Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez zomo Zobacz postaFakt grubość 19mm jechałem chyba na 3 razy ale nie sprawiała wrażenia jakby miała łapać zadyszkę
Zamieszczone przez zomo Zobacz postasłabe odprowadzanie pyłu oraz mała stopa ale to można sobie samemu dorobić.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Swoją droga, fajny sprzęt i chyba kolejny zakup ale na razie muszę wykończyć te co mam
Skomentuj
-
Ja też cały czas zastanawiam się nad tym zestawem od makity.
Paweł, ja mam taką tulejkę ale jeszcze muszę się upewnić czy to dokładnie ten wymiar, na pewno redukuje do ~3mm (dremlowe frezy łapie).Last edited by scythe1123; 06.03.2018, 09:49.
Skomentuj
-
nie produkują już tej przystawki ....trzeba dobrać z innej np od metabo jak dobrze pamiętam to tutaj masz taką samą średnicę ...
https://metabopolska.pl/pl/p/METABO-...o-FME737/17699
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaMam coś takiego. Tuleja do wrzeciona Kress.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJa też cały czas zastanawiam się nad tym zestawem od makity.
Fajną opcją dla makity jest DeWalt, ma dużo lepszy system opuszczania wrzeciona a opcję dodatkowe podobnie jak Makita. Myślę że teraz wybrałbym dewalta tylko dla tego systemu opuszczania.Last edited by Dawid-SS; 07.03.2018, 21:37.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaMi żona kupiła rok temu na święta pod choinkę.tylko pogratulowac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaMi żona kupiła rok temu na święta pod choinkę. Ona z frezami globusa daje radę dość dobrze. Odprowadzanie pyłu jest słabe ale działa lepiej z drewnem bo MDF klei się jakby... Moc 700W to nie kosmos, ale zjada marketowe 1200W na śniadanie. Do przystawki która imituje dużą frezarkę pasuję cyrkiel Pawła S, chociaż wolałbym taki jak ma ZOMO gdyż ten Pawła nie jest w 100% dobrze do niej dopasowany i może wymiar spierniczyć, dlatego frezuje wstępnie na boku a potem docelowe.
Fajną opcją dla makity jest DeWalt, ma dużo lepszy system opuszczania wrzeciona a opcję dodatkowe podobnie jak Makita. Myślę że teraz wybrałbym dewalta tylko dla tego systemu opuszczania.
Załączone pliki
Skomentuj
-
Ja ogólnie zastanawiam się nad zrobieniem frezarki w stole, ale tam kupiłbym coś prostego (firmowe a nie market) byle silnik mocny był. Dodatkowo do frezowania otworów pod głośniki itp to chyba w Boscha 1400 trzeba zainwestować bo on ma rewelacyjnie rozwiązany system opuszczania co do milimetrów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaszukaj firmy ktora sie podejmie wykonania 1szt
jak wysylalem zapytania to albo "za malo" albo cena z kosmosu :/
moge zamowic tam gdzie kiedys zamawialem, ale cena 2x wyzsza (kolega tam juz nie pracuje wiec trzeba oficjalnie) a tyle kasy juz nie wyloze z wlasnej kieszeni
Skomentuj
Skomentuj