Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Dokladnie tak. Po zwolnieniu hamulca i zmianie glebokosci frezowania, frez mocno chodzi na boki, przez luzy na prowadnicach.
    To "normalne" (standardowe)
    Dlatego ja nie lubię takich frezarek. W moim przypadku wole modułowe/uniwersalne... i za taką właśnie się rozglądam.
    Zaciekawiła mnie RT0700C http://allegro.pl/makita-frezarka-kr...278417266.html
    albo GKF 600
    Ktoś miał styczność z tym sprzętem ?
    RT0700C hmmmm, jak za 5 stówek,to może i bym się skusił. Ciekawe tylko w jakiej cenie przystawka kątowa do niej....

Jest jeszcze D26204K ale to już wchodzi w inny zakres budżetu...
    Kojarzy ktoś jeszcze coś tego typu interesującego ?

Nie na temat...
    Jeśli bym się zdecydował to będę miał być może na sprzedanie tanio Skil 1830

Skomentuj

Dokladnie tak. Po zwolnieniu hamulca i zmianie glebokosci frezowania, frez mocno chodzi na boki, przez luzy na prowadnicach.
      To na szczęście u mnie takich cyrków nie ma - jedyne co to słabo trzyma uchwyt na frez i przy frezowaniu aluminium czy innych twardych rzeczy niestety lubi się odkręcić i popsuć robotę.

Skomentuj

Musisz isc do marketu budowlanego i wymacac cos. Moze castorama i mcalister.
        Ten mcallister to marka castoramy. Muszę powiedzieć że przyzwoite narzędzia mam pilarkę i wyrzynarkę.
        Niestety frezarka kosztuje coś ok. 450zł:(

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Ten mcallister to marka castoramy. Muszę powiedzieć że przyzwoite narzędzia mam pilarkę i wyrzynarkę.
          Niestety frezarka kosztuje coś ok. 450zł
          CZy ja wiem, w anglii też był mcalister, i powiem że to taki festtool byl Szwagier kupił na warsztat wkrętarkę, małą wkrętareczke i latarkę w zestawie za 3 stówy i jakoś tak ja mam do tego dystans - dlatego namawiałem go na B&D którego polecał Luszti.

Skomentuj

A tak w ogole to Skil 1840 jest ludzaco podobny do Bof'a.

Skomentuj

Wszystko jest podobne, cena robi precyzycje wykonania towaru, czyli tzw jakość produktu. Składane pewnie na jednej taśmie w chinach, tylko z innymi elementami.

Skomentuj

Gdyż Skil razem z Dremel są chyba na częściach Boscha. Serwis gwarancyjny maja ten sam

SKIL Power Tools is a wholly owned subsidiary of the Robert Bosch Tool Corporation and is a leader in portable electric power tools and accessories serving the do-it-yourself consumer and professional construction markets...
                Link do źródła

PS Moim zdaniem do zielonego boscha w przypadku porównania z skilem dopłaca się tylko za nazwę... Chociaż kupiłem ostatnio AKU skila i ta już nie wydaje się taka zajefajna jak ta co kupiłem 4lata temu (i działa do dziś)...

Skomentuj

Kurde, no nie jest zly ten BOF, tym bardziej ze kupilem go za troche ponad 100zl, nie pamietam dokladnie ile. Tylko te luzy... Upierdliwa sprawa, bo jak chcesz frezowac pod tweeter np, to nie ma sily, ze przy obnizaniu nie ucieknie Ci frez na bok, przez co moze zebrac nieco wiecej materialu na srednicy okregu. Potem montujesz glosnik i okazuje sie, ze w jednym miejscu jest wieksza szpara.
                  Gdybys mial mozliwosc sprawdzenia luzow przed zakupem to spoko. Gdzies, ktos pisal, ze jakos naprawil te luzy w BOF'ie, ale trzeba by to poszukac na forum.
                  A sprawdza się te podświetlenie ledowe?

Skomentuj

A sprawdza się te podświetlenie ledowe?
                    Moim zdaniem przeszkadza. Lepiej by się tam sprawdziły normalne żarówki.

