Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paczka dotarła, dzięki :)

Obudowa/gniazda lekko porysowane/przybrudzone.

Czy te dławiki są dobrze nawinięte (wyglądają chyba inaczej niż w artykule o listwie) ?

Skomentuj

APEL do wszystkich biorących udział w zamówieniu !!!

Brakuje mi dwóch rdzeni tych największych niebieskich
      Prawdopodobnie wysłałem komuś za dużo
      W każdym zestawie powinno być pięć rdzeni , w tym tylko jeden duży taki jak na poniższym zdjęciu
      Sprawdźcie proszę swoje przesyłki
      Jeżeli otrzymaliście za dużo rdzeni , proszę o wiadomość

Również jeżeli przez pomyłkę zapakowałem czegoś za mało , dajcie znać - doślę :)

Informacja
      W łykend postaram się sklecić tutorial montażu

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
      Paczka dotarła, dzięki :)

Obudowa/gniazda lekko porysowane/przybrudzone.
      Tak jak napisałem na samym początku obudowy i gniazda są używane , z odzysku
      Niektóre były idealne , inne miały ryski
      Wysyłałem losowo nie przebierając

Zamieszczone przez gi
      Czy te dławiki są dobrze nawinięte (wyglądają chyba inaczej niż w artykule o listwie) ?
      Sprawdzałem tylko pierwszy próbny zestaw
      Były nawinięte prawidłowo
      Pozostałe miały być nawinięte w ten sam sposób
      Później już nie sprawdzałem
      Przyjrzę się wieczorkiem :)

Skomentuj

Wydaje mi się również, że zaślepka nie będzie pasowała po zamontowaniu obudowy bezpiecznika. Otwory na śruby trzeba raczej lekko rozwiercać (lub gwintować) do 3mm.

To tak na szybko.

Co do tego dławika to chyba powinien wyglądać tak (u nas na skos o ile się nie mylę idzie jedynie końcówka, a nie w połowie)?
        Last edited by gi; 23.06.2016, 11:01.

Skomentuj

Jeżeli jest to za trudne do ogarnięcia w prosty sposób to zaczekaj do niedzieli :)
          Wydaje mi się , że napisałem to powyżej bardzo wyraźnie
          Chyba za wcześnie wysłałem przesyłki >:(

- - - - - aktualizacja - - - - -

To tak na szybko.
          Weź sobie na wstrzymanie :)

Skomentuj

Co do tego dławika to chyba powinien wyglądać tak (u nas na skos o ile się nie mylę idzie jedynie końcówka, a nie w połowie)?
            Jak łatwo zauważyć, zwoje są nawinięte w przeciwnym kierunku, więc indukcyjność powinna się pokrywać ze sposobem nawijania przez firmę. Nie ma co przesadzać.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
              Jak łatwo zauważyć, zwoje są nawinięte w przeciwnym kierunku, więc indukcyjność powinna się pokrywać ze sposobem nawijania przez firmę. Nie ma co przesadzać.
              >>>

Zamieszczone przez Paweł Urbański lub jak kto woli Yoshi
              rys 24. Sposób nawijania dławików L3. Po 4 zwojach robimy przeplot przewodu na przeciwną stronę rdzenia i nawijamy kolejne 4 zwoje. Sposób ten nazwany "super-toroid" pozwala zredukować pojemności międzyzwojowe dławika oraz podnosi jego impedancję na wysokich częstotliwościach.
              Last edited by gi; 23.06.2016, 20:06.

Skomentuj

Z tego co u siebie zauważyłem na szybko to będzie trzeba lekko przypiłować otwory na bezpiecznik i gniazdo zasilania - co nie stanowi większego problemu.

Natomiast martwi mnie sytuacja z tymi cewkami, trochę fuszerka ze strony firmy nawijającej.
                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                  Z tego co u siebie zauważyłem na szybko to będzie trzeba lekko przypiłować otwory na bezpiecznik i gniazdo zasilania - co nie stanowi większego problemu.

Natomiast martwi mnie sytuacja z tymi cewkami, trochę fuszerka ze strony firmy nawijającej.
                  Wstrzymaj się, da się go wcisnąć, ale po nakręceniu nakrętki nie pasuje do obudowy. Być może coś robie źle, poczekam do jakiegoś info, ale obecnie tak to u mnie wygląda.

Skomentuj

U mnie tez nie da sie zakrecic nakretki od bezpiecznika ale trzeba troche podpilowac blaszke górną i bedzie pasowało.

Skomentuj

Wstrzymaj się, da się go wcisnąć,
                      Faktycznie dało rade.

Zamieszczone przez kaczor189
                      U mnie tez nie da sie zakrecic nakretki od bezpiecznika ale trzeba troche podpilowac blaszke górną i bedzie pasowało.
                      Dokładni mam to samo, lecz nie jest to jakiś mega duży problem.
                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Dziś zająłem się blaszkami :) Doszliwowałem, usunąłem grat, to co nie pasowało poprawiłem, dla kwadratowej mały radius, wyszczotkowałem i polakierowałem bezbarwnym :)

Skomentuj

Jutro wyczyszczę i przepoleruję blaszki, tę górną podfrezuję pod gniazdo bezpiecznika i składam.

Skomentuj

Co to za material na cewkach ? Jakis ekran? I jak w koncu wyglada systuacja z tymi dlawikami ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                              Co to za material na cewkach ? Jakis ekran? I jak w koncu wyglada systuacja z tymi dlawikami ?
                              Pewnie koszulka termokurczliwa. Z dławikami chyba jeszcze nikt nic nie pisał.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                                Co to za material na cewkach ?
                                koszulka termokurczliwa
                                Dławiki są "sztywniejsze", po za tym nie będę ryzykować że się coś przetrze jak listwą będę manewrować, a ciasno w środku ... :)

No i opanowane.
                                Na szybko polerowałem te blaszki, ale nie miałem odpowiedniej pasty więc widać mikrorysy - kiedyś poprawię.
                                Te gniazda mają na przeciwko bolca otwór na bolec odblokowujący, można powkładać jakieś plastikowe "kołki" lub zapadki zdemontować bo inaczej żadna wtyczka nie wskoczy.

Składać panowie bo dźwięk się poprawił o dwie klasy wyżej :lol:
                                Last edited by dzwiedziu; 27.06.2016, 18:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                  Te gniazda mają na przeciwko bolca otwór na bolec odblokowujący
                                  Ja brałem dwa czerwone i dwa białe i ten mechanizm był tylko w czerwonych. Swoją drogą jedna wtyczka jak siedziała to musiało być troszkę temperatury, bo ten mechanizm zlutował się z gniazdem :)

Po wyjęciu tak jak mówisz pięknie działają :)

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                                    Wrzuć zdjęcie na nasz serwer

Skomentuj

Jeżeli nie mam uziemienia w domu to czy jest sens montowania gniazdka z bolcem podłączonym do żyły N ?

Skomentuj

Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz posta
                                        Po wyjęciu tak jak mówisz pięknie działają
                                        Ew:
                                        http://allegro.pl/mosaic-klucz-do-gn...658561964.html
                                        lub
                                        http://allegro.pl/zwalniacz-blokady-...196282379.html (Zwalniacz blokady gniazd MOSAIC 230V nakładka)

Skomentuj

Czy ktoś jeszcze czeka na listwę poza mną?

Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X