Polecam przeczytać wątek o tym urządzeniu :) Starczy zwykły komputer.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PCB/Kit części - USB Audio 32 bit/384 kHz
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaSporo osób pyta się o więcej kompletów... Jak będzie minimum chętnych żeby zebrać darmową wysyłkę na mouser, mogę ponowić zamówienie za miesiąc, półtora. Co o tym myślicie?
Jestem za dogrywką :-)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaKolokwia nie poszły tak dobrze jak chciałem
Skomentuj
-
Doszedłem do wniosku, że mi już "wystarczy" i całość nadmiaru, która do tej pory nie została rozdysponowana (sporo osób mi nie odpowiedziała), idzie na AVS. Myślę, że to bezpieczna decyzja, bo praktycznie nikt nie chciał zwrotu :)
Wszystkim, którzy postanowili przekazać swoją część dla mnie, serdecznie dziękuję. Dzięki wam DAC na PCM XX już gra i w miarę możliwości będę go opisywał, mierzył i publikował. Mój warsztat także się rozwinął i mam nowe możliwości (zamówiłem między innymi programator do CPLD/FPGA). Także jeszcze raz, dziękuję!
To teraz pytanie - kto organizował w zeszłym roku zbiórkę na pokój? :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez homodelfinus Zobacz postaPolutowalem 1 kpl. Milczy. Tzn. jest komunikat instalowanie nowego sterownika ale program FW pokazuje tylko tak.
Firmware erase succesfull. Update FW fail.
Jak sprawdziłeś (najlepiej pod mikroskopem) i wszystko jest dobrze polutowane to obawiam się.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaO tym pisz już w wątku o układzie, nie tutaj :)
1) Zimne luty, tj. szczególnie na danych od pamięci.
2) Brak zworki od FLASH PWR, ale tutaj powinno być Fail przy Erase też, więc skłaniam się ku pierwszemu.
3) Uszkodzona pamięć (CM6631A raczej jest OK, ale też nie wiadomo).Last edited by .3lite; 21.06.2018, 09:46.
Skomentuj
-
Przepraszam za zaśmiecanie wątku ale miałem ten sam problem co homodelfinus. Program FWUpdate nie chce mi się uruchomić na Windows 10 64 bit. Uruchomiłem go na Windows 7 32 bit i wyskoczyło mi takie okno jak u kolegi homodelfinusi. Zaryzykowałem i wcisnąłem "FWUpdate" pokazałem drogę do firmware i układ się zaprogramował.
Po wgraniu firmware w programie FWUpdate w oknach wyświetlają mi się następujące wartości:
DeviceInfo.....................HEXInfo
Type: puste...................CM6631
VID: 0D8C.....................0D8C
PID : 1141.....................0004
FW: 1010......................1000Last edited by bomarek; 21.06.2018, 11:10.
Skomentuj
Skomentuj