Skomentuj

Muszę coś kupić a widzę że ten BOF ma i się zastanawiam. Czasem przy frezowaniu nawet przy dobrym oświetleniu przydałoby się dodatkowe światło. Bez oświetlenie ten worx i skil wyglądaja ciekawie.

---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post o 21:02 ----------

Do 350zl mogę dać

Skomentuj

Czasem przy frezowaniu nawet przy dobrym oświetleniu przydałoby się dodatkowe światło.
                        Opisywałem to kilka postów wyżej. Do lutownicy zamontowałem diodę 1W bo ma świecić tam gdzie lutuję a nie razić mnie po oczach, a do frezarki zamontował bym właśnie normalne żarówki jak w lutolach były, bo mają więcej doświetlić a nie punkciki na stopie.

Skomentuj

Bez oświetlenie ten worx i skil wyglądaja ciekawie. Do 350zl mogę dać
                          Tylko nie kupuj nowego skil 1830.
                          W pierwszym miesiącu (choć to zależy jak intensywnie będziesz jej używał) padnie Ci blokada zagłębienia, dokładniej mówiąc ta czerwona łapka jest z tak miękkiego plastiku zrobiona że szybko się wyrabia. Ja dorobiłem sobie z alu, no ale jednak należy wziąć to pod uwagę. Przysłona przezroczysta taka do odsysania pyłu na rur, jest znowu z tak cienkiego i kruchego plastiku ze po 2 tyg. popękała - do wywalenia. Poza tym sprzęt dobry, silnik, łapki, moc - spoko.
                          Za te pieniądze które kosztuje (około 350zł aktualnie) to jednak odradzam ze względu na w/w wady.

Nie wiem jak jest w 1840 może to poprawili, ale nie mam pojęcia - nie będę zgadywał.

Skomentuj

To swiatelko w Bof'ie nie jest moze hiper jasne, ale i tak sporo pomaga. Generalnie przyzwoicie sie tym pracuje.

Skomentuj

Reasumując albo sprzęt lepszej jakości jak Pawła Celma, metabo lub makita albo naprawdę tani sprzęt. Widzę że tem BOF to rozsądne rozwiązanie. Skil 2 razy droższy a niekoniecznie 2 razy lepszy.

Skomentuj

DWT OF-1500 VS za 395zł jest po środku.
                                http://allegro.pl/frezarka-dwt-of-15...305100736.html
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja się zainteresowałem
                                  GRAPHITE 59G716 GW
                                  http://allegro.pl/frezarka-1500w-gra...273635127.html
                                  Mój żółty Einhell już słabo trzyma frez, prowadnice się blokują i mają luzy, można tym co najwyżej jakieś "grubsze" rzeczy rzeźbić, bo precyzji już nie ma.

Zastanawiam się czy nie wziąć odkurzacza do tego. Nigdy nie miałem do czynienia z odkurzaczem przemysłowym - czy jest to przydatne urządzenie?
                                  Last edited by dolphin123; 07.06.2013, 07:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                    Zastanawiam się czy nie wziąć odkurzacza do tego. Nigdy nie miałem do czynienia z odkurzaczem przemysłowym - czy jest to przydatne urządzenie?
                                    Wszystko zależy czy lubisz mieć porządek. U mnie to podstawowe urządzenie, teraz nie wyobrażam sobie żeby go nie było w warsztacie. Mam podstawowego karchera 202, jakość plastików rur jaj nie urywa ale wystarczy jak na moje potrzeby.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                      tak, przydaje sie
                                      do domu dobre wyjscie. do warsztatu tylko polsrodek

Skomentuj

Tak przeglądam te wszystkie frezarki i ryobi wydaje się też nie głupi:

- Waga 3,2 kg co jest bardzo ważne.
                                        - Fajne odprowadzeni wiórów ze stopy.
                                        - soft start.

http://m.youtube.com/#/watch?v=7ZbyK...%3D7ZbyKKyLtvg

Skomentuj

Ale bajerancki wyświetlacz...
                                          Ciekawe w praktyce ile z tego cacka maszyny a ile zabawki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X