Albo kup na 63V.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
I200 - kompletny kit do złożenia
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaJak instalujecie kondy 220uf? Są za duże o jakieś 4mm i chyba dam je od spodu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaPolutował już ktoś swojego iampa z tego zamówienia? Nie wadzą Wam nigdzie te wimy 100nF? Trochę lipa że są na 250V niepotrzebnie:/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
Narazie na I200 niech dojdzie do realizacji.
Wtedy moge zrobic nastepne na I100M
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaNo tak ale po co było to kupować skoro teraz będzie trzeba dokupić:/
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja mam zgnieciony jeden kondensator elektrolityczny. Wiec kupiłem 2 inne by były do pary i wlutowałem. Nie będę płakał, że płaciłem za zbiorowe i jeszcze musze dokupić. Zawsze coś sie może zdarzyć, to elektronika.
Tam gdzie weszły wimy włożyłem wimy ze zbiorowego zamówienia. Tam gdzie nie chciały dałem MKT. Wszystko działa.
Jakby włączył i spalił pół płytki to by dopiero było :).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaNie takie grosze. Dokupiłem kondy takie jak trzeba, z wysyłką ponad 20zl, a tamte zanim wykorzystam prędzej skisna:) więc jak się kompletuje części to takie jak trzeba a nie byle by byly
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
To prawda, ale kolega który organizował zamówienie też jest człowiekiem i po porostu się pomylił :). Trzeba mu wybaczyć :).
Skomentuj
-
Jak ktos posklada i uruchomi i200 z ZZ to prosze o kontakt. Jeden z uzytkownikow zaraportowal ze kompensacja temperaturowa jest w ...upie i sie rozjezdza w gore co jest niebezpieczne.
Tranzystor czujnikujacy powinien byc BD139 z grupy 16 fairchilda.
Zeby niepotrzebnie nie domawiac odpowiedniego tranzystora trzeba bedzie dobrac kompensacje termiczna online.
Jedna osoba juz sie zadeklarowala.
Bedzie maly updejt w postaci wymiany 4 rezikow.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
A tu jest taki, to nie prościej kupić sobie: http://www.tme.eu/pl/katalog/?id_producer=1273 ? Coś mi nie zadziałało, trzeba wyszukać BD139 i jest taki.Last edited by rafals; 25.04.2017, 09:06.
Skomentuj
-
Fairchild jakiś czas temu został kupiony przez On Semi. Obawiam się, że za jakiś czas rynek zostanie "wyczyszczony" z BD139 z literką F na korpusie. Może warto byłoby przetestować tranzystorki od ST, albo zrobić porównanie czy ST jest wymienne z On Semi.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
OK
Dwie sprawy.
nr1 MOD do kompensacji temperaturowej --> LED/bat obok potenciometru do ustawiania biasu zastapic zworka (dla leniwych zrobic kulke z cyny od spodu i po prostu zewrzec dwa pady). R8 i R21 =1,2kR zamienic na 560R/470R albo po prostu podlutowac od spodu 1k rownolegle.
nr2 Bardzo prosze zeby ktos napisal, ktory dokladnie to tranzystor byl zakupiony z tme. Fairchilad 139-16 juz nie ma na stanie.
Dziekowaci-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n-krzychu Zobacz postaMyślę, że większość z nas w szufladzie ma takiego tranzystora.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brainlogout Zobacz postaJuż dawno napisałem Borysowi....
Ogólnie tak sobie myślę, że miło by było otrzymać pełną listę elementów jakie kupowałeś i gdzie kupowałeś by porównać ją z bomem od borysa
Po prostu chcę wiedzieć co mam zamontowane i tyle
Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj