niestety lepszych zdjec narazie nie bedzie - aparat wciaz w naprawie
od gory - nierdzewka 1,5mm szlifowana (szlif od dolu)
"czarna" 1mm - okazala sie odrobine za cienka. bez problemu moge pogiac ten waski kawalek blachy widoczny po prawej stronie
stara sklejka
rurki tymczasowo przelozone ze starego cyrkla. w nowym beda rowniez z nierdzewki. tylko toczyc sie nie oplacalo jednej pary :P
widoczna regulacja rurek w pionie. u mnie pasuje idealnie. ale nie wiem czy nie bedzie potrzebna regulacja takze w poziomie :???:
tutaj najwieksza roznica - brak srubki :P no prawie... zamiast srubki uzyty jest zgrzewany gwint. docelowo ma byc gladki sworzen ale nie wiem jeszcze czy mozna takie kupic czy bede musial toczyc
ale trzyma sie super i nic nie wystaje od strony frezarki
jak narazie na sucho testowalem i jest OK. w pracy potestuje w weekend
misiek88, nie przejmuj się. Jak coś będzie nie tak to będziemy składać reklamacje u producenta
gorzej jak producent uzwgledni jakis aneks ze reklamacji sie nie uwzlednia :p,co do srodka okregu fajnie by bylo jakby byl wlasnie wykonany z jakiegos gladkiego sworznia,jaki kolwiek spiralny trzpien wkreca sie w otwor i pozniej mamy nie dokladnosci w podfrezowaniu oraz problemy z wyciagnieciem samego cyrkla z otworu :)
nic sie nie wygina
jedynie mozna skrecic delikatnie blache chwytajac za krotsze konce. ale w normalnym uzytkowaniu takie sily nie wystepuja
[ Dodano: 2010-09-15, 21:31 ]
Zamieszczone przez misiek88
co do srodka okregu fajnie by bylo jakby byl wlasnie wykonany z jakiegos gladkiego sworznia,jaki kolwiek spiralny trzpien wkreca sie w otwor i pozniej mamy nie dokladnosci w podfrezowaniu oraz problemy z wyciagnieciem samego cyrkla z otworu
zadnej nierownosci w podfrezowaniu nie ma prawa byc!
jedyny problem to wsadzanie i wyciaganie z otworu
Macie problemy, weźcie szlifierkę kątową i zeszlifować gwint na równo... Bolec trochę się zmniejszy ale jak zrobi się to dokładnie i bardzo delikatnie to zostanie go na tyle dużo że nie ma prawa nic się złamać...
Tylko wczesniej warto potrenować na innych śrubach
panowie, zeby pozniej nie bylo rozczarowania. cena gotowego cyrkla tak na oko napewno nie bedzie nizsza niz ok 30zl
nie wiem ile bedzie taniej w wiekszej seri i nie wiem ile zawolaja za toczenie pretow (trzeba pociac i gwinty zrobic)
Skomentuj