Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jesli zdecydujesz się na frezarkę Graphite 59g716 to w komplecie masz 6 frezów które na początek Ci wystarczą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
      Pawel S. masz do Graphite 59g716 opracowany cyrkiel? ile by kosztował?
      ceny masz w temacie o cyrklach
      jeden po poprawkach bedzie nieco taniej

Jakie frezy kupić?
      2 rozmiary palcowego (6-8mm i 20mm)
      prosty z lozyskiem do kopiowania
      fazka 45 stopni z lozyskiem
      zaokraglenie z lozyskiem (tu przydaja sie rozne rozmiary)

Skomentuj

Czy warto kupić frezarkę VANDER VER712 plus ewentualnie komplet frezów VZF713? Czy może jest coś lepszego w tej cenie?
        Witam.
        Opłaca się kupić tą frezarkę Vander VER712 gdyż sam ją używam do swoich kolumienek-dłubanek:) i muszę przyznać, iż jestem bardzo zadowolony z niej jak i ogółem z innych elektronarzędzi tej firmy - szlifierka oscylacyjna Vander VFS705, wkrętarka sieciowa Vander VED728. VANDER jest firmą z Rzeszowa. Serwis jest na miejscu, na każde urządzenie dają dwa lata gwarancji. Jak by, co to zapraszam na priv to pogadamy.
        Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez drapik Zobacz posta
          Witam.
          Opłaca się kupić tą frezarkę Vander VER712 gdyż sam ją używam do swoich kolumienek-dłubanek i muszę przyznać, iż jestem bardzo zadowolony z niej jak i ogółem z innych elektronarzędzi tej firmy - szlifierka oscylacyjna Vander VFS705, wkrętarka sieciowa Vander VED728. VANDER jest firmą z Rzeszowa. Serwis jest na miejscu, na każde urządzenie dają dwa lata gwarancji. Jak by, co to zapraszam na priv to pogadamy.
          Pozdrawiam.
          Zapomniałeś jeszcze dodać, że jesteś przedstawicielem firmy albo jesteś z nią blisko powiązany :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No to chyba zdecyduję się na Graphite 59g716

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Zapomniałeś jeszcze dodać, że jesteś przedstawicielem firmy albo jesteś z nią blisko powiązany
              ploter tez zachwalal ich wkretarke sieciowa i cos wspominal o szlifierce

Skomentuj

Co za czasy... wszędzie trzeba się opędzać od naganiaczy

Skomentuj

Co za czasy... wszędzie trzeba się opędzać od naganiaczy
                  LuSzTi ma owszem racje, że zapomniałem podać o bliskim powiązaniu z elektronarzędziami firmy Vander, ale pewnie dostałbym znowu jakieś upomnienie itd., więc starałem się nie wspominać. Mój dobry kolega jest przedstawicielem tej firmy i zaproponował mi kiedyś tam porostu współprace mówiąc, że dobry sprzęt porównywalny do Makity a ja tak naprawdę sprzedaję materiały budowlane i nie jestem przedstawicielem, więc Vander jest tylko dodatkowym asortymentem i nie mam ochoty na siłę wciskać komuś sprzętu ze względu na to czy jestem sprzedawcą lub nie. Prawda jest taka, że naganiaczem nie jestem gdyż nie zależy mi na tym. Każdy kupi to, co chce. Mówiąc szczerze pisze to tylko w tym jak i w wcześniejszym poście, jako normalny użytkownik tych elektronarzędzi gdzie zrobiły na mnie dobre wrażenie (a miałem kilka szlifierek oscylacyjnych i dwie frezarki fakt może nie najdroższe i może nie jest to argumentem do porównania z markowymi produktami, których nigdy nie miałem, ale te, które wcześniej używałem odstają od Vandera), no cóż jak już wspomniałem to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                      nawet nie wiedziałem że jest taka firma. Muszę przyznać że narzędzia wyglądają całkiem solidnie

Skomentuj

Jako, że dziś wypłata była, zamówiłem Graphite 59g716. Mam już dość ustawicznego odkręcania się frezów w Einhellu, blokowania się i luzów prowadnic, zapchanego mechanizmu blokowania wrzeciona i zużytego cyrkla.

