Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    wrzuc zdjecia przez forumowy uploader to sie zmiesci

Skomentuj

Witam przestrzegam przed frezarką graphite bo to straszny "zlom" już 2 razy była na serwisie, ogromny luz na prowadnicach, a co lepsze gość z serwisu powiedzial, ze ten typ tak ma już 2 razy się zatarła a uzywana była przez 5 minut. przestrzegam przed kupnem i ogromnym zawodem z niej a te frezy co są w komplecie to tez jest jakieś nieporozumienie, polecam frezy marki Globus :)

Skomentuj

jestes drugi na kilka osob ktore maja graphite. widac jedne sa OK, a czesc to smieci

Skomentuj

Makita RT0700CX2 (ja mam zestaw w plastikowym pudle)
          Bardzo fajna, mala, poreczna i wygodna frezarka. Dodatkowa zaleta jest to ze wystarczy nr czesci i w autoryzowanym punkcie Makity mozemy dokupic sobie co chcemy - ja np potrzebowalem uchwyt do frezow 1/4'' (na wyspach frezy calowe niestety). Z cyrklem od Pawla daje pieknie rade. Potrzebowalem przedlubac sie przez 2x18mm+3mm mdf - wystawilem troche wiecej frez i bardzo fajnie, wrzeciono nie wpada w drgania czy wibracje, idzie jak w maselko. Podstawa to ostre narzedzia - noze, frezy, brzeszczoty, obojetnie jakie narzedzia ale ostre!!

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
            Borys niezła rzeźba na stole :) zdradzisz jekie będzie wykończenie?

Skomentuj

ma ktoś frezarkę meec ?
              http://www.jula.pl/frezarka-gornowrz...a-1020w-040019

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                Nie na temat...
                Borys niezła rzeźba na stole :) zdradzisz jekie będzie wykończenie?

Nie na temat...
                Buda bedzie pomalowana lakierem samochodowym (taki ciemny bordowy metalik) a front bedzie czarny mat, moze folia 3M albo malowane albo jakis skaj/vinyl czy cos. Jak bede zmienial glosniki to sobie tylko przednia deske dofrezuje i dopasuje br (w srodku jest taka konstrukcja ze sobie bede mogl dostroic)
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                  Od tej frezarki zaczynali chyba wszyscy na tym forum oczywiście z różną naklejką firm.

Cena dobra, nic tańszego nie kupisz. Loternia, dobry egzemplarz podziała nawet długo, słaby zaraz coś nawali.
                  W moim przypadku jedna chodzi do dziś, wcześniejsza padło mocowanie freża mienal odrazu.

Skomentuj

Niewiem czy ułożenie mi się nie zmieniło ale każdy sobie poradzi, fotki w lepszej jakości na mail

Skomentuj

http://www.axminster.co.uk/fisch-flexi-curve a coś takiego mieliście czy posiadacie??

Skomentuj

bylo juz pokazywane
                        bajer bardzo fajny, ale raczej dla meblarzy a nie dla nas
                        osobiscie bym to moze kupil, ale nie za podana cene :/

Skomentuj

Jak jest cos powtarzalnego to lepiej zrobić szablon z płyty lub sklejki. Ciekawe ile razy wytrzyma odkręcanie i skręcanie.

Skomentuj

Przecież to raczej do robienia właśnie szablonów ;-) Trzeba to przykręcić setką wkrętów do obrabianego elementu a przecież tak wszyscy psioczą na szpachlowanie dziur pod fornir ;-)

Skomentuj

oj tam zaraz setka:P myślę że przydatny bajer jak ktoś lubi kombinować np takie standy jakieś ciekawe może se to kupie na ebayu widziałem po 52 euro 1200mm na razie w planach szlifierka PEX 400AE i frezarka POF1400ACE

---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post o 16:44 ----------

a co myslicie o takim stoliku diy do frezarki ?? wykonanie banalnehttp://www.selbst.de/moebel-holz-art...49-Bild-7.html

Skomentuj

Idealny, żeby zbudować karmnik dla ptaszków :)
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wpisz sobie na youtube router table, router lift diy, jest tego od groma,
                                  np. ten
                                  http://www.youtube.com/watch?v=QfjeS5jolBs

Skomentuj

No to ja wkleje mój "stolik" do frezarki ... tylko "do góry nogami" ;-)

Czasami trzeba zrobić diy by robić diy ;-)

Skomentuj

Chyba na uchwycie do wiertarki stołowej. Jak ktoś ma stary powiększalnik krokus, to może wykorzystać uchwyt do podnoszenia powiększalnika, do małego dremla czy lżejszej maszynki się nada.

Skomentuj

Czy to normalne, że te trzymacze frezów się tak szybko kaszanią we frezarkach ? jak dokręcę kluczem frez to jest problem z jego odkręceniem bo za każdym razem zaczyna puszczać i kręci się cała ta nakrętka na klucz.

Skomentuj

Niestety w tych najtańszych tak jest i się obraca przy odkręcaniu, patenty są podobne, materiały kiepskie i ten trzymacz, który jest zrobiony w postaci płaskiego klucza, który ma unieruchomić wrzeciono, wygina się i nie trzyma. W makicie RT0700CX2 przy blokowaniu wrzeciona wychodzi bolec i trzymanie jest pewniejsze. A propos na kartonie od frezarki znalazłem naklejkę made in p.r.c - people republic of china. Niczego już nie można być pewnym.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X