Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
APEL do wszystkich biorących udział w zamówieniu !!!
Brakuje mi dwóch rdzeni tych największych niebieskich
Prawdopodobnie wysłałem komuś za dużo
W każdym zestawie powinno być pięć rdzeni , w tym tylko jeden duży taki jak na poniższym zdjęciu
Sprawdźcie proszę swoje przesyłki
Jeżeli otrzymaliście za dużo rdzeni , proszę o wiadomość
Również jeżeli przez pomyłkę zapakowałem czegoś za mało , dajcie znać - doślę :)
InformacjaW łykend postaram się sklecić tutorial montażu
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez gi Zobacz postaPaczka dotarła, dzięki :)
Obudowa/gniazda lekko porysowane/przybrudzone.
Niektóre były idealne , inne miały ryski
Wysyłałem losowo nie przebierając
Były nawinięte prawidłowo
Pozostałe miały być nawinięte w ten sam sposób
Później już nie sprawdzałem
Przyjrzę się wieczorkiem :)
Skomentuj
-
Wydaje mi się również, że zaślepka nie będzie pasowała po zamontowaniu obudowy bezpiecznika. Otwory na śruby trzeba raczej lekko rozwiercać (lub gwintować) do 3mm.
To tak na szybko.
Co do tego dławika to chyba powinien wyglądać tak (u nas na skos o ile się nie mylę idzie jedynie końcówka, a nie w połowie)?
Last edited by gi; 23.06.2016, 11:01.
Skomentuj
-
Jeżeli jest to za trudne do ogarnięcia w prosty sposób to zaczekaj do niedzieli :)
Wydaje mi się , że napisałem to powyżej bardzo wyraźnie
Chyba za wcześnie wysłałem przesyłki >:(
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez gi Zobacz posta
To tak na szybko.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaCo do tego dławika to chyba powinien wyglądać tak (u nas na skos o ile się nie mylę idzie jedynie końcówka, a nie w połowie)?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaJak łatwo zauważyć, zwoje są nawinięte w przeciwnym kierunku, więc indukcyjność powinna się pokrywać ze sposobem nawijania przez firmę. Nie ma co przesadzać.
Zamieszczone przez Paweł Urbański lub jak kto woli Yoshirys 24. Sposób nawijania dławików L3. Po 4 zwojach robimy przeplot przewodu na przeciwną stronę rdzenia i nawijamy kolejne 4 zwoje. Sposób ten nazwany "super-toroid" pozwala zredukować pojemności międzyzwojowe dławika oraz podnosi jego impedancję na wysokich częstotliwościach.Last edited by gi; 23.06.2016, 20:06.
Skomentuj
-
Z tego co u siebie zauważyłem na szybko to będzie trzeba lekko przypiłować otwory na bezpiecznik i gniazdo zasilania - co nie stanowi większego problemu.
Natomiast martwi mnie sytuacja z tymi cewkami, trochę fuszerka ze strony firmy nawijającej.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaZ tego co u siebie zauważyłem na szybko to będzie trzeba lekko przypiłować otwory na bezpiecznik i gniazdo zasilania - co nie stanowi większego problemu.
Natomiast martwi mnie sytuacja z tymi cewkami, trochę fuszerka ze strony firmy nawijającej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaWstrzymaj się, da się go wcisnąć,
Zamieszczone przez kaczor189U mnie tez nie da sie zakrecic nakretki od bezpiecznika ale trzeba troche podpilowac blaszke górną i bedzie pasowało.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaCo to za material na cewkach ? Jakis ekran? I jak w koncu wyglada systuacja z tymi dlawikami ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaCo to za material na cewkach ?Zamieszczone przez gi Zobacz postakoszulka termokurczliwa
No i opanowane.
Na szybko polerowałem te blaszki, ale nie miałem odpowiedniej pasty więc widać mikrorysy - kiedyś poprawię.
Te gniazda mają na przeciwko bolca otwór na bolec odblokowujący, można powkładać jakieś plastikowe "kołki" lub zapadki zdemontować bo inaczej żadna wtyczka nie wskoczy.
Składać panowie bo dźwięk się poprawił o dwie klasy wyżej :lol:Last edited by dzwiedziu; 27.06.2016, 18:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaTe gniazda mają na przeciwko bolca otwór na bolec odblokowujący
Po wyjęciu tak jak mówisz pięknie działają :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz postaPo wyjęciu tak jak mówisz pięknie działają
http://allegro.pl/mosaic-klucz-do-gn...658561964.html
lub
http://allegro.pl/zwalniacz-blokady-...196282379.html (Zwalniacz blokady gniazd MOSAIC 230V nakładka)
Skomentuj
Skomentuj