Wrzeciono jest takie samo jak do CNC, z tym ze ja mam starszy model niz obecnie produkowane ( generalnie sprzet nie do zajechania, kultura pracy i wytrzymalosc lozysk na wysokim poziomie ). Stopa chyba juz nie jest produkowana i ciezko to kupic. Ja swoja dorwalem w Niemczech. Mozesz poszukac na niemieckim Ebay, czasami sie pojawiaja, rowniez w komplecie z wrzecionem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
z tego co się orientuję to do tych wrzecion spokojnie pasuje podstawa bosch POF S2 (to też do wrzecion z szyjką 43mm)
to świetne rozwiązanie - u mojego znajomego też takie coś widziałem, zaleta tego jest taka, że można wkładać profesjonalne wrzeciona które mają troche lepiej rozwiązane łożyskowanie wału...
Pogromco to wrzeciono 900W spokojnie wystarcza do większości prac czy czasem potrzeba by czegoś mocniejszego ?
bo takie wrzeciono kress 1050W plus podstawa to ok 1tys PLN i tak trzeba by rozeznac rynek czy coś lepszego i bardziej uniwersalnego w tej cenie się znajdzie i do tego równie poręcznego :) ?Last edited by bawolek; 29.04.2016, 10:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaz tego co się orientuję to do tych wrzecion spokojnie pasuje podstawa bosch POF S2 (to też do wrzecion z szyjką 43mm)
[..]
bo takie wrzeciono kress 1050W plus podstawa to ok 1tys PLN i tak trzeba by rozeznac rynek czy coś lepszego i bardziej uniwersalnego w tej cenie się znajdzie i do tego równie poręcznego :) ?
Co do samej stopy to niestety niezbyt wysokich lotów sprzęt.
Skomentuj
-
Do frezowania tylko w drewnie czy mdf wystarczy nawet najslabszy silnik. Chnskie waty sa troche inne niz te niemieckie. W Kressie masz pelna kontrole obrotow przez elektronike, zabezpieczenia przeciwprzeciazeniowe, soft start, regulacje obrotow ( rowniez przez elektronike ), a co najwazniejsze jest bardzo mocne lozysko. Na stronie producenta masz tabelke, do jakich zastosowanie pasuje dany model. Ja ogolnie mowiac nigdy nie zauwazylem jakis brakow mocy jakiejkolwiek frezarki, ktora uzywalem. Po prostu zwykle uzywam mniejszego posuwu i nie frezuje duzo materialu na raz. Staram sie oszczedzac zarowno frezarke jak i frezy. Niestety mocowanie 8mm lub mniej i to moze byc dla niektorych za malo.
Za tysiaka mozna kupic juz naprawde solidna frezarke. Ja za swoje graty dalem duzo mniej. Czekalem na okazje az sie w koncu trafila :)
Stopy mozna dostac innych producentow, lub szukac Kressa na ebayu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaTą stopę dużo taniej kupisz na ebay w komplecie ze starymi frezarkami Bosch POF 52 / 500A / inne
Co do samej stopy to niestety niezbyt wysokich lotów sprzęt.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaStopy mozna dostac innych producentow,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaa znasz jakies inne lepiej wykonane... ja szukam jakichs alternatyw ale ogólnie nie widzę nic na rynku. Co do Boscha to zapewne masz rację po zdjęciach widać ze nie jest to jakis super precyzyjny "sprzęt"
Trend T4 ma chyba podobną stopę, ale cena już inna niż tych tanich POF.
Ogólnie nie bardzo widzę sens pójścia tą drogą, wolał bym za te 1000zł kupić jakiegoś Dewalta 625 / 624, Bosch GOF1600CE, czy podobne z ebay.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaJakich firm możesz polecić?
Zamieszczone przez gi Zobacz postaOgólnie nie bardzo widzę sens pójścia tą drogą, wolał bym za te 1000zł kupić jakiegoś Dewalta 625 / 624, Bosch GOF1600CE, czy podobne z ebay.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMetabo.
Ja tyz. Za Kressa ze stopa dalem cos kolo 100euro za nowke, a za stope wytargowalem 39 euro. Dla mnie to bylo oplacalne, ale za tysiaka kupilbym gotowca.
Gotowe całkiem ok.... Choć mniej poręczne up
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJesli to pytanie do mnie, to ja swoj kupilem na ebay.de
poczęstujesz linkiem bo pod tytułem Router Guide nie bardzo mogę znaleźć
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaLast edited by nowy1; 06.05.2016, 17:59.
Skomentuj
Skomentuj