Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam pewne pytanie zastanawiam się na kupnem frezarki. Będę z niej korzystał pewnie rzadko dlatego nie wiem czy opłaca mi się pchać w sprzęty droższe . Macalistera z castoramy kupie za 220 pln . Za Boscha pof 1200 trzeba dac okolo 350 pln a za pof 1400 powyżej 500pln ? Co sądzicie ? Może macie coś sprawdzonego ?

Skomentuj

Jeżeli chodzi o Bosch 1400 to zobacz zagłębianie się w elementy tym sprzętem, to super rozwiązania czynią go drogim ale wartym ceny.

Ja kupiłem kiedyś euroteka z allegro, może z 5 otworów zrobił i zdechł, oczywiście kasa w błoto, jeżeli chodzi o mac'a to spoko jeżeli jest z Castoramy bo gwarancja jest.

Ja używam częściej sprzętu i nawet jakbym nie używał go tyle to i tak kupiłbym markowy że względu na trwałość czy też możliwość odsprzedaży. Używasz rzadko, budżetowe w grę nie wchodzi, bo po kilku latach zdechnie, markowe będzie chodzić zawsze i całe życie będziees używał, nawet za 7lat. Niestety takie moje doświadczenia więc odradzam no name.

Skomentuj

ok , dziękuję za odpowiedź , a co do Boscha 1400 mam okazję odkupić nie używanego za 450 pln niby na gwarancji czy jest sens skoro na znanym nam serwisie za 560 dostanę nówke z kompletem frezów ?

Skomentuj

Jeżeli ma frezy w komplecie i paragon Ci da to ok, cena może być, ale jeżeli nie ma paragonu to bierz z sklepu nowego.

Skomentuj

ok , wszystko jasne :)

Skomentuj

Frezareczka już u mnie , stanęło na Boscha POF 1400 ACE. Dzisiaj wyciąłem sobie cyrkiel na szybko i przetestowałem. Jestem Bardzo zadowolony z efektu jej działania . Dzięki Dawid-SS za pomoc w wyborze :) Pozdrawiam

Skomentuj

Padła mi frezarka, możecie coś doradzić Panowie, zastanawiam się nad Festoolem OF 1400 EBQ. Cena zaporowa, może polecicie coś równie dobrego lub lepszego za mniejszą kwotę. Mam już zagłębiarkę festoola i ewentualny koszt prowadnicy by odpadł.

Skomentuj

krotko tym pracowalem i dla mnie bylo nieporeczne
                  ale szlifierkami pracuje od dawna i sa mega wydajne, ergonomiczne i zwracaja sie w zakupie

sprawdz oferte makity dla porownania

Skomentuj

Dzięki Paweł, frezarką makity nie pracowałem, popatrzę na sprzęt w markecie, chociaż lepiej byłoby potestować.

Skomentuj

Ja bym teraz poszedł w taki sprzęt Frezarka Makita RT0700CX2J. Może brakuje uchwytu 12mm, ale za to jest poręczna, ma stały włącznik, przystawkę do krawędziowania, dobry odsys i kilka innych bajerów. Cena jak najbardziej atrakcyjna w relacji do jakości.

Skomentuj

W markecie będą tylko te niskie modele.
                        Sam planuję kupić sobie frezarkę ale cena makity z regulacją prędkości też jest wysoka.
                        W zasadzie w sensownej cenie jest Bosch 1400 ACE lub Makita RT0700CX2J.
                        W markecie w ręku trzymałem Boscha 1200 dość ciężki sprzęt ale dość dobre uchwyty ma, będę musiał jakiś narzędziowy napaść, żeby zobaczyć w rękach makitę.
                        Bosch jest fajnie wyposażony, tylko to jest "zielony" bosch i zastanawiam się jak z trwałością tego?
                        Makita też w zasadzie ostatnimi czasy trochę na jakości podupadła, mam zgłębiarkę i jestem zmieszany, nie mam porównania ale myślałem, że będzie to lepiej wykonane, wkrętarkę też sobie kupiłem - sprzęt daje radę jestem z niej zadowolony (2-3 dni pracy na jednym akumulatorze 3AH) ale czasami hamulec na wrzecionie nie łapie.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                          Dzięki Paweł, frezarką makity nie pracowałem, popatrzę na sprzęt w markecie, chociaż lepiej byłoby potestować.
                          zobacz sobie tez tritona, jakis czas temu znajomy mi pożyczył na chwile ...naprawdę świetny sprzęt do tego cieżko znalezc w tej cenie cos co od razu ma korbkę regulacji wysokosci dla montazu pod stołem

