Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

I200 - kompletny kit do złożenia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lista zamknięta. Nie ma możliwości dopisania się. Nie mam żadnych zestawów w zapasie więc proszę nie pytać

Wszystkie ważne informacje wieczorem. Sankenów prawdopodobnie nie będzie.

Skomentuj

Panowie mialem okropnie dlugi dzien w pracy, watpie ze dzis dam rade policzyc wszystko wiec prosze bez stresu, jutro kwoty i wszelkie info beda gotowe.
      Przepraszam za lekkie opoznienie
      Last edited by brainlogout; 17.02.2017, 19:03.

Skomentuj

Podsumowując sprawa wygląda tak:

Ceny płytek:

I200 - 108PLN
        IPS(stereo) - 34PLN

Komplet gratów na stereo cliffjumper MK2 - 25PLN

Komplet gratów na I200 - około 235PLN

Wysyłka powiedzmy 15PLN

Napisałem około gdyż.
        Na tą chwilę wychodzi 228PLN.
        W tej cenie nie ma rezystorów emiterowych ponieważ czekam na odpowiedź sklepów odnośnie dostępności.
        Cenę zawyżyłem. Ewentualny zwrot będzie w paczkach.

Cena na pewno ulegnie zmianie.
        Albo wzrośnie i będą sankeny, albo zmaleje z powodu rabatu na tranzystory końcowe.

Nie wszyscy otrzymają PCB w paczce z elementami. Kilka osób dostanie PCB około tydzień/dwa później. Borys nie ma na stanie potrzebnej ilości i czekamy na wyprodukowanie.
        Osoby którym się mniej śpieszy mogą dać znać na PW.

W cenie są dobre kondy, Silver Mica zamiast MLCC, Nichicony, Elna, Wima
        Reszta J.W.

Cena elementów obejmuje:
        Elementy z listy BOM
        Tulejki 30mm do IPS
        Goldpin długie dla IPS/OPS
        Rezystory 15K do odpalenia

Dostawcami są:
        TME
        Amptone
        Elmag allegro
        Piekarz
        Farnell

Jutro rano roześlę dane do wpłat. Na wpłaty czekam do środy 23.59 - zainteresowani raczej są przygotowani na szybkie wpłaty.

Wszelkie pytania proszę śmiało zadawać.

Pozdrawiam
        Last edited by brainlogout; 19.02.2017, 20:01.

Skomentuj

Nie żebym marudził ale na pierwszej stronie jest mowa o poniżej 200zl za elementy a na koniec wychodzi sporo ponad. Możesz rozjaśnić skąd taka różnica? Sankeny?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie, nie sankeny. Napisałem że to jest cena z zapasem, niektóre rzeczy nie są dostępne tam gdzie były to raz, silver mica jest droższa niż mlcc. Kondy zasilacza są droższe niż te które miały być(jamicon).

Tranzystory Toschiby będą tańsze ale jeszcze nie wiem ile dokładnie.

Usatysfakcjonowany?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Szkoda że umknęło że płytki są sporo taniej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
              Nie, nie sankeny. Napisałem że to jest cena z zapasem, niektóre rzeczy nie są dostępne tam gdzie były to raz, silver mica jest droższa niż mlcc. Kondy zasilacza są droższe niż te które miały być(jamicon).

Tranzystory Toschiby będą tańsze ale jeszcze nie wiem ile dokładnie.

Usatysfakcjonowany?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Szkoda że umknęło że płytki są sporo taniej :)
              Nie umknęło. Nie czepiam się ale wolę dopytać bo inni chyba się wstydzą

Skomentuj

są tacy którzy sam kit zamawiali a w ich przypadku to już spora różnica.
                Co nie zmienia faktu że samemu wychodzi dużo dużo drożej.

Skomentuj

Panowie to jest 30 zeta roznicy.
                  Moge zrobic ponizej 200PLN ale czy warto?

Sory csbiszek, moze faktycznie zbyt agresywnie zabrzmiala moja odpowiedz.

