Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Byłem w castoramie. Obecnie nie przysyłają im frezarek Performance Power, miał być niby nowy model ale nie wszedł. Cena wynosiła ok 150 zł podobnie jak większość ich elektronarzędzi. O dostawach decyduję centrala więc dupa. Takie info dla zainteresowanych

Skomentuj

Kupiłem taką frezarkę jakiś czas temu RYOBI-ERT1400RV i ostatnio zacząłem się nią bawić. Niestety muszę ponarzekać :-( bo wyłapałem luzy na prowadnicach.
      Po maksymalnym dociśnięcie do zderzaka głębokości i zaciśnięcia sprężyny cześć główna podnosi się jakieś 1-2mm co ma wpływ na dokładność głębokości frezowania.
      Oczywiście można to uwzględnić frezarka już "pracuje na luzach" co nie jest zbyt dobre. Ma ktoś tą frezarkę i podobny problem? trochę jestem tym zniesmaczony :( bo w słynnej biedronkówce za stówkę tego nie miałem.

Skomentuj

Zobaczylbys jakie luzy mam moj Bof 1300, to bys sie za glowe zlapal. Nie dalo sie juz tym pracowac, wiec wyladowala w stole jako dolnowrzecionowa.
        Luzy na prowadnicach, to rzecz jaka mnie strasznie irytuje, wiec w koncu kupilem porzadna frezarke i jest z tym spokoj.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          wiec w koncu kupilem porzadna frezarke i jest z tym spokoj.
          ???

Skomentuj

gdzies to juz wrzucalem

:)

Skomentuj

Nowy cyrkiel.

Skomentuj

Tylko nie mów że diy

Skomentuj

A gdzie tam diy, nie chcialo mi sie dlubac, choc da sie zrobic :) Tutaj ladne z cnc na gotowo z ebaya.

Skomentuj

Używałeś już tego cyrkla jak się sprawuje? Jak robisz pełny okrąg na wylot to cyrkiel z frezarką nie wpada do środka?

Skomentuj

Jeszcze nie uzywalem, ale koncze fornirowac paczki i bedzie frezowanko.

Co do wpadania frezarki, to zalezy od wielkosci otworu i techniki frezowania. Ten jest dosc dlugi, mozna frezowac bardzo duze okregi, ale jak pisalem wczesniej, jeszcze nie testowalem.

Skomentuj

Panowie,warto to coś nabyć http://allegro.pl/frezarka-gornowrze...597915908.html ?

Skomentuj

Zamieszczone przez lukanio981 Zobacz posta
                          Za te pieniądze bierz w ciemno. Ma regulację kominowa więc pod stół się nadaje. Dwa lata powinna przetrwać.
                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

No, wyglada calkiem niezle. Ciekawe jaka ma srednice stopy, moze by mi podeszla do stolika...

Skomentuj

12mm za 200zl? bym bral

Skomentuj

Znalazłem jeszcze taniej, także kurier tańszy. Jestem zdecydowany na sztukę. Frezarek nigdy za wiele :)
                                http://allegro.pl/frezarka-wielofunk...637101069.html

Nie na temat...
                                Łukasz napisałem na PW propozycję...
                                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

jakbym mial zaplecze to tez bym kupil

Skomentuj

Przepraszam jeśli było, wątek jest długi nie czytałem całego.

Czytam, że korzystaliście ze stolika do frezarki górnowrzecionowej ? Jedyny jaki widziałem w Jula kosztował 280 zł i wygląda dość mizernie. Obawiam się czy nie będzie tańczył przy robocie. No i jest trochę mały jak na tę cenę.

Może ktoś wykonał taki stolik do frezarki we własnym zakresie na przykład z solidnej sklejki i profili aluminiowych ? Znacie jakieś tutoriale na ten temat ?

Skomentuj

Zamieszczone przez aqire Zobacz posta
                                      Może ktoś wykonał taki stolik do frezarki we własnym zakresie na przykład z solidnej sklejki i profili aluminiowych ? Znacie jakieś tutoriale na ten temat ?
                                      Chcę zrobić takie coś z alu, mam pomysł ale brakuje czasu na wykonanie.

Skomentuj

robienie malego stolika nie ma sensu
                                        jak juz robic to wiekszy solidny stol z regulowanymi prowadnicami

sa na YT kanaly o takich wynalazkach. bym wkleil ale mam za wolnego neta :/

Skomentuj

Kwestia tego, do czego ma służyć. Jakiś czas temu miałem wykonany niewielki tylko i wyłącznie na potrzeby frezowania boczków do wzmacniaczy. :) Jak ma służyć do frezowania krawędzi frontów głośnikowych to przydałby się większy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X