Skomentuj

a co powiecie o tej frezarce ma ktoś może?? http://www.hitseller.de/de/article/1...cid=3&et_lid=3

Skomentuj

bylo - czytaj

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                              a co powiecie o tej frezarce ma ktoś może?? http://www.hitseller.de/de/article/1...cid=3&et_lid=3
                              http://diyaudio.pl/showthread.php/14...731#post331731 i kolejny post niżej.

Skomentuj

Nie wiem ilu Panów z forum czyta magazyn "Majster" ale w numerze 02/2013 był dosyć obszerny artykuł na temat frezarek. Dla zainteresowanych mogę wysłać skany:)

Jest tam m. in. model bosha

Skomentuj

Może spakuj skany w archiwum i wyślij tutaj linka :)

Skomentuj

Ja polecam Makitę RT0700CX2, tu widze nawet w kufrze z tworzywa, ja kupiłem z torbą, i była droższa.
                                    http://allegro.pl/makita-frezarka-kr...695425044.html

Zaletą tej frezarki jest to, że można wymieniać podstawy, i przy fazowaniu krawędzi przystawka jest mała i poręczna. NIe zawsze potrzebujemy 2 kW mocy, poza tym te wszystkie frezarki są ciężkie. Przystawka do frezarki - ta podstawowa jest dokładnie wykonana, regulacja jest naprawdę doskonała. System blokowaia wrzeciona do wymiany fraza - idealny, w porównaniu z poprzednią niemarkową, którą miałem. Frezarka dała radę w dębie, merbau, to i mdfie sobie poradzi. Dąb - schody do domu, merbau - zabudował łazienki. Nie używałem jeszcze z cyrklem, ale mam zamiar teraz, do zrobienia suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez stalagnat Zobacz posta
                                      Ja polecam Makitę RT0700CX2, tu widze nawet w kufrze z tworzywa, ja kupiłem z torbą, i była droższa.
                                      http://allegro.pl/makita-frezarka-kr...695425044.html

Zaletą tej frezarki jest to, że można wymieniać podstawy, i przy fazowaniu krawędzi przystawka jest mała i poręczna. NIe zawsze potrzebujemy 2 kW mocy, poza tym te wszystkie frezarki są ciężkie. Przystawka do frezarki - ta podstawowa jest dokładnie wykonana, regulacja jest naprawdę doskonała. System blokowaia wrzeciona do wymiany fraza - idealny, w porównaniu z poprzednią niemarkową, którą miałem. Frezarka dała radę w dębie, merbau, to i mdfie sobie poradzi. Dąb - schody do domu, merbau - zabudował łazienki. Nie używałem jeszcze z cyrklem, ale mam zamiar teraz, do zrobienia suba.
                                      Czaje się na nią (najlepiej z podstawa offsetową ... może sobie zrobię prezent pod choinkę ;-)

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Plik ma 3,5mb forum nie chce mi go wrzucić. Czy ktoś może wrzucić na serwer jakiś? Wyśle na mail zapakowany plik, Bebok może Ty?:)

Skomentuj

Do gi, będziesz zadowolony,wydatek 8 stówek z kawałkiem ale warto, mam w sumie kilka narzędzia Makity, dwie wkrętarki, frezarkę, młot wyburzeniowy, i nigdy mnie nie zawiodły. Mam też starego boscha wiertarkę GBH2-24, który ma z 12 lat i działa, kolega kupił 2-26 i po roku się rozsypał. Trzeba kupować z dobrego źródła, widzę że na aukcjach jest dużo podróbek, zwłaszcza Boscha.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X