Mam pewne pytanie zastanawiam się na kupnem frezarki. Będę z niej korzystał pewnie rzadko dlatego nie wiem czy opłaca mi się pchać w sprzęty droższe . Macalistera z castoramy kupie za 220 pln . Za Boscha pof 1200 trzeba dac okolo 350 pln a za pof 1400 powyżej 500pln ? Co sądzicie ? Może macie coś sprawdzonego ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Jeżeli chodzi o Bosch 1400 to zobacz zagłębianie się w elementy tym sprzętem, to super rozwiązania czynią go drogim ale wartym ceny.
Ja kupiłem kiedyś euroteka z allegro, może z 5 otworów zrobił i zdechł, oczywiście kasa w błoto, jeżeli chodzi o mac'a to spoko jeżeli jest z Castoramy bo gwarancja jest.
Ja używam częściej sprzętu i nawet jakbym nie używał go tyle to i tak kupiłbym markowy że względu na trwałość czy też możliwość odsprzedaży. Używasz rzadko, budżetowe w grę nie wchodzi, bo po kilku latach zdechnie, markowe będzie chodzić zawsze i całe życie będziees używał, nawet za 7lat. Niestety takie moje doświadczenia więc odradzam no name.
Skomentuj
-
W markecie będą tylko te niskie modele.
Sam planuję kupić sobie frezarkę ale cena makity z regulacją prędkości też jest wysoka.
W zasadzie w sensownej cenie jest Bosch 1400 ACE lub Makita RT0700CX2J.
W markecie w ręku trzymałem Boscha 1200 dość ciężki sprzęt ale dość dobre uchwyty ma, będę musiał jakiś narzędziowy napaść, żeby zobaczyć w rękach makitę.
Bosch jest fajnie wyposażony, tylko to jest "zielony" bosch i zastanawiam się jak z trwałością tego?
Makita też w zasadzie ostatnimi czasy trochę na jakości podupadła, mam zgłębiarkę i jestem zmieszany, nie mam porównania ale myślałem, że będzie to lepiej wykonane, wkrętarkę też sobie kupiłem - sprzęt daje radę jestem z niej zadowolony (2-3 dni pracy na jednym akumulatorze 3AH) ale czasami hamulec na wrzecionie nie łapie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez thomas Zobacz postaDzięki Paweł, frezarką makity nie pracowałem, popatrzę na sprzęt w markecie, chociaż lepiej byłoby potestować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaJa bym teraz poszedł w taki sprzęt Frezarka Makita RT0700CX2J. Może brakuje uchwytu 12mm, ale za to jest poręczna, ma stały włącznik, przystawkę do krawędziowania, dobry odsys i kilka innych bajerów. Cena jak najbardziej atrakcyjna w relacji do jakości.
Skomentuj
-
No i dziś mnie kurwi*a wzięła!! W tamtym roku na początku sezonu kupiłem frezy globusa premium, super idą w materiale i na prawdę wydodnie się nimi pracuje. Jeden z nich zdechł po kilku frezowaniach był to frez z łożyskiem dolnym. Okazało się że fabrycznie był krzywy kołek na którym było łożysko. Reklamacja nieuznana i że niby ja go uszkodziłem, trudno. Ale dziś miarka się przebrała, nigdy więcej żadnego globusa! Frez długi prosty 38x8x8 przy zjechaniu może 4mm w materiał i przerobieniu po okręgu 10cm pękł w miejscu łączenia trzpienia z łopatami! Hańba! To już Dedra i chińczyki lepiej znoszą taka pracę!
Nie będę tego ścierwa reklamował bo sensu nie ma, to ostatni frez globusa w moim warsztacie.
Potrzebuje teraz kilka frezów prostych z łożyskami i bez, oraz kilka do zaokrągleń. Możecie coś polecić? Tylko nie drogie zebym nie kurw*ł że wydałem znów 40zł na gówno które zrobiło mniej pracy jak frez za 15zł z Castoramy... Może być chińczyk, byle dobry i tani.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaNo i dziś mnie kurwi*a wzięła!! W tamtym roku na początku sezonu kupiłem frezy globusa premium, super idą w materiale i na prawdę wydodnie się nimi pracuje. Jeden z nich zdechł po kilku frezowaniach był to frez z łożyskiem dolnym. Okazało się że fabrycznie był krzywy kołek na którym było łożysko. Reklamacja nieuznana i że niby ja go uszkodziłem, trudno. Ale dziś miarka się przebrała, nigdy więcej żadnego globusa! Frez długi prosty 38x8x8 przy zjechaniu może 4mm w materiał i przerobieniu po okręgu 10cm pękł w miejscu łączenia trzpienia z łopatami! Hańba! To już Dedra i chińczyki lepiej znoszą taka pracę!
Nie będę tego ścierwa reklamował bo sensu nie ma, to ostatni frez globusa w moim warsztacie.
Potrzebuje teraz kilka frezów prostych z łożyskami i bez, oraz kilka do zaokrągleń. Możecie coś polecić? Tylko nie drogie zebym nie kurw*ł że wydałem znów 40zł na gówno które zrobiło mniej pracy jak frez za 15zł z Castoramy... Może być chińczyk, byle dobry i tani.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez thomas Zobacz postaMam pare frezów Globusa, ze wszystkich jestem zadowolony, może jakaś wada..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaSzkoda tylko że odrzucają reklamację... Ja już nie kupię z tej firmy nic.
Takie pęknięcie to prawie na pewno wada materiałowa, bądź niewłaściwa obróbka cieplna. Zbyt duża twardość, względem zbyt małej ciągliwości/udarności. Możliwe, że cała partia została skopana.
Skomentuj
Skomentuj