Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

teraz nie frezuje wiec nie wiem. ale jak jeszcze 2-3 lata temu duzo frezowalem to jakosc mocno spadla. lozysko padalo po paru metrach

Skomentuj

Kupiłem 2 nowe ostatnio, padły momentalnie na delikatnym frezowaniu mdf, czyli lżej być nie może.
      Frezować tym jeszcze można ale o czystości i braku poszarpania krawędzi zapomnij.

Skomentuj

globusa kupilem lata temu na testy (16mm, ktore ktos podlinkowal do okazji na allegro)
        staram sie go oszczedzac ale mimo tego zrobil juz swoje
        i nadal jest dobry

Skomentuj

Hmmm trudno mi powiedzieć, napewno sa gorsze od globusa i to dużo, ale jak ostrze przed kazdym użyciem to daje rade. Tanie frezy z Jula sa lepsze od dedry.

Skomentuj

Jasne. Mam kilka 6mm z july na krawędziówkę, bez porównania do dedry.

Skomentuj

Jakby ktoś przymierzał się do tej frezarki to nie polecam Frezarka górnowrzecionowa Ryobi ERT1400RV. Kolejny raz wyciągnąłem ją z szafki i szybko schowałem z powrotem.
              Luz na sprężynie od samego początku i poza tym obrotowy odciąg pyłu ciągle przeszkadza w opuszczaniu i blokowaniu. Lipa, albo nie mogę się do tego przyzwyczaić, albo kiepskie narzędzie.

Skomentuj

Jadę na pożyczonej, ale szukam czegoś do kupienia. Patrzyłem i wybór spory, ale głupieję. O tą chciałem zapytać:

https://www.castorama.pl/produkty/na...er-1500-w.html
                Frezarka macallister 1500
                Czy ktoś miał styczność i może coś napisać?
                Generalnie wyposażenie wypas, soft start, stały moment, precyzyjne zagłębienie itp. A jak z użytkowalnością praktyczną?

Skomentuj

Ja na dziś kupiłbym coś takiego http://allegro.pl/sparky-x-150ce-fre...926920956.html (SPARKY X 150CE Frezarka górnowrzecionowa 1500W HIT)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Taka stopa, którą ma frezarka którą wrzucił Luszti jest super fajna i wygodna w pracy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

No i trzy grubość trzpienia freza zrobią swoje przy wyborze

Skomentuj

Fajna i niefajna. Trudniej sie robi szablony taka stopa, chyba ze ma wymienna płytkę slizgowa na okrągła. Ewentualnie można dorobić z akrylu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Trudniej sie robi szablony taka stopa
                        Które szablony?

Skomentuj

Np takie https://www.reddit.com/r/diyaudio/co...egular_shaped/

Skomentuj

Do tego jest pierścień kopiujący, którego odległość od freza będzie dużo mniejsza niż bok stopy frezarki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              Do tego jest pierścień kopiujący, którego odległość od freza będzie dużo mniejsza niż bok stopy frezarki.
                              Tylko, że w tanich frezarkach nie są one centryczne niestety ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                Tylko uzycie tulejki kopiujacej w przypadku glosnika o nieregularnym ksztalcie jest mocno utrudnione, a czasami wrecz niemozliwe. Pierscien kopiujacy rowniez sie uzywa w tej metodzie, ktora pokazalem.

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                Otoz to :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                  stopa frezarki tez nie jest :/
                                  dlatego sam sobie toczylem pierscien + stozek do wycentrowania takiego pierscienia (ani razu nie uzyte :p )

Skomentuj

Meec, chyba 209 zł w Juli. Miał ktoś do czynienia? Pod Philipsy się nie przyda(do tego sobie krzywy brzeszczot kupiłem), ale tak się zastanawiam czy konkretnie ta frezarka ma sens - różnej jakości są ich narzędzia...

Skomentuj

Ma lub ktoś poleci coś do 250zł? Bardziej do sporadycznej pracy. Zastanawiam się na nowa czy używana.
                                      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                        Meec, chyba 209 zł w Juli. Miał ktoś do czynienia? Pod Philipsy się nie przyda(do tego sobie krzywy brzeszczot kupiłem), ale tak się zastanawiam czy konkretnie ta frezarka ma sens - różnej jakości są ich narzędzia...
                                        Miałem szarą - ledwo skończyłem moje kolumny. Dopłaciłem i wziąłem czerwoną. Na razie jakoś daje radę, ale używana sporadycznie i luz na prowadnicach już ma.

Skomentuj

Wita,

czy ktoś z was miał/pracował na kompaktowych/wielozadaniowych frezarkach:

Bosch GMF 1600 CE Professional

http://www.bosch-professional.com/pl...601624002.html

lub

Makita RT0700CX2J

https://www.makita.pl/tool/29296/RT0700CX2J.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X