Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiadomo coś? bo ja też mam trochę frezowania okrągłości

Skomentuj

Pawle są jeszcze cyrkle?? jeśli tak to też bym się chętnie pisał:)

Skomentuj

Zamieszczone przez ruperto83 Zobacz posta
        Pawle są jeszcze cyrkle?? jeśli tak to też bym się chętnie pisał:)
        Ja straciłem cierpliwość i zleciłem teściowi zrobienie takiego cyrkla. Najprawdopodobniej zrezygnuję z mojego zamówienia i będziesz mógł wejść na moje miejsce. W sobotę potwierdzę na 100% jak przetestuję cyrkiel DIY :)
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          Ja straciłem cierpliwość
          ja tez ja trace...
          mialem juz tam anulowac i brac u kolegi
          ale jak juz wycieli to nie moglem anulowac

Skomentuj

Podejście do klienta wręcz wzorowe...jak za komuny...
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

te cyrkle były 3 miesiące temu zamawiane :|, ta firma se jaja robi?

Skomentuj

Ale to nie firma tylko po znajomosci idzie wiec nie mozna miec pretensji.
                Pawel, a pamietasz jeszcze o mojej zywicy do kompletu?

Skomentuj

Z tego co pamiętam to Paweł już tam nie pracuje i nie było po znajomości. Poza tym za takie "znajomości" to bym podziękował...
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
                    Pawel, a pamietasz jeszcze o mojej zywicy do kompletu?
                    tak, pamietam

cyrkle zamowilem oficjalnie bez zadnej znajomosci
                    tzn znam pracownikow ale to nie ma znaczenia

faktycznie wkurzaja mnie dlatego zrobilem rozeznanie u konkurencji...
                    w poniedzialek juz chcialem anulowac zlecenie i dac to do roboty koledze - powiedzial ze w tydzien to zrobi
                    ale jak juz pisalem mieli niby popalone wiec juz nie chcialem im strat robic...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      cyrkle zamowilem oficjalnie bez zadnej znajomosci
                      tzn znam pracownikow ale to nie ma znaczenia
                      Pawle, nie chce być nie uprzejmy, raczej pomocny, ale skoro tak - podpisałeś jakąś umowę na wykonanie? Zamówienie opiewa na ponad 1000zł, więc wolałbym coś takiego napisać, z terminem itd. Przeważnie takie coś się wypisuje - wtedy masz podstawę do reklamacji. Zwłaszcza że pewnie uiściłeś jakąś zaliczkę.
                      Teraz w sumie możesz wyrazić w firmie swoje niezadowolenie, że zamówienie trwa już prawie 3 miesiące, że Ciebie goni też termin, itp i ze powinni się streszczać.
                      Najlepiej z doświadczenia wiem, że skutkuje odwiedzenie firmy, po odbiór gotowego towaru. Po otrzymanej informacji iż nie jest jeszcze gotowe - mała kłótnia na ten temat, że to potrzebujesz na teraz - i wtedy dostaje się jakiś realny czas odebrania gotowego zamówienia - 2-3dni, najlepiej na piśmie, żebyś nie musiał się fatygować znowu do firmy, bo tracisz czas, pieniądze itd. Spróbuj, i tak nie może być gorzej :P

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                        podpisałeś jakąś umowę na wykonanie?
                        podpisalem arkusz zlecenia

oni zawsze maja tam kosmiczne opoznienia...

Zwłaszcza że pewnie uiściłeś jakąś zaliczkę
                        nie - nic
                        platne w 100% przy odbiorze

Najlepiej z doświadczenia wiem, że skutkuje odwiedzenie firmy, po odbiór gotowego towaru. Po otrzymanej informacji iż nie jest jeszcze gotowe - mała kłótnia na ten temat, że to potrzebujesz na teraz - i wtedy dostaje się jakiś realny czas odebrania gotowego zamówienia - 2-3dni, najlepiej na piśmie, żebyś nie musiał się fatygować znowu do firmy, bo tracisz czas, pieniądze itd. Spróbuj, i tak nie może być gorzej :P
                        tylko ze wszyscy mnie tam znaja i ja znam ich wiec takie cos niewiele da :p
                        bylem tam kilka razy osobiscie (bo mi zly numer podal )

dzwonilem do niego w poniedzialek
                        zadzwonie w ten poniedzialek i jak nie bedzie gotowe to olewam ich i skladam zlecenie u kolegi - obiecywal ze w tydzien to zrobi

Skomentuj

Potwierdzam rezygnację z zamówienia cyrkla. Teść spisał się na medal i cyrkiel spełnia moje oczekiwania. Minimalny promień frezowania to 22mm, maksymalny ok 170mm. Do większych średnic mam też fabryczny dostarczony z frezarką. Jeśli jest ktoś chętny może wskoczyć na moje miejsce.

Skomentuj

Mam chęć zrobić coś podobnego, formatki zamówione, będą na wtorek, frezy i frezarka kupione...a cyrkla brak. Nie ukrywam, że wkurzające strasznie.

Skomentuj

Witam, nie mam czasu przeglądać całego tematu, ile kosztuje cyrkiel? Chciałbym wskoczyć na miejsce za KonradRak. Pozostaje kwestia rozstawu prętów. Nie mam obecnie frezarki w domu, jednak jest to sprzęt z zamówienia grupowego, bodajże firmy magnum. Pasowałby ten cyrkiel który zamawiał KonradRak do mojej frezarki?

Skomentuj

Zamieszczone przez gilbert Zobacz posta
                                Witam, nie mam czasu przeglądać całego tematu, ile kosztuje cyrkiel? Chciałbym wskoczyć na miejsce za KonradRak. Pozostaje kwestia rozstawu prętów. Nie mam obecnie frezarki w domu, jednak jest to sprzęt z zamówienia grupowego, bodajże firmy magnum. Pasowałby ten cyrkiel który zamawiał KonradRak do mojej frezarki?
                                Cena z wysyłką 37 zł. Rozstaw prętów 84mm. Ile kosztuje ten Magnum ? Jak niewiele mniej niż 100 zł to kup lepiej BOF 1300, cena 100 zł i będziesz na 100% zadowolony. Trochę ją już potestowałem.

Skomentuj

mam tego magnuma i to wlasnie pod te frezarki robilem te cyrkle

Skomentuj

Pawle jakieś informacje? Pracują tam czy się opier******?

Skomentuj

nie dodzwonilem sie dzisiaj... :???:

Skomentuj

dopiero dzisiaj konczylem wczesniej niz oni i moglem zadzwonic... po 3 razie odebral
                                        nic nie zrobili :(
                                        jak powiedzialem ze dzwonilem ostatnio i chcialem anulowac ale bla bla bla... to powiedzial ze moze w przyszlym tygodniu zrobia
                                        umowilem sie na srode po odbior. jak nie beda mieli gotowe to ja ich olewam i ide do kolegi

Skomentuj

Jakby mi powiedzieli po tak długim czasie, że może w przyszłym tygodniu zrobią to bym się na nich wypiął i od razu poszedł do tego kumpla. Nie ma na co czekać...ja dziś musiałem na szybko zmontować cyrkiel ze sklejki żeby wyfrezować otwory w mojej konstrukcji. To zamówienie trwa zdecydowanie za długo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X