Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Teraz możesz rozszerzyć gkf do pełnowartościowej frezarki z kolumnami za pomocą te600 (baza do frezowania wgłębnego) ale pytanie czy za 400pln warto?

Skomentuj

Raczej nie, przynajmniej bez istotnego powodu. Poczekam na promocję, albo używaną na allegro.
      Bosch bardzo szybko mi przyspamował że mają nowe zabawki pod to co mam, wszystkie zarejestrowane w gwarancji produkty spamują regularnie.

Skomentuj

Do mnie jedzie Makita 3710 do odcinia krawędzi forniru :-) zobaczymy do czego się jeszcze przyda

Skomentuj

czemu nie maktec? przez brak mozliwosci rozbudowy? Makita ma pochylana stopke, ktorej nie ma maktec.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Makita ma pochylana stopke, ktorej nie ma maktec.
            Dokładnie tak Makita 3709 jest jak Maktec 372, natomiast 3710 ma pochylaną stopę 45 stopni może się przyda ta opcją. Zobaczymy na ile to silne jest i co można tym robić, docelowo można pomyśleć o Boschu lu makicie 0700 którą ćwiczył Paweł. Podobają mi się małe gabaryty i włącznik na stałe, zobaczymy. Nie przekonuje mnie natomiast stopa z plexi no ale to połowa ceny osprzętu alu.

A teraz poszukuję frezów 6mm bo widzę że wybór słaby :(

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ploter może cos podpowie, gdzie się zaopatrzył :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
              Ploter może cos podpowie, gdzie się zaopatrzył
              Zaopatrzyłem się składając zamówienie u siebie w pracy z dostawcy z Krakowa.

TOPEX :)

Mają dwa rodzaje frezów pod marką VERTO na 8mm i na 6mm dodatkowo w Castoramie albo w Mrówce można dostać pojedyncze sztuki na 6mm z DEDRY.

Skomentuj

W Juli są na 6mm, dość spory wybór

Skomentuj

naprawdę fajny wybór i niezłe ceny. dzięki.

Skomentuj

Panowie proszę o radę, ostrzę sobie zęby na frezarkę która ma być w Lidl od 15tego Frezarka górnowrzecionowa 1200 W Parkside. Widziałem parę opinii o niej i odnoszę się trochę do "Frezarka górnowrzecionowa 1200 W Meec" za podobne pieniądze oraz do TH-RO 1100 E 1100W Einhell i nie potrafię ocenić które z tych urządzeń warto kupić.

Skomentuj

Moze Eurotec z okragla stopa. Na allegro ponizej 200zl. Konrad mial chyba z kims kupowac, moze kupil i napisze slowko?

Skomentuj

W frezarce Eurotec WPER110 jest inny sposób regulacji głębokości ? Widzę że jest znacznie większa moc i możliwość zamocowania nawet frezów 12mm

Skomentuj

Tak kupiłem ją. Wykonanie trąci tanią chińszczyzną ale nie mogę wyjść z podziwu jak za 200zł z podatkami i marżami można coś takiego wyprodukować i sprzedawać?! Silnik bardzo mocny. Świetnie wyważona. Luzy na prowadnicach niestety są. Ja ją kupiłem do stołu jako dolnowrzecionową (stołu jeszcze nie mam:)). Warto ją kupić choćby dla samych frezów (6szt-8mm i 6szt-12mm) Frezy lepsze od Dedry czyli warte ok. 100zł. Tuleja kopiująca przyzwoicie wykonana a nie cienkie blaszki jak w tych po 100zł. Stopa niestety krzywa. Musiałem szlifować, planować Jak przetrwa u mnie 2 lata to będę mógł polecać :)
                          Ona jest cholernie ciężka więc do wszystkich prac przy kolumnach się nie nadaje.
                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Pogromca a jak Ty osobiście oceniasz z perspektywy czasu zakup swojej frezarki z Lidl ? jest inaczej zbudowana ale ma 3 lata gwarancji ... W przypadku Euroteca chyba o gwarancji można zapomnieć a i czytałem że części do naprawy też nie istnieją.

Skomentuj

Nie na temat...
                              co do frezarki to nic nie mogę powiedzieć bo nie miałem :( natomiast kupiłem wkrętarkę 10,8 li-jo Parksida i muszę powiedzieć że jestem zadowolony, na pewno nie jest gorsza niż inna marketówka w tej cenie, zacisk solidny, bateria całkiem nieźle trzyma. Także, chyba te narzędzia nie są takie najgorsze

Skomentuj

Zamieszczone przez karpiu Zobacz posta
                                Pogromca a jak Ty osobiście oceniasz z perspektywy czasu zakup swojej frezarki z Lidl ? jest inaczej zbudowana ale ma 3 lata gwarancji ... W przypadku Euroteca chyba o gwarancji można zapomnieć a i czytałem że części do naprawy też nie istnieją.
                                Tak jak wspominalem, raczej jako jedynej to bym nie kupil. Gwarancja jest na 3 lata ale jakosc wykonania nie jest wyglada obiecujaco. Niewatpliwa zaleta to jej niska waga i porecznosc, ale brak blokownia spustu to u mnie duzy minus. Uzywam jej glownie do odcinania forniru i frezowania otworow pod terminale czy wyjscia portow. Do frezowania otworow pod glosniki mama inna frezarke. Deneruje mnie rowniez nieco malo precyzyjne ustawienie glebokosci frezowania. Ten obrotowe kolko, rewolwer ma jakies za duze luzy. Frezy sa calkiem dobre jakosci, lepsze od dedry.
                                Raczej bym poszukal czegos innego.

Skomentuj

Jeszcze jedna kwestia w Eurotec brak możliwości stosowania frezów z trzpieniem 6mm (wysłałem zapytanie do sprzedającego stąd wiem że nie daja w zestawie takiej tulei zaciskowej) Czy da się z tym żyć ?

Skomentuj

To nie jest wcale wada. dostępność frezów 6mm jest badzo mała poza do profesjonalnych zastosowań stosuje się 8mm lub 12mm.

Skomentuj

Akurat im więcej tulejek tym lepiej i większa możliwość dorwania tanich, ot choćby tuleja na 1/4 cala daje możliwość kupna frezów Bosch (6 sztuk, węglik) za 30 zł:
                                      >>> BOSCH FREZ Zestaw 6 frezów do drewna (4928530331) <<<

Zestaw Boscha na 6 lub 8mm to już koszt 90zł:
                                      >>> Zestaw 6 szt frezow frezy frez BOSCH do drewna 6mm <<<
                                      Last edited by gi; 14.01.2015, 13:04.

Skomentuj

Przy zakupie zestawów zawsze poddaję pod wątpliwość użycia niektórych z nich kiedykolwiek.. z reguły idą podstawowe, proste.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                          Przy zakupie zestawów zawsze poddaję pod wątpliwość użycia niektórych z nich kiedykolwiek.. z reguły idą podstawowe, proste.
                                          Mam ten zestaw boscha 1/4 cala (dostałem przez pomyłkę do frezarki, dosłali odpowiednie a te mogłem zatrzymać).

Jakość nie odbiega od innych moich frezów Boscha, nie bardzo mam się do czego przyczepić w nich.
                                          Last edited by gi; 14.01.2015, 20:50.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X