Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sama frezarka nie jest tak glosna... ale juz obrobka frezarka bedzie zawsze glosna!
    wiec nie ma sensu szukac cichego modelu - zainwestuj w lepsze ochronniki sluchu

Skomentuj

Frezarka nie jest glosna? Pawel, to najglosniejsze elektronarzedzie w moim warsztacie. Ciecie pila to przy frezowaniu pikus, no chyba ze jakas gowniana pilarka reczna z gowniana tarcza, ktora dzwoni jak dzwon zygmunta.

Skomentuj

Skończcie już o tych frezarkach, bo znowu na coś się naciągnę.. a niedawno kupiłem Ryobi. Ta makitka fajna, musi być wygodna.
        Co do Ryobi, to nowa ma luz na prowadnicach po zaciśnięciu głębokości :( lipa, chyba zareklamuję bo mnie to wkurza. Wyglądała na solidną.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Co do Ryobi, to nowa ma luz na prowadnicach po zaciśnięciu głębokości lipa, chyba zareklamuję bo mnie to wkurza. Wyglądała na solidną.
          w mojej celmie luz sie zrobil z czasem - po tym jak srubki same zaczely sie wykrecac :(

Skomentuj

Nie na temat...

Zresztą swoją drogą luz mnie tak wkurzał że, musiałem wyciągnąć starą i poczciwą "biedronkówkę" a Ryobi wylądował przy śmietniku.

Skomentuj

Marios chcesz by na cos Cię naciągać ( bez domysłów świntuchy) to polecam festoola . Trwałość ,zero wibracji .. mają tylko jedną wade ;-) Czasami powodem głośnej pracy frezarki jest zła prędkość obrotowa freza .
              Last edited by utopia; 18.11.2014, 09:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                mają tylko jedną wade ;-)
                No może dwie, cena..

Skomentuj

własnie to jest pierwsza i zarazem druga wada ...

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                    Marios chcesz by na cos Cię naciągać ( bez domysłów świntuchy) to polecam festoola . Trwałość ,zero wibracji .. mają tylko jedną wade ;-)
                    Akurat w przypadku frezarki to uważam że ceny mają przesadzone patrząc na konkurencję... Natomiast zgłębiarka z listwą jest cacy

Skomentuj

Mafell jeszcze drozszy od Festoola. Dla nas te narzedzia sa drogie, ale dla niemcow, to po prosty narzedzia wysokiej klasy w odpowiedniej cenie.

Skomentuj

Panowie, jak myślicie nadaje się to do naszych zabaw?
                        http://www.bosch-professional.com/pl...0-11578-ocs-p/

Skomentuj

Marios, niebieskie Bosche to juz nie sa zabawki, tylko powazne narzedzia pracy, wiec jak najbardziej sie nadaje :) Chetnie bym kupil, ale moj aktualny budzet nie przewiduje takiego wydatku.

Skomentuj

O ile nie oczekujesz frezowania "na raz" to się nada. Pamiętaj też, że w standardzie nie masz stopy "plunge". Osobiście wybrał bym chyba Makitę RT0700 z takich kompaktów.

Skomentuj

Panowie, 1,5kg wagi to musi być przyjemność skrobania desek.. :-) Kupię może na próbnę narazie jakiegoś makteca zobaczyć ja się tym operuje i na ile jest to wygodne.

Skomentuj

Kupię może na próbnę narazie jakiegoś makteca zobaczyć ja się tym operuje i na ile jest to wygodne.
                                Ja dzisiaj kupiłem małe to to jest drogie też nie ale frezy 6mm trza specjalnie sobie dokupować bo standardy nie podejdą :P chyba że weźmiesz RT0700 to ona ma tuleję na 8mm ;] do obróbki rogów (zaokrąglanie) czy też wycinanie otworów przez tuleję kopiującą to idealna do większych prac to słaba ;/

Pozdrawiam,

Skomentuj

Trochę frezów 6mm jest dostępnych także z czegoś można wybrać, bardziej boję się tej stopy z plexi na ile to wytrzyma.

- - - - - aktualizacja - - - - -

To co jest fajne w tych frezarkach to włącznik na stałe, łatwiej jest tym kręcić otwory, tylko cyrkielek trzeba sprytny dorobić. Ploter a ile można tym wybrać na raz bez stękania 3-4 mm da radę w mdfie?

Skomentuj

Taki włącznik on/off możesz łatwo sobie dorobić przecież do wszystkiego :)

Krawędziowa/ ucinania okleiny to jest np. ta mała makita za około 3 stówki...

z plexi "musi" być żeby było przezroczyste....

Skomentuj

Ploter a ile można tym wybrać na raz bez stękania 3-4 mm da radę w mdfie?
                                      Niestety jeszcze nie testowałem bo późno a dzieciaki już śpią....
                                      Z tego co ogladałem na filmikach z youtube to kilka milimetrów napewno... ale i freza 6mm nie masz dużego bo dopiero 8 masz na 12mm średnicy tnącej

Przypominam że mam MAKTEC MT372
                                      580W silniki chyba identyczne jak w makicie 3709 i 3710 :P
                                      Stopa plexi... ale koleś mnie uspokoił ze nikt nie miał problemów z spodem....

Cyrkielek jest juz w zestawie

Last edited by ploter; 04.12.2014, 23:46.

Skomentuj

Pisz później jak to chodzi, mam dużego makteca i ta wygląda też całkiem fajnie

Skomentuj

Z podobnych sprzętów jest jeszcze Dewalt
                                          Last edited by Tobike; 05.12.2014, 09:11.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X