Za boscha z tym samym wyposazeniem trzeba glebiej siegnac do kieszeni. Pewnie warto, ale to juz sporo ponad 2 tysie. Z drugiej strony nie wiem jak teraz wyglada dostepnosc AEG...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Makita jest na tyle cicha, że nie trzeba słuchawek zakładać. :)
Obrabiałem swoją blat dębowy i spokojnie dawała radę. Frezy tez się pewnie przyczyniły do tego bo kupiłem zestaw frezów boscha:
Kupiłem je za ok 150zł teraz cena dwa razy większa, a nie kupowałem ich "na promocji"
Nie wyobrażam sobie jak w rękach trzymać frezarkę z frezami 12mm już 8mm potrafi wyszarpać frezarkę z rąk.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaNie wyobrażam sobie jak w rękach trzymać frezarkę z frezami 12mm już 8mm potrafi wyszarpać frezarkę z rąk.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaNie wyobrażam sobie jak w rękach trzymać frezarkę z frezami 12mm już 8mm potrafi wyszarpać frezarkę z rąk.
Co do samych frezarek mam mały miszmasz w głowie, bo w każdej coś mi nie pasuje. A to luzy na którymś z elementów a to co innego...muszę jeszcze trochę pomyśleć. Biorąc pod uwagę obecną sytuację makroekonomiczną, trzeba dodatkowo zastanowić się na tego typu wydatkami. Weszliśmy właśnie w poważny kryzys finasowy pomimo że media cały czas próbują zaklinać rzeczywistość...
Skomentuj
-
Używam w pracy tej małej makity, a w domu mam duże hitachi na frezy 12 mm. Idealnie byłoby mieć obie, ale jak miałbym wybierać jedną to wybrałbym jednak dużą. Drobne rzeczy które moge zrobić małą da się niezle porobić dużą a duże obróbki już gorzej robi sie małą. Jest cięższa ale stabilniejsza, kultura pracy [przynajmniej na hitachi] jest większa. Jak kto lubi. Oczywiscie ja opieram swoje doswiadczenia na tych 2 frezarkach co są w podobnych cenach 900-1000zł. Duża frezarka za 300-400 zł może być kiepska.
Skomentuj
-
Dzięki temu wątkowi stałem się szczęśliwym posiadaczem Makity RT0700, bardzo Wam dziękuję za Wasze wpisy na jej temat.
Chciałem się podzielić*z Wami taką ciekawostką znalezioną dosłownie przed chwilą. Mówi się, że jak naśladować*to najlepszych ale to, to już*ksero:
https://narzedziaprof.istore.pl/pl/p...TAWKI/23096407
Nie mam pojęcia jak się to będzie sprawować ale nawet na zdjęciach widać przepaść w wykonaniu sprzętu.
Skomentuj
-
Jest tego sporo, pierwsze chyba było (jako kopia Makity) Katsu:
https://www.amazon.co.uk/101749-Trim.../dp/B00LVVJCPQ
https://www.youtube.com/watch?v=6ZZ7P908seE
Skomentuj
-
Chcę kupić frezarkę za ok 600zł - ale taką żeby obsłużyła frezy o większej średnicy (tak do 45mm). Jak by jeszcze nie była ekstremalnie głośna to już w ogóle super. Wiem że MAKITA RP0900 mieści takie frezy. Czy może lepiej MAKITA M3600 - przy okazji można używać frezów z trzpieniem 12mm. Czy może jeszcze coś innego wziąć pod uwagę? Pozdrawiam.Last edited by FaitalPro; 06.10.2020, 22:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postachociaz jak dla mnie, to pojęcie cichej frezarki nie istnieje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez FaitalPro Zobacz postaChcę kupić frezarkę za ok 600zł - ale taką żeby obsłużyła frezy o większej średnicy (tak do 45mm). Jak by jeszcze nie była ekstremalnie głośna to już w ogóle super. Wiem że MAKITA RP0900 mieści takie frezy. Czy może lepiej MAKITA M3600 - przy okazji można używać frezów z trzpieniem 12mm. Czy może jeszcze coś innego wziąć pod uwagę? Pozdrawiam.
- tania, duża, jest tuleja na 12mm, da radę z frezem 45mm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arkotik Zobacz postaSPARKY X205CE
- tania, duża, jest tuleja na 12mm, da radę z frezem 45mmAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZa mało hajsu na dobrą frezarkę. Pomnóż 600 przez 3, to można wybierać duża, solidna i powiedzmy względnie cichą frezarka na frezy 12mm, chociaz jak dla mnie, to pojęcie cichej frezarki nie istnieje.
Czyli ta SPARKY X205CE będzie lepszym wyborem od tych Makit (RP0900 i M3600)? Na razie budżet nie wytrzyma frezarki za 2 tyś :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaI w zasadzie nie do kupienia jako nowa :)marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaCiekawe, pierwszy link z googla: https://matprofessional.pl/pl/frezar...wa-x205ce.html
Skomentuj
-
Tych frezarek nie ma już od dłuższego czasu. Nie ma ich w katalogu na stronie producenta. Być może jakieś leżaki magazynowe.
To jest w ogóle bardzo duża frezarka, nie koniecznie poręczna jeśli chce się zrobić coś delikatniejszego.
Ja mam Makteca, wcześniejsza wersja tego co teraz jest nazywane jako M3600. Dużo bardziej poręczna. Ale moja nie ma softstartu. Poza tym uważam ją za dość udaną.Last edited by LuSzTi; 07.10.2020, 11:59.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaelektrowrzeciono AC chlodzone woda i bedzie cicho
Zamieszczone przez FaitalPro Zobacz postaWiem że każda frezarka jest głośna, ale w tym wątku ktoś wspominał że używał jakiejś frezarki bez słuchawek ochronnych...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaRęczna gornowrzecionowka z chłodzeniem wodnym hmmmmmmm... Nie widziałem
oczywiscie jak chodzi w powietrzu!
Skomentuj
Skomentuj