Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja jestem chętny na taki cyrkiel. Nie mam frezarki bo do tej pory pożyczałem, wiec jaki nie zrobicie cyrkiel taki mi pasi bo dokupie do niego odpowiednią frezarkę :mrgreen: .

Popieram też analogowe rozwiazanie, głosniki maja rózne średnice, czasem wychodzi dość nietypowa szczególnie, że trzeba brać czasem poprawke na luz i lekkie zacieknięcie lakierem. Mając głośnik np 150mm nie wyfrezuje na 150 ale na 150,5 .

Skomentuj

Więc jak?
      Takero - 1 szt
      Yoshi80 - 1 szt

Skomentuj

Ja tez jestem chetny na taki cyrkiel.

Skomentuj

Takero - 1 szt
          Yoshi80 - 1 szt
          Rfck - 1 szt

Skomentuj

Takero - 1 szt
            Yoshi80 - 1 szt
            dj_zibi - 1szt
            Rfck - 1 szt
            Michał K. - 1szt

Skomentuj

Takero - 1 szt
              Yoshi80 - 1 szt
              dj_zibi - 1szt
              Rfck - 1 szt
              Michał K. - 1szt
              nowy1. 1szt

Skomentuj

To ja się też dopiszę :mrgreen:

Takero - 1 szt
                Yoshi80 - 1 szt
                dj_zibi - 1szt
                Rfck - 1 szt
                Michał K. - 1szt
                nowy1. 1szt
                bazookie - 1 szt

Skomentuj

Takero - 1 szt
                  Yoshi80 - 1 szt
                  dj_zibi - 1szt
                  Rfck - 1 szt
                  Michał K. - 1szt
                  nowy1. 1szt
                  bazookie - 1 szt
                  kombo - 1szt

Skomentuj

Takero - 1 szt
                    Yoshi80 - 1 szt
                    dj_zibi - 1szt
                    Rfck - 1 szt
                    Michał K. - 1szt
                    nowy1. 1szt
                    bazookie - 1 szt
                    kombo - 1szt
                    LuSzTi - 1szt
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jaka by byla orientacyjna cena?

Skomentuj

wydzielilem temat ale zapomnialem czegos dopisac i wyszlo co wyszlo :???:

panowie, najpierw to ja chcialem zrobic rozeznanie co do wymiarow stopy frezarek - przeciez nie wszystkie sa takie same i trzeba zrobic rozeznanie czy i jaka regulacje robic

tak wiec narazie pokazcie jakie macie frezarki i podajcie wymiary stopy oraz rozstaw otworow pod prety w stopie

jak bedzie juz jakis zarys tych wymiarow to zrobie projekt i pojde to wycenic

Skomentuj

Pawel S., to może najpierw zrób projekt powiedzmy na szybko, mniej więcej i wyceń, bo jeśli cena wyjdzie szokująca, to raczej nie będzie sensu robić zamieszania bo i zainteresowanie będzie nikłe...

Skomentuj

Nie na temat...
                            Panowie dziwna sprawa. Cały czas mam ten temat w "nieprzeczytanych" i za każdym razem jak go włączam to wskakuje mi do miejsca, w którym Paweł wydzielił posty z innego tematu - na pierwszej stronie, wpis Pawła z godziny 12:44. Dziwna sprawa... Wam też się tak dzieje?

Taki cyrkiel to fajna sprawa ale może by to uniezależnić od rodzajów frezarek i budowy ich "stóp". Przecież przy każdej chyba frezarce prowadnica do frezowania równolegle do krawędzi, i może właśnie te pręty od prowadnicy wykoprzystać? Każdy dostał by cyrkiel bez otworów pod te pręty i wywiercił by je sobie odpowiednio do swojej frezarki. Oczywiście zakładam, że we wszystkich frezarkach te pręty są mocowane śrubkami bo w innym wypadku było by to trochę kłopotliwe.

Cały zabieg polegał by na wymianie widocznej tutaj http://www.aznarzedzia.pl/foto_shop/...1111051319.jpg blachy na blache "cyrklową" czyli dłuższą, z wyfrezowaną szczeliną i z "dzióbkiem" . Co Wy na to?

Skomentuj

dabyl, spróbuj się wylogować i zalogować ponownie.

Skomentuj

takero, podobnie tylko teraz nie ląduje mi na poście Pawła z godziny 12:44 tylko na początku pierwszej strony... no ale przynajmniej coś się zmieniło - uznam to za progres

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  Pawel S., to może najpierw zrób projekt powiedzmy na szybko, mniej więcej i wyceń
                                  teraz go nie wycenie bo sa swieta :P

dabyl, nie kazdy ma takie prety bo nie kazdy ma nowa frezarke - ja np kupilem uzywke i ich nie mam :P

a zamiast wiercic otwory kazdy osobno to wytnie sie rowki i kazdy bedzie sobie regulowal rozstaw tych pretow :P

Skomentuj

Jakby co listę ~10 osób masz, spokojnie można 15 sztuk zamawiać jeśli cena byłaby atrakcyjna, a nie wiem czy i 20 sztuk by nie poszło ;]

Na kiedy mógłbyś wiedzieć ile mniej więcej by to kosztowało ?

Skomentuj

Pawel S., no tak, nie pomyślałem o tym, że można zrobić fasolki ale z drugiej strony poza różnym rozstawem w poziomie może być jeszcze różna odległość otworów od dołu podstawy. Może trochę przesadzam bo różnica w wysokości w różnych frezarkach wyniesie pewnie maksymalnie ~4 mm a to można by załatwić większą fasolką i szerszymi podkładkami ale ja i tak wolał bym blachę bez wiercenia. Generalnie jakby co to uwzględnij mnie w liście do wyceny

W mojej frezarce rozstaw to ~83mm a odległość od podstawy stopki to ~11mm - jakiś tam najzwyklejszy eurotec (czyli wszystkie te najtańsze mają tyle bo to przecież te same frezarki :razz: )

Nie na temat...
                                      Warg, zadziałało

Skomentuj

Też bym się pisał na cyrkiel, pamiętać o mnie proszę Pawle. Jak będę w warsztacie to pomierzę swój i zrobię zdjęcia.

Skomentuj

Również był bym chętny na taki cyrkiel, chociaż nie mam jeszcze frezarki ale poważnie noszę się z zamiarem zakupu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X