Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oglądałem ten wynalazek Strasznie delikatne mi sie wydawało ;D

Skomentuj

Ja tam nawet lubie parkside z lidla, bo jest lekka i fajnie sie nia trzyma. Silnik ladnie kreci. Do minusow to brak blokady wlacznika, przy dlugim frezowaniu, az palce bola od trzymania spustu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Do minusow to brak blokady wlacznika
        W mojej jest blokada.

Skomentuj

Ja mam taka http://fanlidla.pl/gazetka/2014.01.2...rnowrzecionowa

Skomentuj

A, to moja jest inna: http://fanlidla.pl/gazetka/2014.03.2...ka,uniwersalna
            Nie na temat...
            Nie wiedziałem, że Lidl ma aż takich miłośników, że fankluby powstają :)

Skomentuj

Naczytałem się o tych najtańszych frezarkach i wiedziałem czego się spodziewać, wiec świadomie kupiłem Meec 1020W, fakt wykonanie mogło być leprze ale znając ich wady od razu postanowiłem im zaradzić. Rozebrałem ją przesmarowałem wewnątrz prowadnice, sprawdziłem wrzeciono i tulejki montażowe. Wrzeciono nie ma luzów i tulejki są idealnie wytoczone, zobaczymy jak będą trzymać frezy. Silnik tej frezarki bardzo przyjemnie pracuje dla ucha oczywiście :). Szukam teraz frezów, zadałem już o nie pytanie ale jakoś oszczędnie odpowiadacie. Kilku z Was powiedziało że używa frezów palcowych dwu ostrzowych. Przeglądając internet zauważyłem że prawie wszystkie zestawy frezów są wyposażone we frezy do rowkowania, więc nie można nimi wejść w materiał od góry. Czyli do frezowania otworów i podfrezowań potrzebny jest frez czołowy palcowy mający na całej powierzchni czoła ostrze!?

Może się przyda dla zainteresowanych tanią frezarką, tem Meec jest w Jula za 99zł.
              Last edited by Tobike; 25.03.2014, 08:50.

Skomentuj

Co do frezarki z Lidla którą ma Pogromca to jako głównej bym nie kupił. Bardzo lekka, delikatna. Używam jej tylko z łożyskiem do obcinania forniru i HDF.
                Tobike, dobry frez pod kosze polecam o średnicy roboczej 12mm Globusa dwupłytkowy z możliwością wiercenia. Cena ok 60zł.

Zwykłym dwupłytkowym bez problemu przelecisz przez 44mm MDF.
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

A jak się ma wiercenie w tym drugim frezem skoro ostrza nie są połączone? chyba że można jakąś techniką powolnego wchodzenia i przesuwania wybierać ten materiał między ostrzami.

Skomentuj

Przecież to się obraca z dużą prędkością

Skomentuj

Chcesz powiedzieć że tym drugim frezem da się wejść w materiał bez przesuwania na boki, tak jak wiertłem?

Skomentuj

Frezy globusa sa bardzo dobre i wytrzymale. Do tego plytka jest duza i wystarzy na dlugo. Aby zachowac ostrosc narzedzia, warto przed kazdym frezowaniem nowej pary kolumn podostrzyc plytki na papierze wodnym. Frezowac z glowa i wystarcza na dlugo.

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                        A jak się ma wiercenie w tym drugim frezem skoro ostrza nie są połączone? chyba że można jakąś techniką powolnego wchodzenia i przesuwania wybierać ten materiał między ostrzami.
                        Wierci na glebokosc wystajacej plytki. Potem trzeba przesunac nieco frez i dalej wchodzic w material, ale im glebiej na raz, tym szybciej tepisz frezy i jakosc frezowania spada.

Poza frezarka z lidla mam jeszcze bof 1300 ale mysle o kupnie kolejnej frezarki z mocowaniem 12mm.

Skomentuj

Sam sie sobie dziwie ze tyle wydalem ... No ale jestem zadowolony miejmy nadzieje ze bedzie dobrze pracowac

Skomentuj

Spokojnie, jak trafiłeś dobry egzemplarz to będzie pracować, te budżetowe frezarki się praktycznie niczym nie różnią, Widzę że i precyzyjna regulacja głębokości jest , hola hola :) Ja chciałem kupić trochę lepszą i kupiłem Riobiego za 400 stówki i ma luz na sprężynie :-( także nie ma reguły w tym przedziale cenowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              te budżetowe frezarki się praktycznie niczym nie różnią
                              Zwiedzilem wszystkie markety w Rzeszowie bo byl to dla mnie powazny zakup Jak bralem takie najtansze frezarki w reke(poniewaz na poczatku taka mialem kupic) to zwatpilem... Balbym sie tym robic cokolwiek tym bardziej ze frezarka tylko raz w zyciu frezowalem drzwi wiec doswiadczenie zadne. Ta wydaje sie byc fajna, masywna i stabilna. Narazie jedyny jej "minus" dla mnie to fakt ze trzymajac pewnym chwytem ja nie dostaje do blokady regulacji glebokosci

Skomentuj

Czy ktos pracowal na frezarkach firmy Kress ?

---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post o 09:59 ----------

Dobra, kupilem. Trzecia frezarka i mam nadzieje, ze juz ostatnia na jakis dluzszy czas.

Jakosc wykonania i solidnosc konstrukcji robi wrazenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Dobra, kupilem. Trzecia frezarka i mam nadzieje, ze juz ostatnia na jakis dluzszy czas.
                                  I tak kupisz kolejną jako coś fajnego wpadnie Ci w oko

Skomentuj

A kurde, zebys widzial :P jak widze takie promocyjne ceny, to grzech sie nie skusic!

Skomentuj

Nie na temat...
                                      ja miałem ochotę parę dni temu na tą malutką z lidla. Tak człowiek stoi ogląda kupić nie kupić, może się przyda, fajna mala itd itd. Pewnie bym wziął żeby zasick był większy http://fanlidla.pl/gazetka/2013.02.2...ka,uniwersalna

Skomentuj

W lutym kupiłem frezarkę "MEEC" za 129zł + kurier,
                                        z pierwszych wrażeń - w kiepskim miejscu jest włącznik,
                                        do tego nie ma blokady, więc czasem jest niewygodnie trzymać wciśnięty i frezować..
                                        No i od razu urwałem dźwignię od blokowania wysokości :biggrin:
                                        z powodzeniem została zastąpiona zwykłą śrubą M8,
                                        mimo tych mankamentów, ogólnie sprzęt daje radę,
                                        jak ktoś sporadycznie chce przefrezować to za te pieniążki mogę polecić..

Skomentuj

Ja w nastepnym tygodniu przetestuje swojego graphite. Okolo 30 sztachetek na brame bedzie potrzebnych

Skomentuj

Czaruję...
                                          X