Czy ktoś wie czy we frezarce SPARKY X 160E są luzy na prowadnicy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaFrezy 12mm nie są mi potrzebne.
na trzpieniu 12mm masz duzo wiecej ksztaltowych frezow o wiekszych wymiarach (wazne przy zaokragleniach)
no i jak ma byc dlugi frez to 8mm odpada!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaZdecydowałem się na frezarkę Bosch POF 1400 ACE. Gdzie najlepiej ją kupić przez internet?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaNie ma ryzyka że sprzedadzą mi bubla?Last edited by gi; 07.03.2016, 22:54.
Skomentuj
-
Miał ktoś do czynienia z taką frezarką BLACK&DECKER KW900E-XK ? Czy jest ona warta swojej ceny? u mnie w sklepie kosztuje 335zł. Przyszedł czas żeby coś kupić a mogę ją wziąć w raty 0% co bardziej mi odpowiada a u mnie wybór mały :(. Ogólnie czy ta firma coś sobą reprezentuje czy raczej omijać szerokim łukiem? ew. doradźcie coś na start tak w budżecie 200-300zł. Dzięki
Skomentuj
-
Z tej firmy zostal tylko cien. Frezarka to zwyklyu chinol, z nalepka B&D. Napewno zlapie luzy na lagach, do tego mocowanie pierscienia kopiujacego jest na srubki, a to oznacza, ze na 99% nie bedziesz mial centrycznosci, co pociagnie za soba sztukowanie i kombinowanie, zeby ja osiagnac.
Powiedzmy sobie szczerze: za takie pieniadze to praktycznie kazda frezarka bedzie niskiej jakosci. Generalnie loteria.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez andiwo Zobacz postaWitam wszystkich.
Mój rodzaj "szczescia" z zakupu objawił się pęknięciem blokady wrzeciona, która jak się okazało wykonana była w formie odlewu z chińskiego "gównolitu" który popękał w dwóch miejscach przy próbie mocniejszego dokręcenia frezu o części roboczej ok. 40mm. Trochę zabawy i mechanizm trafił do Lidlowego pudełka razem pokrętłem regulacyjnym, z plastiku zastąpionym śrubą 8 mm, ale to jeszcze nic, w trakcie frezowania odkręcił się pierścień dociskowy dolnego łożyska zatrzymując się na śrubie mocującej frez - fajne doświadczenie chyba jak trzymanie wolantu starego dwupłatowca w korkociągu ( bez głupich skojarzeń-nic nie piłem:-)
Ale, czego nie przypuszczałem, udało mi się wykonać wszystkie czynności i to w mdf 30mm, dużo dziur, podfrezowań (duże trójdrożne z 30cm niskotonowym)
Zakup frezarki w Lidlu to rzeczywiście loteria, poza tym śmiga jak szalona, luz na prowadnicach trochę mniejszy jak w typowych marketówkach, jeszcze żeby wytrzymała hdf i fornir i można powiedzieć że tym razem się udało, jak by co
dam cynk...
Skomentuj
-
Moze komus sie przyda info :
http://www.amazon.de/Bosch-POF-1400-...h+POF+1400+ACE
- - - - - aktualizacja - - - - -
Moze komus sie przyda info :
http://www.amazon.de/Bosch-POF-1400-...h+POF+1400+ACE
Skomentuj
-
Tu jest fajny opis makteca 362, ja mam co prawda 361 , ale oprócz frezów 12 to 362 ma znacznie bardziej przyjaźnie rozwiązany system regulacji głębokości http://www.panfleks.pl/maktec-mt362-...ajsterkowicza/
Skomentuj
-
A jak z luzami na prowadnicach? Przymierzałem się do makteca, co prawda z mniejszym silnikiem- nie pamiętam modelu, jednak luz na prowadnicach miał większy niż moje lidlowe truchło...Ale za to wpadła mi w ręce frezarka vander i myślę że jak obecna mi padnie, kupię wyżej wymienioną- aż miło wziąć to do ręki, luz na lagach naprawdę mały, nie taki jak w makicie, której zakup również rozwarzałemi (jednak zabija ceną), ale porównując z makteckiem, którego oglądałem brałbym vandera i nie chodzi wcale o to że jest tańszy.
Skomentuj
-
Ostatnio pomyslalem o zakupie kolejnej frezarki, ktora dalaby wiekszy komfort pracy i zwiekszenie wydajnosci. Frezarka mialaby pracowac glownie z tuleja kopiujaca, zatem jej dokladnosc powinna byc duza. Zakup taniej frezarki nie wchodzil w gre, ale olsnilo mnie, ze przeciez moge dokupic druga stope do wrzeciona Kress.
Jedna stopa na stale przykrecona do cyrkla i druga bedzie wlasnie do kopiowania i wycinania jakis szablonow.
Z czasem dokupie drugie wrzeciono o mniejszej mocy.
Skomentuj
Skomentuj