Podkreslam ze cena bedzie nizsza - poprostu wole sie zabezpieczyc w razie "W"

Skomentuj

Lepiej zebrać wiecej i zrobić zwrot.
                    Założyć za kogoś i później prosić o dopłaty to chyba nie jest dobry pomysł.

Skomentuj

Wiadomo, że każdy grosz się liczy, ale wydaje mi się faktycznie 30zł w tą czy w tamtą to na tle DIY i tego wzmaka nie ma aż tak dużego znaczenia. Robi się to dla siebie elementy fajnej jakości i nie robimy tego masowo by oszczędzać każdą złotówkę. Bo jakby robić kilkaset sztuk to dopiero wtedy wyszła by różnica cenowa :).

założyciel grupowego zamówienia chce być fair w stosunku do innych i nie chce później prosić o dadatkowę pieniądze bo by to wtedy głupio wyglądało. "Miało być tyle, przelałem tyle i jeszcze jakaś dopłata?" Lepiej podać więcej i mieć zapas.

Podając kwote na początku też nie wiedział w 100% ile chętnych będzie miał, jakie rabaty przy danej ilości dostanie co dokładnie i za ile kupi. Ile wyjdą wysyłki itp.

Pewnie będzie miłe zaskoczenie i w paczce będzie jakiś pieniądz. :)

Takie jest moje zdanie choć mogę się mylić
                      Last edited by mrc12; 20.02.2017, 13:13.

Skomentuj

Szkoda ze grupowe zamowienie nie zaczyna sie od okreslenia sztywno cen. No ale skoro nikomu to nie przeszkadzalo to po co teraz pretensje ze nie jest tak jak zakladano na poczatku..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Szkoda ze grupowe zamowienie nie zaczyna sie od okreslenia sztywno cen. No ale skoro nikomu to nie przeszkadzalo to po co teraz pretensje ze nie jest tak jak zakladano na poczatku..
                          Od początku było powiedziane że ceny mogą się zmienić ze względu na zmianę jakości elementów oraz ewentualne rabaty. Myślę że taka różnica jaka wyszła mieści się w granicach rozsądku.

Skomentuj

Następnym razem trzeba doliczyć 7-dem dych i ewentualne zwroty. :thumbup:

Skomentuj

Marudy będą marudzić, na flaszkę wydają więcej, a przy takim projekcie zdziwinie skąd 30zl więcej...

Skomentuj

Panowie 30zl to smieszna kwota, a warto dolozyc.... bo wszystko wplywa na efekt koncowy, czy to sie komus podoba czy nie. Zachecam, bo ten wzmacniacz jest wart dolozenia wiekszych kwot.

Skomentuj

ISS - zestaw 5 plytek 106pln
                                  CapM - 38pln
                                  Softstart - 15pln
                                  iPSU - 50pln

Barwy chwilowo nie ma.

Skomentuj

Mi się nie spieszy z PCB tak więc mogę poczekać, aż wyprodukują się nowe.

Skomentuj

Ale czy ktoś marudzi? Po cholerę te ataki od razu? Zapytałem grzecznie skąd różnica bo chciałem wiedzieć na czym będzie doplata tzn co będzie lepszej jakości bo propozycji i opcji pojawiło się wiele po drodze a na koniec nie było sprecyzowane.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Z łaski swej nie wtracaj swoich trzech groszy skoro temat się Ciebie nie tyczy, a Twoje złote myśli nic nie wnoszą do tematu

Skomentuj

Bez stresu Panowie.

Główne zmiany które windują cenę w górę:
                                          Kondy zasilania Nichicon. Wyszły po około 18,5 w porównaniu do jamiconów za około 15. To już na komplecie jest 14PLN!
                                          Reszta kondów jest też lepszej jakości(Elna Silmic II, Nichicon KA/FW/FG)
                                          Silver Mica zamiast MLCC

Rezystory Vischay/Yageo

Reszta wszystko z pewnych źródeł, dobrych producentów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X