Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
    Coś dla posiadaczy marketowych frezarek- precyzyjna regulacja głębokości i możliwość regulacji przy stacjonarnym zastosowaniu, oraz precyzyjna regulacja promienia w cyrklu.

Czy to ta sama frezarka, co najtańsza z alledrogo?

Myślałem nad czymkolwiek najtańszym, żeby użyć raz do roku przy równaniu krawędzi, itp, a nie wiem czy lepiej taka czy z którego popularnego marketu?

Skomentuj

Ile taka najtańsza frezarka kosztuje w markecie?
      Czasem w Lidlu są frezarki w cenie chyba 179zł. Nie jest najgorsza i za tą cenę warto. Co więcej ma 3 lata gwarancji.

Skomentuj

Nie na temat...
        Właśnie w pobliskim LIDLu na razie nie widziałem jej, a po innych marketach na razie nie jeździłem za frezarką.

Skomentuj

Chyba wolalbym dolozyc do frezarki Meec z Jula.

Skomentuj

Ja mam taką z Lidla. Przeżyła 3 pary frontów więc za dużo nie mogę napisać ale ogólnie działa . Od frezarki w tej cenie chyba nie ma co więcej wymagać :) . Już jedna frezarka leży ze spalonym silnikiem w piwnicy.
            Last edited by Oskar29; 23.06.2019, 23:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Chyba wolalbym dolozyc do frezarki Meec z Jula.
              Ta frezarka to chyba dobry wybór,3 lata gwarancji,możliwość stosowania frezów 6 i 8 mm (przejściówka),cyrkiel w zestawie oraz zapasowe szczotki....sam taką kupiłem:)

Skomentuj

Jest szansa na obróbkę krawędzi amelinium, miedzi i mosiądzu przy pomocy taniej frezarki zamontowanej w stole ?
                Używana do tego celu tylko kilka razy w roku :)

Skomentuj

Poskrobać dla zabawy taka frezarka da rady.

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=U7kxTFmCqRA

Ale trzeba uważać, alu w zależności od gatunku różnie się*frezuje i są dość upierdliwe gatunki.
                  Mam płytę alu ze starego radiotelefonu radmora, o jak to się*klei do wierteł i frezów, gorszy był tylko radiator od jakiegoś tyrystora co kupiłem na allegro.

Skomentuj

Krawędzie obrobisz bez problemu, od szablonu również (z wcześniejszym wycięciem większości materiału wyrzynarką), wgłębne frezowanie w alu już gorzej (ale się da).

Uważaj tylko na wióry, to nie mdf, może zrobić krzywdę.
                    Last edited by gi; 26.07.2019, 22:27.

Skomentuj

Czy któraś z najtańszych jest w miarę możliwości lepsza od pozostałych ?
                      Mam na myśli bicie wrzeciona

Skomentuj

Jesteś na 57 stronie wątku odpowiadającego na twoje pytanie ^^
                        Mniej więcej dostajesz to za co płacisz, chyba że kupujesz zielonego Boscha.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                          Jesteś na 57 stronie wątku odpowiadającego na twoje pytanie ^^
                          Mniej więcej dostajesz to za co płacisz, chyba że kupujesz zielonego Boscha.
                          Tylko że większość tych informacji jest nieaktualna , wątek wystartował 6 lat temu :)
                          Od tego czasu wiele firm robi urządzenia coraz słabszej jakości, a dochodzą nowe chińskie wynalazki które wbrew pozorom czasami są udane (przynajmniej na początku produkcji)
                          I to właśnie tych dotyczy moje pytanie

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                            Tylko że większość tych informacji jest nieaktualna , wątek wystartował 6 lat temu :)
                            Od tego czasu wiele firm robi urządzenia coraz słabszej jakości, a dochodzą nowe chińskie wynalazki które wbrew pozorom czasami są udane (przynajmniej na początku produkcji)
                            I to właśnie tych dotyczy moje pytanie
                            Niestety nie pomogę z wyborem najtańszej, od dawna idę raczej w drugą stronę.

Z tańszych o ile nic się nie zmieniło to zielony Bosch POF 1400 był naprawdę spoko (w użytkowaniu lepszy imho niż GMF 1600, którego miałem przez jakiś czas).

Skomentuj

350 zł do wydania. Da się kupić coś dobrego w tej cenie? Znajomy dorwał ostatnio fajną Makitę, ale cena x2, więc odpada...

Skomentuj

U mnie 200 do wydania :)
                                Miał ktoś w rękach :
                                https://www.castorama.pl/mac-frezark...d-1093694.html
                                https://www.leroymerlin.pl/elektrona...9695,l442.html
                                https://www.jula.pl/catalog/narzedzi...ionowa-040027/

Skomentuj

Meec albo kopia makity z allegro.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Meec albo kopia makity z allegro.
                                    Jak się nazywa ta kopia ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                      Jak się nazywa ta kopia ?
                                      pewnie Katsu M1DP- XT-10A-01, Katsu 101750

Skomentuj

Frez 6 to to samo co 1/4 " ?
                                        Analogicznie 8 to 1/3" i 12 to 3/8" ?

Skomentuj

a 6x4=24 to cal?
                                          nie myl angolów z metrykami.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X