Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mogę potwierdzić że Makita spisuje się dobrze jako takie małe narzędzie, w sumie już ostatnio większego macteka nie używam, a na ebayu dostaniesz tulejkę ori na 1/4 a później to już pewnie wiesz jaki wybór frezów

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

bawilem sie makita

bardzo praktyczne i sam bym to sobie kupil
      do frezowania np otworow nieco slabe (trzeba robic na kilka razy) i slabo odprowadzalo pyl
      ale ogolnie sprzecik bardzo fajny

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        do frezowania np otworow nieco slabe (trzeba robic na kilka razy) i slabo odprowadzalo pyl
        Ale poręczność bezcenna Mam co prawda dużo słabszą 3710 ale fajna zabawka.

Skomentuj

Bosch którego wkleiłeś raczej nie nada się do podfrezowań i otworów. To wielki cięzki kloc do frezowani blatów, schodów itp(niecałe 6kg wagi i frezy na trzpień 12mm). Odpowiednikiem tej makity z boscha będzie gkf600 ze stopą te600.

Skomentuj

Kupiłem:

Zobaczymy co to warte jest
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja kiedyś się skusiłem na taki frez tylko, że 6mm - idzie jak w masło.

Skomentuj

Panie i Panowie !!!!

widzę, że w wielu zagranicznych sklepach internetowych są do kupienia ciekawe frezy z trzpieniem 12,7 mm czyli 1/2 cala.
                Zastanawia mnie jakich (i czy w ogóle) można użyć do nich pierścieni/tulei redukcyjnych.
                Najlepiej z 12,7 mm (1/2) cala na 12 mm lub jeszcze lepiej na 8 mm.
                Widzę, że w moim Bosch'u POF 1200 wszystkie uchwyty narzędziowe do frezów są to 19 mm "nakrętki"
                z gwintem drobnozwojowym/maszynowym, a tylko pierścienie są różnej średnicy i wykonania.

Czy ktoś was z tego korzystał i wie jak to działa...!!!!?????

Albo jeszcze lepiej - frezy z trzpieniem 6,35 mmm czyli 1/4 cala z tuleją redukcyjną na 6 mm.

Jeżeli możecie to pomóżcie bo chciałbym właśnie kupić kilka sztuk na próbę.
                Wiem, że jest na rynku mnóstwo tulei redukcyjnych ale głównie na CNC a nie zwykłe zaciski mocujące do frezarek górnowrzecionowych.

- - - - - aktualizacja - - - - -

chodzi mi o takie tuleje redukcyjne do frezarek.
                Same wkłady do zacisków ale cena niestety powala troszeczkę:

https://www.narzedziowy.pl/osprzet-d...zaciskowe.html

Skomentuj

Tak jak wcześniej pisałem, w zestawie dostałem na 6 i 8mm a na 1/4 zamówiłem oryginalną makitę ze sklepu narzędziowego na ebayu z angli, freazarka ta sama na różne rynki i tylko tulejki są różne

Skomentuj

Gniazdo tulei różni się kształtem między modelami z tego co widziałem. W twoim Boshu jest zupełnie inne niż w mojej spalonej. Więc IHMO jeśli nie będziesz miał dużego farta, to nie dobierzesz. Trzeba szukać faktycznie w ASO Bosha.
                    Redukcji z 6,35 na 6 na pewno nie znajdziesz, bo to by musiała być folijka o grubości 0,17mm :). Z 12 na 6 gdzieś tam widziałem.

A w ogóle to się bierz Marcin za robotę zamiast za zakupy

Skomentuj

W czwartek 30.11.2017 w lidlu frezarki górnowczecionowe Parkside. Co o tym sądzicie?

Skomentuj

Gdzies juz wczesniej o tym pisalem. Omijac z daleka. Moja nie wytrzymala frezowania jednej pary kolumn. I to tylko dwudroznych

Skomentuj

Moja frezarka z lidla działa juz dość długo, zamocowana w stole. Jednak w sumie ciezka ja polecić, jakość wykonania nie jest zbyt dobra. Spore luzy na prowadnicach.

Skomentuj

Moja działa tez już kilka lat, nie jest to może hi-end, ale w podobnej cenie wg mnie nic lepszego i tak nie ma.

Skomentuj

A może ma ktoś do sprzedania cyrkiel? Niestety Paweł już nic nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemko1985 Zobacz posta
                                A może ma ktoś do sprzedania cyrkiel? Niestety Paweł już nic nie ma.
                                Można zrobić samemu :)
                                https://youtu.be/bStLL-4ikjA
                                https://youtu.be/U8dT0xzlmBc

Skomentuj

Skomentuj

Jest jakaś tania frezarka do polecenia? Jakiś chińczyk :flapper: ? Moja się zjarała po dwóch frezach na wysokotonowke :lol: .

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                      Szkoda, że niema zdjęcia boku gdzie są połączone dwa liście forniru bez ściskania ich ze sobą.. Dokładanie liści na powierzchni, spryskiwanie wodą i głaskanie żelazkiem hmm. No nie wiem, jakoś tego nie widzę

Skomentuj

Lubie ogladac takie filmiki, jak ludzie buduja paczki. Zwykle drapie sie po glowie i mysle sobie, ze wszystko robie jakos inaczej :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Lubie ogladac takie filmiki, jak ludzie buduja paczki. Zwykle drapie sie po glowie i mysle sobie, ze wszystko robie jakos inaczej :P
                                          Myślałem że tylko ja tak mam :flapper:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X