Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W weekend padła mi regulacja obrotów w moim Meecu i frezarka weszła na maksymalne obroty. Do wymiany jest pewnie triak BTA06 600C sterujący obrotami.
    Last edited by Tobike; 16.02.2015, 09:14.

Skomentuj

Hmm temat zakupu frezarki Graphite troche dzisiaj u mnei umarl smiercia naturalna - bylem w bricomanie i niestety zostala tylko ostatnia sztuka na wystawie i to juz kompletnie rozkompletowana ( sama frezarka bez niczego ). Zostaje teraz albo zamowienie z internetu, albo wybor czegos innego. Jeden z pracownikow sklepu sprawdzal, czy bedzie kolejna dostawa tego towaru i wyszlo, ze nie jest planowanac - najpr. towar wycofany z oferty. moze Graphite przezuca sie na inny typ.

PS. pomierzylem troche na miejscu i z tym skokiem 40mm nie jest tak tragicznie - samo opuszczenie wrzeciona wzgledem stopy podstawy nie odstaje az tak bardzo od innych frezarek, ten maly skok moglby ew. troche przeszkadzac przy dluuuugicz wiertlach frezujacych (ale zawsze mozna podlozyc kawalek np. sklejki pod stope).

Warto zamawiac frezarke graphite czy sie nie bawic i brac chiola z Allegro ew. inne propozycje? ( +/- 300 zl najlepiej)

Skomentuj

Potwierdzone, Graphite wycofal model 59G716 z oferty, czesci beda dostepne, na razie brak info o nowym modelu i terminie wprowadzenia do oferty.

Skomentuj

Jak chcesz głęboko frezować to bierz jakąś na 12mm (większy skok i dłuższe frezy).

Co do wyboru to moim zdaniem bierz albo coś porządnego, albo cokolwiek co ma jak najdłuższą gwarancję (najlepiej pomacaj czy nie ma za wielkich luzów).

Skomentuj

Używał ktoś Mac Allistera MRO1500A? Wygląda solidnie, ma fajną regulację wysokości, mocny silnik no i tulejkę na 12mm.

Skomentuj

Wielka krowa, niewygodna ale to moje zdanie. Mam wyrzynarkę i pilarkę tej marki, w miarę solidne jak na tę cenę.

Skomentuj

Zawiozłem swojego Meeca 1020W na reklamację, padła regulacja obrotów i przekręciłem nakrętkę na wrzecionie (dzisiaj), Pan z Juli pogrzebał chwilę w komputerze i rzekł że przysługuje mi zwrot gotówki lub bon na nowy towar bo nawet nie wysyłają tego do naprawy. Tej wersji którą posiadałem już nie było a identyczna o identycznej mocy kosztowała o 50zł więcej niż zapłaciłem za swoją. Wziąłem kasę i teraz mam dylemat, chyba zdecyduję się na polskiego Bassa 1500W który ma tulejkę na 12mm.
                Last edited by Tobike; 18.02.2015, 22:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                  polskiego Bassa
                  Ciekawe co jest w nim polskiego? Chyba tylko importer :P

Skomentuj

Hehe napewno masz rację :) a propo Mac alistera pojawiła się nowa oferta w casto zmieniono kolorystykę i teraz jest biało czarna i do oferty doszła frezarka o mocy 1200W w cenie 200zł.
                    Last edited by Tobike; 19.02.2015, 07:44.

Skomentuj

Miałem ją wczoraj w ręku, co jest fajnego to na pewno waga jednak nie przekonuje stopa z tworzywa..
                      Kupiłem za to małą szlifierkę na fajną i przydatną stopę do dziurawienia papieru :-)

Skomentuj

Jak macałem tego mniejszego maca to wydawało mi się że stopa jest z jakiegoś lekkiego stopu.
                        W piątek odebrałem Bassa i przez weekend testowałem. Dwa minusy rzuciły się od razu, bardzo krótki kabel zasilający i lekkie luzu na prowadnicach pionowych. Na plus wszystkie części osprzętu są z metalu (albo stal albo lekki stop), miękki start, przyjemny dźwięk samego silnika, spora moc. Poprzednia przerobiłem na włącznik no/off w tej trzeba trzymać cały czas włącznik :(
                        Last edited by Tobike; 22.02.2015, 20:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                          Dwa minusy rzuciły się od razu, bardzo krótki kabel zasilający i lekkie luzu na prowadnicach pionowych
                          Ten drugi minus to jednak dość istotny :(

Skomentuj

Nie ma tragedii, trzeba się nauczyć nią pracować.

Skomentuj

Wie ktoś może, czy produkuje się frezy proste z łożyskiem z trzpieniem 4,8 mm?
                              W ogóle frezów z trzpieniem 4,8 praktycznie się już nie spotyka, a taka frezarka mi się ostała...

Skomentuj

pierwszy raz widze/slysze
                                wiec raczej ciezko bedzie dostac

sprzedaj jako "nie wiem co to jest" i doloz do normalnej frezarki

Skomentuj

Polecicie coś niedrogiego(a dobrego) z frezarek do 200zł max.?

Skomentuj

Najtańszy nutool i pochodne biedronkowe np w castoramy, tania, lekka z małą stopą, niezłym odciągiem wiórów i daje radę do tego precyzyjnych gadzetów to ustawień głębokości nie potrzebujesz do okresowych działań, zresztą i tak w tych "lepszych" musisz ustawić na odpadzie to to chcesz uzyskać.

Skomentuj

Jestem po pierwszych testach Maktec MT372. Małe to i lekkie, a i kółka od biedy da się wyciąć. Dobrze wydane 243,50 zł :)

Skomentuj

Witam wszystkich - ja tu nowy. Trafiłem przypadkiem na ten temat, bo frezarka z marko kupiona za 70 zł 5 lat temu powoli zaczyna mi nie wystarczać. Z braku funduszy pewnie wpadnie kolejny chińczyk, a że 90% pracy to będzie stolik chyba wybiorę Eurotec WPER110 - kilka osób może to już kupiło i może coś o niej powiedzieć z perspektywy czasu? Jak działa ta regulacja dokładnie? Bo jakoś nie widzę nigdzie tej dźwigienki od blokowania skoku frezarki, czyli domyślam się, że żeby zjechać frezarką na sam dół - na maksymalne wysunięcie freza - to trzeba kręcić do oporu tym pokrętłem? Interesują mnie frezarki na 12 mm bo robię stolarkę amatorską (nie kolumny) i czasem przydałby się solidniejszy frez właśnie na 12 mm.

A co do mocy - bo komuś wcześniej gały wyszyły skąd te 2800WATT :o - to polecam porównać moce deklarowane przez producenta czyli Shanghai World-Pro Import & Export Co., Ltd. - http://www.worldpro-tools.com/produc...eyword=&page=2. Np ten Eurotec WPER110 2800WATT ma wg chińskiej nomenklatury 1500W. Tak generalnie to jak porównać te frezarki z tej chińskiej strony to chyba ta firma klepie 90% nonamów z allegro :)
                                        Last edited by przemoprzem; 25.03.2015, 14:17. Powód: Literówka w nazwie modelu

Skomentuj

Nie ma to jak precyzja marketowych frezarek....
                                          Parkside z lidla :

I Dexter z liroya:

Skomentuj

Czaruję...