Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez stalagnat Zobacz posta
    A propos na kartonie od frezarki znalazłem naklejkę made in p.r.c - people republic of china. Niczego już nie można być pewnym.
    To, że coś jest z Chin nie znaczy, że jest kiepskie. Chińczycy są w stanie zrobić coś na bardzo dobrym poziomie, z tym, że będzie to odpowiednio droższe.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

ja mialem chyba jakies szczescie z tanimi frezarkami - mi trzymaly poprawnie
      jedynie z czasem bicia dostawalo

Skomentuj

Nie twierdzę że chińskie rzeczy są kiepskie (nie wszystkie), ale wolę produkty wykonane w europie (taki lokalny patriotyzm). Niestety coraz częściej i coraz więcej rzeczy jest produkowana na wschodzie.

Skomentuj

do mnie graty juz jada zamówiłem z boscha frezarke POF1400ACE szlifierke PEX400AE i stolik PWB 600 wszytko na 3 raty z pauzą 100 dni

Skomentuj

Fajna frezarka :d sam taką mam od 1,5 roku i złego słowa nie powiem :thumbup:

O szlifierce też takiej myślę bo stolik to mam diy :biggrin:

Skomentuj

Panowie, ktos uzywa moze frezarki krawedziowej? Zastanawiam sie nad zakupem Maktec'a MT 372, poniewaz sa takie male robotki, do ktorych duza frezarka slabo sie nadaje.

Skomentuj

stoliczek fajny już jak go w sklepie oglądałem to wiedziałem ze muszę taki mieć:) nie mam niestety żadnej kanciapki garażu gdzie mógłbym dłubać wiec taki stolik do domu się przyda co do szlifierki to solidna i ciężka w komplecie dostałem 25 tarcz tych papierowych i jeden uchwyt dodatkowy w sumie przydała by się taka jeszcze mniejsza po nowym roku se taka sprawie frezarka tez solidna ino tylko jeden frez był w komplecie :/ jak to przyjechało i rozpakowałem to się cieszyłem jak za bajtla jak klocki lego dostałem hehe muszę kupić jeszcze frezy licytowałem taki komplecik 50 czy 60 szt normalnie kosztuje 88 euro ale na licytacjach schodzą tak 55 euro no może klapnie jutro

Skomentuj

Faktycznie jeśli nie masz garażu to taki stolik rewela.

Coż powodzenia w zabawach i zaprzyjaźnianiu się z nowymi zabawkami.

---------- Post dodany o 23:15 ---------- Poprzedni post o 23:10 ----------

P.S.
                  Dobrze zrobiłeś że wziąleś tą 1400 ACE bo jest nieporównywalnie lepsza od 1200. wg mnie warto dołożyć róznicę i mieć lepszą. Soft start, stabilizacja obrotów, ledy i mikroregulacja z podziałką 0.1mm są bardzo przydatne na codzień.

Skomentuj

Panowie ma ktoś bezpośrednie porównanie frezarki Graphite do Bosch 1400 ACE ? Frezarka ma służyć tylko do DIY domowego, CA oraz może jakieś mebelki i inne takie do domu.Zakup frezarki planuje na styczeń/luty ale wiedzę chce zdobyć wcześniej:)

Skomentuj

Hello everyone. I will write in english, because I am not from Poland. I am planing to buy my first router (frezerka) Graphite 59G716. I found some information in this forum about this frezerka, but maybe people, who have this router, can write a little bit more. Graphite 59G716 is good by price and quality? Or maybe there are better tool for the same price (like skil, einhel...). Thank you.

Skomentuj

Zdecydowanie lepiej doplacic do Bosch'a 1400 ACE. To sprawdzona frezarka przez wielu dlubaczy. Nie uzywalem Graphite, tylko przygladalem sie w markecie i wg mnie ona nie budzi zaufania. Co prawda zielony Bosch to nie jest szczyt marzen, ale bez problemu dokupi sie czesci zamienne i akcesoria. Poza tym Bosch wydaje sie byc znacznie lepiej wykonany, lepsze plastiki, brak luzow na prowadnicach ( pewnie z czasem sie pojawia ) i lepsza ergonomia. To przemyslany produkt mimo, ze wyprodukowany na dalekim wschodzie.

Skomentuj

To kupiłem, kilka razy już używałem i jak narazie pasuje mi. Cyba dobra relacja cena/jakość. Zobaczymy jak trochę ją pomęcze..

RYOBI Frezarka 1400 W ERT1400RV
                          http://www.narzedziowy.pl/71120_RYOB...ERT1400RV.html
                          Last edited by dolphin123; 04.12.2013, 07:54.

Skomentuj

ktos odpisze koledze po angielsku?

Skomentuj

Ja spróbuję

---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post o 11:52 ----------

Hi, I asked people about this router (Graphite) and Bosch 1400 ACE. They told me that better way is buy Bosch 1400 ACE.

Graphite is good router in relation price/quality. But better quality have Bosch(Pogromca Mitów say's that ). So if you have money buy Bosch. If you dont have buy graphite. Pawel S. have calipers for Graphite and Bosch :)

If You have another questions just ask.

Personaly I choosen Bosch:)

Skomentuj

Thank you for answer. Maybe somebody can explain diferences between bosh pof 1400 ace and pof 1200 ae.
                                By the way, in my country pof 1200 ae cost 380 zł, pof 1400 ace cost 560 zł, and Graphite 59G716 280zł.
                                So which frezarka is best price/quality ?

Skomentuj

Zamieszczone przez sweex2006 Zobacz posta
                                  Maybe somebody can explain diferences between bosh pof 1400 ace and pof 1200 ae.
                                  Read manual : http://www.tooled-up.com/artwork/Pro...0AE_manual.pdf

Skomentuj

So which frezarka is best price/quality ?
                                    It is not clear answer for your question, difference beetwen prices is about 60-70% so how you want to compare it. Mayby, if you are not going to use router very often, take BOF 1300 which is hlf of the price but relatively good?

Skomentuj

I want to compare bosh pof 1400 ace and pof 1200 ae by price and quality.

Skomentuj

I want to compare bosh pof 1400 ace and pof 1200 ae by price and quality.
                                        Main differences are "Bosch Constant Electronic" (keeps the selected speed constant under load) and "Depth Fine Adjustment" (accurate to 1/10 mm) which are not present on Pof 1200. Both are very useful but it's up to you to decide if it's worth paying extra for these.

Skomentuj

In My opinion Bosch 1200 is something like Graphite. So Buy Graphite or Bosch 1400 :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X