Frezarka juz działa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Moim zdaniem najlepszy prezent od mikołaja jaki można sobie sprawićwygoda jak cholera.... oczywiście nie do ładowania MDFu na cały frez na raz :P bo nie nadąża z odprowadzaniem urobku (wydmuchuje powietrzem z chłodzenia silnika) ale powoli powoli da się sprawnie pracować :P
Czekam na komplet tanich frezów (VERTO) na 6 trzpień i sprawdzimy zaoblanie kantów, oraz obcinanie forniru i obrzeży meblowych do laminatu
Kto ma 235-260zł warto wydaćPolecam gorąco.... :)
Mój drugi patent to kupione w Biedronce gniazdka na pilota.... od tej pory cały czas odkurzacz ma wciśnięte ON a ja sobie włączam pilotem w kieszeni...polecam również ...
Last edited by ploter; 05.12.2014, 23:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaKto ma 235-260zł warto wydać Polecam gorąco....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPanowie, jak myślicie nadaje się to do naszych zabaw?
http://www.bosch-professional.com/pl...0-11578-ocs-p/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaNie na temat...trzeba by rozebrac jakis odkurzacz z gniazdem na elektronarzedzia i skopiowac rozwiazanie :P i nie zostaje w stand-by
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez ploter Zobacz postaprzedłużacz "Master/Slave"
Skomentuj
-
To działa na zasadzie monitorowania poboru prądu.... :P jeśli masz coś wyłączone to nie pobiera Amperażu to i nie załącza reszty... jak coś wlączysz (minimum ileś tam wat...) np TV ze standby na normalną pracę to sie załączają kolejne gniazdka
Zastanawiałem się nad tym do mojego panelu do suba (tani z allegro) ponieważ nie zawsze słucham na dużych głośnościach to stan AUTO często się wyłączał.... a jak zostawiłem na ON cały czas to pobierał w cholere prądu... wiec chciałem do tego podpiąć master (Yamaha) slave SUB i innewłączam Yamahe automatycznie wlacza się sub ..
Last edited by ploter; 06.12.2014, 23:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCzyli jak wcisnę lekko pot. to już powinno załączyć
Skomentuj
-
Do 4 stów nie dostaniesz na dobrych sprężynach... więc do samego amatorskiego diy to nie opłaca się kupować kolejnej. (takie jest moje zdanie na ten temat)
Do tej kwoty wszystkie ciężko chodzą na sprężynach w sensie przekrzywia je, albo blokują się na tych wałkach prowadzących.... (trzeba obiema rękami trzymać/pracować)Last edited by ir0nhide; 25.12.2014, 13:32.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaDo 4 stów nie dostaniesz na dobrych sprężynach... więc do samego amatorskiego diy to nie opłaca się kupować kolejnej. (takie jest moje zdanie na ten temat)
Do tej kwoty wszystkie ciężko chodzą na sprężynach w sensie przekrzywia je, albo blokują się na tych wałkach prowadzących.... (trzeba obiema rękami trzymać/pracować)
Skomentuj
-
Co do GKF600.
Zastanawiałem czy nie potrzebuję frezarki z opuszczaniem, ale nawet dobrze mi się pracowało GKF600, na cyrklu z kawałka sklejki.
Uchwyt po poluzowaniu umożliwia opuszczenie frezarki w czasie pracy i ponowne zablokowanie.
Więc wycinanie otworów na głośniki jest w miarę łatwe.
Kupiłem ją do obrabiania krawędzi, a ten model bo Bosch miał frezy na trzpieniach 6 i 8mm, co dawało jakiś sensowny wybór.
Jak na razie nie mam uwag, dębowe blaty, różne rodzaje drewna i płyt, dość duże frezy, chodzi jak marzenie.
Minus nie wiem czy to przez obroty, ale tanie frezy lecą bardzo szybko.
Dodatkowo stopa jest bardzo mała i jedną z pierwszych życzy jaką można sobie zrobić to większa stopę ze sklejki 10mm.
Frezarka po dłuższej pracy może być uciążliwa, ze względu na obudowę która robi się dość ciepła.
Tak jak było opisane wcześniej to sprzęt projektowany do ostrej pracy.
Może pracować godzinami i nic się nie dzieje. Niedawno ją rozkręcałem i nie mogłem uwierzyć jak mało pyłu było w silniku a żadnych odciągów nie stosuję.
Widziałem że ludzie je stosują w frezarkach CNC do drewna, więc chyba muszą dawać rady.
Co do przedłużaczy załączanych obciążeniem, to fajna sprawa, ale zależy od obciążenia.
Ja miałem listy Belkin przy kompie, załączały kilka zasilaczy impulsowych, całe biurko brało na pełnym ogniu 170W. A przekaźniki mocowane w środku padały po roku pracy, w dodatku w środku dość mało miejsca, na mody. W końcu je naprawię, ale teraz korzystam ze zwykłej listwy z wyłącznikiem lestara i jak na razie bez awarii.
Skomentuj
Skomentuj