Skomentuj

Dzięki Panowie za rady. Przeanalizuje poczytam, zakupię i podzielę się spostrzeżeniami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              Ja bym teraz poszedł w taki sprzęt Frezarka Makita RT0700CX2J. Może brakuje uchwytu 12mm, ale za to jest poręczna, ma stały włącznik, przystawkę do krawędziowania, dobry odsys i kilka innych bajerów. Cena jak najbardziej atrakcyjna w relacji do jakości.
                              ja ciagle mam ten sprzet w pamieci. jak bedzie luzna kasa to dokupie sobie jako druga frezarke

Skomentuj

No i dziś mnie kurwi*a wzięła!! W tamtym roku na początku sezonu kupiłem frezy globusa premium, super idą w materiale i na prawdę wydodnie się nimi pracuje. Jeden z nich zdechł po kilku frezowaniach był to frez z łożyskiem dolnym. Okazało się że fabrycznie był krzywy kołek na którym było łożysko. Reklamacja nieuznana i że niby ja go uszkodziłem, trudno. Ale dziś miarka się przebrała, nigdy więcej żadnego globusa! Frez długi prosty 38x8x8 przy zjechaniu może 4mm w materiał i przerobieniu po okręgu 10cm pękł w miejscu łączenia trzpienia z łopatami! Hańba! To już Dedra i chińczyki lepiej znoszą taka pracę!
                                Nie będę tego ścierwa reklamował bo sensu nie ma, to ostatni frez globusa w moim warsztacie.

Potrzebuje teraz kilka frezów prostych z łożyskami i bez, oraz kilka do zaokrągleń. Możecie coś polecić? Tylko nie drogie zebym nie kurw*ł że wydałem znów 40zł na gówno które zrobiło mniej pracy jak frez za 15zł z Castoramy... Może być chińczyk, byle dobry i tani.

Skomentuj

Hehe ja do mojej "zabawki" wziąłem pod markę czyli prosty z łożyskiem makity, jakoś w dedrze za szybko łożysko odpadło z tzn po pierwszym przejeździe

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                                    No i dziś mnie kurwi*a wzięła!! W tamtym roku na początku sezonu kupiłem frezy globusa premium, super idą w materiale i na prawdę wydodnie się nimi pracuje. Jeden z nich zdechł po kilku frezowaniach był to frez z łożyskiem dolnym. Okazało się że fabrycznie był krzywy kołek na którym było łożysko. Reklamacja nieuznana i że niby ja go uszkodziłem, trudno. Ale dziś miarka się przebrała, nigdy więcej żadnego globusa! Frez długi prosty 38x8x8 przy zjechaniu może 4mm w materiał i przerobieniu po okręgu 10cm pękł w miejscu łączenia trzpienia z łopatami! Hańba! To już Dedra i chińczyki lepiej znoszą taka pracę!
                                    Nie będę tego ścierwa reklamował bo sensu nie ma, to ostatni frez globusa w moim warsztacie.

Potrzebuje teraz kilka frezów prostych z łożyskami i bez, oraz kilka do zaokrągleń. Możecie coś polecić? Tylko nie drogie zebym nie kurw*ł że wydałem znów 40zł na gówno które zrobiło mniej pracy jak frez za 15zł z Castoramy... Może być chińczyk, byle dobry i tani.
                                    Polecam FESTOOL lub LEMAN. Niestety drogie, ale jeszcze żaden mi nie padł. Niektóre były już 3 razy ostrzone.

Skomentuj

Mam pare frezów Globusa, ze wszystkich jestem zadowolony, może jakaś wada..

Gdzie kupowałeś frezy? (jaki sklep)
                                      Last edited by thomas; 14.05.2018, 11:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                                        Mam pare frezów Globusa, ze wszystkich jestem zadowolony, może jakaś wada..
                                        Szkoda tylko że odrzucają reklamację... Ja już nie kupię z tej firmy nic.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                                          Szkoda tylko że odrzucają reklamację... Ja już nie kupię z tej firmy nic.
                                          Na jakiej podstawie odrzucają reklamację?

Takie pęknięcie to prawie na pewno wada materiałowa, bądź niewłaściwa obróbka cieplna. Zbyt duża twardość, względem zbyt małej ciągliwości/udarności. Możliwe, że cała partia została skopana.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X