Zamieszczone przez dragon
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postata makita jeet nawet w sensownej cenie, jeden sklep online ma za 730zl, tylko pytanie czy to faktycznie jest warte tych pieniędzy
Ogólne to samą frezarkę można już znaleźć poniżej 700 zł. Ale z dodatkami to już kwota się uzbiera
Skomentuj
-
Panowie, byłem w Bydgoskim sklepie z narzędziami, można u nich kupić tą Makitę RT0700CX2J.
Ja myślałem że 700zł + to cena za samą frezarkę, bez akcesorii...
Nie dotykałem jej bo akurat nie mieli na stanie, jak sprzedawca twierdził - bo właśnie jest taka dobra.
Za około tydzień przyjedzie nowa dostawa, gość ma do mnie zadzwonić.
Cena 799zł, tylko 250zł droższa od Boscha... no zobaczymy.
Mam dwa pytania:
-czy jest dobra widoczność frezu po zamontowaniu frezarki na cyrkiel?
-jak głęboko można się wbić frezem wgłąb materiału (zakładając że używamy przystawki do frezowania wgłębnego)?
W specyfikacji jest napisane: Głębokość frezowania: 0-35 mm, Głębokość wycinania: 0-40 mm.
Jak to interpretować?Last edited by marian; 06.12.2018, 16:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAEG MF1400KE
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaRT0700CX2J
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta-czy jest dobra widoczność frezu po zamontowaniu frezarki na cyrkiel?
Zamieszczone przez marian Zobacz posta-jak głęboko można się wbić frezem wgłąb materiału (zakładając że używamy przystawki do frezowania wgłębnego)?
W specyfikacji jest napisane: Głębokość frezowania: 0-35 mm, Głębokość wycinania: 0-40 mm.
Jak to interpretować?
jak juz czekasz na frezarke to zamow sobie z chin frezy weglikowe (VHM)
spora roznica na plus w oporach, jakosci powierzchni, trwalosci
Skomentuj
-
nie ma znaczenia czy frezarka jest tania...tylko czy nie ma bicia na łożyskach, jak frezarka to bez szablonu tego dobrze nie zrobisz... próbowałem (po prostu musisz po czymś prowadzić frezarkę, z ręki omsknie ci się o 2mm i już wychodzą paskudne szpary w połączeniu ...)
albo szablon z frezarką - https://allegro.pl/szablon-do-polacz...hiwum_allegro&
no i frez.. spiralne radzą sobie o niebo lepiej, kiedyś poszedłem na giełdę i od jakiegoś dziadka wziąłem 6 sztuk 8mm spiralnych z dwoma piórami pewnie w jakimś centrum obróbczym stwierdzili ze te frezy się już nie nadają ... i dziadek je po kilkanaście pln sprzedawał. powiem ci, że te frezy spisują się 100 razy lepiej niż jakieś marketowe do kilkudziesięciu pln.
ewentualnie to co Paweł pisał - aliexpress
albo ręcznie japońskimi piłami i dłutem.Last edited by bawolek; 07.12.2018, 08:08.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postanie ma znaczenia czy frezarka jest tania...tylko czy nie ma bicia na łożyskach
bicie pojawialo sie z czasem, bo tulejka i gniazdo zuzywaly sie i ukladaly sie w losowy sposob :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatanie frezarki jakie mialem nie mialy bicia na lozyskach. jak byly nowe to tez nie mialy bicia.
bicie pojawialo sie z czasem, bo tulejka i gniazdo zuzywaly sie i ukladaly sie w losowy sposob :(
zresztą Pawle czy pamiętasz jak już ładnych parę lat temu dorwałem chyba w biedronce frezarki za 29PLN heh i zbierałem chętnych kto chciał .... Ty chyba też ją miałeś - swoją rolę dopóki nie siadły łożyska spełniała świetnie.Last edited by bawolek; 07.12.2018, 21:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez stasio85 Zobacz postaKtoś z Was posiada Makitę RT0700CX2J i ma odniesienie do innych frezarek ?
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez Oliverhttps://allegro.pl/frezarka-gornowrz...MGFmMzY2M2Y%3D
Ja kupiłem ją dlatego bo miałem w planie zbudowanie maszyny ze stołem do wycinania otworów. Maszynę zbudowałem i montuję frezarkę w tulei 65mm średnicy . Wyposażenie takie jak na zdjęciach.
Z tak taniej frezarki sporo zostało na zbudowanie maszyny. Myślę że to lepszy sposób wycinania otworów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez stasio85 Zobacz postaNa znanym portalu aukcyjnym pojawiły się frezarki Makita RP0900 w cenie 579PLN
Jest to tak jakby wyższy model od RT0700CX2J
Skomentuj
Skomentuj