Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

i tak podsunąłem pomysl kobiecie ze frezarke mam na urodziny tylko pawle jeszcze cyrkiel bede potrzebowal :P

Skomentuj

Prawdopodobnie cyrkiel bede mial do sprzedania jesli nie bedzie pasowal do nowej frezarki.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
        tylko pawle jeszcze cyrkiel bede potrzebowal :P
        podaj wymiary dla pewnosci. 3szt mam na stanie. jak podpasuje to masz od reki

Skomentuj

ta frezarka ktora podales link

Skomentuj

No i kupiłem. Za 390zł kupiłem DWT OF-1500 VS
            Kawał porządnego sprzętu choć jakoś plastików nie powala. Fajna jest 4-letnia gwarancja. Muszę teraz do niej zamówić cyrkiel. Jeden minus to brak gwintu w prętach, trzeba do cyrla dorabiać nowe.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Podaj wymiary - moze bedzie pasowal. Prety mam.
              Plastiki i wyglad DWT nie powala, ale to pozadny sprzet solidnie wkonany.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                onradzik88, teraz popularna jest BOF 1300 http://allegro.pl/bof1300-frezarka-g...281782614.html
                ma wszsytko co niezbedne, cena dobra i nic wiecej nie potrzebujesz do uzywania kilka razy w roku
                poczytaj opinie o niej
                Fajnie że ma podświetlenie, teraz tak myślę że by się przydało. Chyba ją łyknę, bo moja "biedronka" coś charczy i chyba chce na emeryturę

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Fajnie że ma podświetlenie, teraz tak myślę że by się przydało.
                  tez mysle o dorobieniu podswietlenia. nawet jak pracujesz w jasnym pomieszczeniu to frezarka cos ci zaslania...

Skomentuj

tez mysle o dorobieniu podswietlenia. nawet jak pracujesz w jasnym pomieszczeniu to frezarka cos ci zaslania...
                    Tylko tu podświetlenie bardziej mi przeszkadza niż pomaga - te diody trzeba by wymienić na normalne żarówki bo ledy są za bardzo kierunkowe.

Skomentuj

jedna dobra dioda 1W i po problemie
                      te najtansze faktycznie moga byc nie wygodne

Skomentuj

te najtansze faktycznie moga byc nie wygodne
                        Bardziej chodzi mi o to, ze ta dioda odbija się i razi po oczach od tego plastiku ochronnego koło freza. Ściągnąłem ten plastik bo nic nie było widać przez to, i jest ok, jednak diody słabawe.

Skomentuj

Ja nie moge sobie poradzic z luzami BOF'a na prowadnicach, poza tym frezarka calkiem spoko, ladnie dziala odsysanie i dioda tez przydatna. Chyba bede musial kupic inna, a BOF pojdzie do stolu na frezowanie dolnowrzecionowe.

Skomentuj

warto tego BOF'a wziac? czy lepiej doplacic do innej? bo mam jeszcze tydzien na wybor :)

Skomentuj

Kurde, no nie jest zly ten BOF, tym bardziej ze kupilem go za troche ponad 100zl, nie pamietam dokladnie ile. Tylko te luzy... Upierdliwa sprawa, bo jak chcesz frezowac pod tweeter np, to nie ma sily, ze przy obnizaniu nie ucieknie Ci frez na bok, przez co moze zebrac nieco wiecej materialu na srednicy okregu. Potem montujesz glosnik i okazuje sie, ze w jednym miejscu jest wieksza szpara.
                              Gdybys mial mozliwosc sprawdzenia luzow przed zakupem to spoko. Gdzies, ktos pisal, ze jakos naprawil te luzy w BOF'ie, ale trzeba by to poszukac na forum.

Skomentuj

a inna sensowana frezarka ktora nie ma tych luzow? powiedzmy do 200-250pln

Skomentuj

Zapewne brak. Zobacz ile kosztuje najtansze dwt

Skomentuj

Musisz isc do marketu budowlanego i wymacac cos. Moze castorama i mcalister.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Kurde, no nie jest zly ten BOF, tym bardziej ze kupilem go za troche ponad 100zl, nie pamietam dokladnie ile. Tylko te luzy... Upierdliwa sprawa, bo jak chcesz frezowac pod tweeter np, to nie ma sily, ze przy obnizaniu nie ucieknie Ci frez na bok, przez co moze zebrac nieco wiecej materialu na srednicy okregu. Potem montujesz glosnik i okazuje sie, ze w jednym miejscu jest wieksza szpara.
                                      Gdybys mial mozliwosc sprawdzenia luzow przed zakupem to spoko. Gdzies, ktos pisal, ze jakos naprawil te luzy w BOF'ie, ale trzeba by to poszukac na forum.
                                      Hmm zastanawiam się o jakich luzach mówisz - bo ja nie zauważyłem nic niepokojącego. Chodzi o to, że przy obniżaniu frezarka pracuje na boki po prowadnicy?

Skomentuj

w sumie na tyle co bedzie potrzebna to niech bedzie nie ma co kobiety naciagac :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                          Hmm zastanawiam się o jakich luzach mówisz - bo ja nie zauważyłem nic niepokojącego. Chodzi o to, że przy obniżaniu frezarka pracuje na boki po prowadnicy?
                                          Dokladnie tak. Po zwolnieniu hamulca i zmianie glebokosci frezowania, frez mocno chodzi na boki, przez luzy na prowadnicach.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X