                jak nic nie zrobili lub niewiele to anuluje tam zlecenie i zamawiam u kolegi
                                kolega obiecal ze w ciagu tygodnia zrobi

Skomentuj

mam nadzieję bo na dniach będę potrzebował kółeczka wyfrezować

Skomentuj

Gdyby byla mozliwosc doczepienia sie do zamowienia, to chetnie przygarne jeden cyrkiel do frezarki BOF 1300 http://allegro.pl/frezarka-gornowrze...685943039.html

Skomentuj

jeden jeszcze byl wolny...

sniadanie i dzwonie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        jeden jeszcze byl wolny...

sniadanie i dzwonie
                                        Juz po sniadaniu? :) Jak sie sprawy maja?

Skomentuj

podobno juz jest wszystko wyciete i czeka na giecie i zgrzewanie
                                          i podobno do konca tygodnia moze sie wyrobic...

pisze podobno bo juz nie raz o tym byla mowa

Skomentuj

Czaruję...
                                          X