bart210, ale ty nie oglądaj się na innych tylko wpłacaj skoro się zadeklarowałeś>:(. Mi też dużo rzeczy się nie podoba w organizacji niektórych zamówień ale jak już wszystko jest ustalone i zamknięta lista to nie jest już czas na dyskusję a na niezwłoczne zrobienie przelewu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Koszulki diyaudio - zamówienie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Osobiście uważam, że zwalanie winy na organizatora zamówienia i jego "brak zaangażowania" jest raczej nie na miejscu bo skoro część osób wpłaciła to chyba jednak nie doszło do zablokowania informacji na pewnym etapie - no ale nie ważne, nie chodzi o to, żeby się przegadywać, sprzeczać i wprowadzać niepotrzebnie negatywne emocje. Tak więc bart210, wpłacaj kasę, wpłacaj i działamy dalej
Nie znam Maxi'ego ale z tego co się orientuję to nie jest on osobą zupełnie incognito (choć faktycznie jego zaangażowanie w zamówienie może pozostawiać trochę do życzenia) i kilku userów (i to tych "znaczących" na forum) go zna i pewnie ma z nim inny kontakt poza tym forumowym - apeluję więc do nich o odezwanie się do niego i "popędzenie" go w opublikowaniu listy osób, które wpłaciły a które jeszcze się ociągają - może zna ktoś tych "bumelantów" i się do nich odezwie i ich popędzi.
Proponuję również ustalenie ostatecznego terminu dokonywania wpłat - np do końca tego tygodnia. Jeśli nie będzie odzewu to raczej nie ma sensu dłużej czekać - i w takim wypadku mamy kilka wyjść. Najbardziej optymalne (jak dla mnie) to zamówienie mniejszej ilości koszulek po cenach wg pierwotnej oferty - uważam, że producent się zgodzi (kwestia odpowiedniego poprowadzenia rozmowy). Jeśli się nie zgodzi to albo dopłacamy (te pięć czy troszkę więcej zirko raczej nikogo nie zbawi...) albo Polusek zakłada swoją kasę (piszę o tym dlatego, że się zadeklarował - i chwała mu za to).
Nie ma się co szczypać - albo działamy i zamawiamy albo się pierniczymy przez następny miesiąc - ale obawiam się, że w przypadku tego pierniczenia i tak wyniknie z tego jedna wielka kupa. Pewnie niektórzy mogą zacząć się wycofywać i żądać zwrotu pieniędzy (nie wykluczam takiego działania ze swojej strony) a to znowuż, jak sądzę, będzie rodzić kolejne problemy... No bądźmy dorośli (albo chociaż udawajmy - ale tak sensownie).
Skomentuj
-
Pisałem do niego jakiś czas temu i mówił że się odezwie, chłopak pisał że nie ma wiele czasu więc dajcie na luz... Ja też teraz za wiele nie siedzę na forum bo jestem za grabanicą i wchodzę jak mam chwilę, ale nie martwcie się, koszulki zostaną rozesłane do każdego kto wysłał mi adres, kto nie wysłał niech nie wypatruje listonosza...
Skomentuj
-
Witam.
1. Jak ktos bierze udzial w zamowieniu, to powinien w taki temat zagladac, chociaz co jakis czas.
2. Nie jest to pierwsze zamowienie, ktore "realizuje" takze dajcie troche na wstrzymanie.
3. Po tym jak napisalem jaka jest aktualna lista i ze brakuje jeszcze bodaj 11wplat, otrzymalem od tamtej pory 3 przelewy...
4. Prosilem aby w tytule wplaty podac tylko nick z forum!
5. Bart, rozumiem ze mozesz miec jakies "ale". Tez bylbym wkurzony gdybym nie dostal towaru za ktory zaplacilem. Z mojej strony w poprzednim zamowieniu wszystko bylo tak jak byc powinno i tym razem jest tak samo.
Zamowienie, "stoi" gdyz nie mam jeszcze pieniedzy od wszystkich zamawiajacych.
Dokladna liste dam jutro do poludnia, mam ja na drugim kompie.
Tyle...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta1. Jak ktos bierze udzial w zamowieniu, to powinien w taki temat zagladac, chociaz co jakis czas.
