Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kalendarz DIYaudio.pl

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
    propozycja nr 2
    wg mnie nie ma sensu obcinac tak mocno zdjec
    juz lepiej dac wezsze, ale pelne

Skomentuj

Kolego @ wrotekpoz twoja druga propozycja trafiona, czy na spirale to przygotujesz czy zrywany będzie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Damian89 Zobacz posta
        czy zrywany będzie?
        No tylko nie zrywany, przecież to ma być między innymi pamiątka :)

Skomentuj

Nie na temat...
          spirala - zresztą kwestia druku jest na miejscu II.

ważniejsze - przy 3- 4 zdjęciach na stronie i tak większość tego co jest na forum jest za mała.

Skomentuj

Czas leci....pomysł fajny i dlatego postanowiłem coś podziałać. Przedstawiam Wam przykład gotowej strony kalendarza DIY Audio na rok 2014. Głównym założeniem było utrzymanie kolorystyki serwisu, umieszczenie rozpoznawalnego loga i trzymanie się prostego układu strony - bez zbędnych komplikacji. Szablon jest wykonany w docelowym - dużym formacie o rozmiarze 3300 x 5100 [px] . Nieskromnie pozwoliłem sobie umieścić w nim swoją konstrukcję, ponieważ było to jedyne zdjęcie w odpowiedniej rozdzielczości jakie posiadam. Nazwy dni tygodnia można oczywiście zamienić na PL... ale tymczasowo pokazuje w takiej wersji.

Ujdzie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
              Ujdzie ?
              w koncu cos co trafia w moje gusta! IDEALNE!

Skomentuj

Czcionka dni do zmiany, całkowicie bez polotu.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A ja mam pomysł :)

Zaznaczyć trzeba koniecznie datę AUDIOSHOW na czerwono jako święto
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Czcionka dni do zmiany, całkowicie bez polotu.
                    Wszystko jest napisane tą samą czcionką ( prócz loga ) zwykłym ARIAL'em.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    A ja mam pomysł

Zaznaczyć trzeba koniecznie datę AUDIOSHOW na czerwono jako święto
                    Nie ma najmniejszego problemu - tylko muszę znać termin.

Generalnie to mogę "pobawić" się jeszcze - jeśli ktoś ma jakieś pomysły. Dodatkowo mogę przygotować okładkę i stronę końcową, na której będzie cały kalendarz w innej formie.

---------- Post dodany o 20:32 ---------- Poprzedni post o 18:48 ----------

Przykładowa Strona Główna:

Skomentuj

Podoba mi sie

Proponuje nie gadać wiecej co i jak
                      Wrzucić zdjęcia losowo jak tu
                      I bedzie ok

Działamy :)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

super!
                        wrzuc tylko jeszcze zdjecie zwrotnicy, jakis schemat i uniampa

to trzeba wybierac te zdjecia

Skomentuj

Tlo kalendarza wlasciwego, czyli pola z dniami miesiaca imo powinno byc biale. Tak standardowo. Bo teraz jest w kolorystyce serwisu, ale jest slabo czytelne, zlewaja sie czarne cyfry z tlem i trzeba bedzie blisko do kalendarza podchodzic zeby cos sie dowiedziec. No i nic juz sie tam nie dopisze od siebie jako notatka przy dniu:) Co Panowie na to?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            wrzuc tylko jeszcze zdjecie zwrotnicy, jakis schemat i uniampa
                            Na stronie głównej już tego nie zmieszczę... musiałbym coś zamienić, a wydaje mi się, że układ jest OK.

Schematy, zwrotnice itp można dać jako tło do jednego z miesięcy.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            to trzeba wybierac te zdjecia
                            Trzeba...... to dostarczyć zdjęcia w wysokiej rozdz. Te, które zastosowałem w powyższej okładce są w oryginalnych rozmiarach ! Nie pomniejszałem ich w ogóle... Także jeśli któś chce mieć jedno zdjęcie na całą stronę miesiąca ( jak w moim przykładzie ) potrzeba dużego pliku.... inaczej powstanie zlepek z kilku zdjęć, ( np. jednego autora - jednej konstrukcji ) a i to też może być ciekawe.

Zamiast wybierać zdjęcia - nominujmy 12 tematów z gotowych konstrukcji, których zdjęcia znajdą się w kalendarzu.

Dziś już nie mam siły... ale jutro postaram się zamieścić przykład innego miesiąca, w którym zastosuje kilka zdjęć jednek konstrukcji.

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
                              2 lampy tylko? Żartujecie sobie
                              To daj jakieś zdjęcia

---------- Post dodany o 00:38 ---------- Poprzedni post o 00:36 ----------

Dobrze by było wrzucić wszystkie zdjęcia w jedno miejsce i wtedy wybrać
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Dobrze by było wrzucić wszystkie zdjęcia w jedno miejsce i wtedy wybrać
                                Proszę zainteresowane osoby (autorów) o udostępnienie zdjęć w wys. rozdzielczości ( 1 - 2 zdjęcia danej konstrukcji ). Ze zdjęc zamieszczonych na forum nie jestem w stanie zbyt wiele zdziałać.

Skomentuj

Najpierw trzeba by było wytypować te konstrukcje....bo moja się podobno nie łapie :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Najpierw trzeba by było wytypować te konstrukcje....bo moja się podobno nie łapie
                                    Że trzeba wytypować to wszyscy wiedzą - tylko dalej brak poczynań ... Może jakiś Mod zkusiłby się o ankietę w tym temacie z odawanie głosów na konstrukcje ( np. 12 spośród 30 ?)
                                    Te które uzyskają największą ilość głosów wygrywają. Proste.

Mi są potrzebne zdjęcia do działania - nic więcej.

Skomentuj

To może niech ten kto ma takie zdjęcia wyśle na maila i się wybierze ?

może taki układ miesięcy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                                        może taki układ miesięcy ?
                                        Wszystko spoko ...tylko czy potrafisz mi ten układ miesięcy dostarczyć w odp. rozdzielczości ( szerokość 3300px ) + wszystkie miesiące ? Wyszukać w google jest prosto. Ja ściągnąłem 3 prog. do tworzenia kalendarzy ale niestety nie ma w nich takiego szablonu więc wybrałem najciekawszy jaki był i zmodyfikowałem jego kolory... Pamiętaj, że to kalendarz o formacie A3.

Skomentuj

który ? bo jak wszystkie to nie na "od razu"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X