Skomentuj
-
1. csbiczek; 1b, 1c XL
2. dabyl; 1c L
3. Tanner; 1b XL + 1b dam S
4. Paweł S.; 1c (XL) 1dam (czarna lub granatowa, nie stedman! rozm M)
5. dolphin123; 1c L
6. lklukasz; 1c, 1b L + 1 dam biała xs jak nie bedzie to s
7. Yoshi_80; 1c, 1b XL
8. tom3kk; 1c, 1b XL
9. funiax1; 1c, 1b XL
10. kac_zor 1C,1B rozmiar S jak sie da jak nie to M mały jestem
11. Krystian Markow; 1c,1b L
12. cudny90; 1c L
13. mihas66; 1c XL
14. Polusek; 1B/XL, 1C/XL
15. Dj SMS 1C/3XL (bez nicka, jeśli będą zamieszczane)
16. mbar; 1C; XL
17. Marko14, 1B L/ 1-2B XL zależy od rozmiaru XL-ki
18. RpLand 1C/XL, 2B/XL
19. AIPOWER; 1C/XL
20. Marios; 1C/XL, 1B/XL
21. fourierek: 2C / L
22. bartelemy 1c/XL 1b/XL
23. gilbert 1C/ L
24. jaromas 1C/L
25. alexrac 1C, 1B M
26. Maxi 1B / M
27. Marian 1C, 1B / M
28. AdamAudio 1B / L
29. Żółwik 1c, 1b / L
30. przemo-lukas 2c/XXL i dla mojej żonki 1c/S
31. Tom_ek 1 C / S
32. Seba007 ; 1c, 1b / L
33. bart210 1b / L
34. bingant 1c / L i 1c / M
35. ir0nhide 1b / L
36. zibi 1C XL lub XXl musze pomyśleć
37. damw85 1b / M
38. damiani 1b / L
Na czerwono osoby ktore jeszcze nie wplacily.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaNie na temat...
Więc jeśli organizator wielce ma problem i nie może dla dobra innych - całości; poświęcić parę minut by wysłać te cholerne pw...Zamieszczone przez Maxi Zobacz postaNa czerwono osoby ktore jeszcze nie wplacily.
35. ir0nhide 1b / L
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maxi Zobacz postaNa czerwono osoby ktore jeszcze nie wplacily.
35. ir0nhide 1b / LZamieszczone przez marian Zobacz postaNo to żeś się wkopał.życie...
BTW: Twierdzenie jest źle sformułowane; winno być raczej: "na czerwono osoby od których jeszcze nie mam pieniędzy na koncie"
Skomentuj
-
kasę dziś przelałem.
Proponuję wywalić usera, który nie wpłaci do końca tygodnia za koszulki. Nie jest też tak, że wszyscy którzy się zdeklarowali, na gwałt muszą wpłacić, bo zamówienie się nie odbędzie. W weekend wyślę do kilku firm maile z zapytaniem o wycenę koszulek przy danej ilości i problem z głowy, nikt nikomu łaski nie robi a konkurencja nie śpi.
Skomentuj
-
Koledzy, jeśli się deklaruje wysłanie PW, to należało to uczynić. I nie mam tu absolutnie pretensji do Maxi. Ostatecznie i tak ma od groma roboty z zamówieniem. Można w przyszłości pomyśleć nad "wygenerowaniem z automatu" PW lub e-maili do wszystkich udzielających się w takim temacie. Uniknęlibyśmy wyciągania pochopnych wniosków. Dokładnie w dniu dzisiejszym dostałem na swoją skrzynkę informację (pewnie do sprawdzenia przez administratora), i w dniu dzisiejszym wysyłam przelew zgodnie z poniższym wyliczeniem:
Koszt wysyłki: 10,50zł dla3-4 koszulek
Czarna: 31,98 + 6,9 + 0,65 = 39,53zł x 3szt
Suma: 129.09
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Nie na temat...Próbowałem się skontaktować z userem o nicku AIPOWER ale nie jest on zbyt rozmowny:
Aipower.jpg
Jego aktywność na forum też nie jest zbyt aktywa (tak, wiem - masło maślane...)
Aipower2.jpg
Także nie wiem jak to z nim będzie; jeśli chodzi o koszulki, zadecydujcie...
(do innych też spróbuje napisać, ale później bo na razie muszę pilnie wyjść..)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210 Zobacz postaBTW. Ostatnio nie dostałem koszulki bo były rozsyłane zwykłym listem. Prawdopodobnie przesyłka zaginęła gdzieś po drodze. Tym razem czekam na list polecony
Skomentuj
Skomentuj