Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez czekin1 Zobacz posta
    a 6x4=24 to cal?
    nie myl angolów z metrykami.
    Właśnie chciałem się dowiedzieć czy frezy są zarówno calowe jak i metryczne
    Oraz czy można ich używać zamiennie

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
      Jest szansa na obróbkę krawędzi amelinium, miedzi i mosiądzu przy pomocy taniej frezarki zamontowanej w stole ?

oczywiscie ze sie da!
      zwykle frezy do drewna

tylko sa 2 problemy
      1 - sypie goracymi, ostrymi wiorami dookola! wiec ubierz sie caly do tej roboty
      2 - brak chlodzenia. wiekszosc alu jak sie rozgrzeje to zaczyna sie ciagnac :/

- - - - - aktualizacja - - - - -

1" = 25,4mm
      1/2" = 12,7mm
      1/4" = 6,35mm
      1/8" = 3,175mm

1/3" nie uzywaja

w tulejke 1/4" moze wlozysz frez 6mm i sie zacisnie. w wieksze raczej sie nie uda

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

oczywiscie ze sie da!
        zwykle frezy do drewna

tylko sa 2 problemy
        1 - sypie goracymi, ostrymi wiorami dookola! wiec ubierz sie caly do tej roboty
        2 - brak chlodzenia. wiekszosc alu jak sie rozgrzeje to zaczyna sie ciagnac :/

- - - - - aktualizacja - - - - -

1" = 25,4mm
        1/2" = 12,7mm
        1/4" = 6,35mm
        1/8" = 3,175mm

1/3" nie uzywaja

w tulejke 1/4" moze wlozysz frez 6mm i sie zacisnie. w wieksze raczej sie nie uda
        Dzięki , właśnie takie robótki miałem na myśli :)

Skomentuj

Witajcie, jako że temat o cyrklach jest zamknięty, to zapytam tu - zakupiłem ostatnio frezarkę Boscha BOF1200 ale cyrkiel z zestawu nie pozwala na mniejsze niż 186mm otwory, a przeważnie frezuje mniejsze. Pamiętam że było lata temu organizowane zamówienie na cyrkle, jak idzie zrobić mniejsze otwory? Zrobilem custom cyrkiel, ale i tak 124mm to najmniejszy otwór co przy frezie 8mm mogę wyciąć.

Jak to się robiło? bo wypadło z głowy

Skomentuj

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post519920

Skomentuj

Hej. Przegrzałem frezarkę bosh POF. Silnik stanął i nie nie idzie go odblokować. Ktoś miał moźe taki problem i mógłby pomóc?

Skomentuj

Nie we frezarce a w kątówce, łożysko się "skleiło" i pomogło rozebranie, popsikanie WD i rozruszanie wirnika na siłę, gdyby to się powiodło warto łożysko wymienić...

Skomentuj

Dzięki. Dało radę odblokowac i po zlozeniu silnik kreci. Łożysko rozwalone, rozsypało się i do wymiany. Ważne, że silnik się nie spalił 😃 Już myślałem, że będę musiał do Lidla jechać wyszukiwać coś na zamianę.
                  Last edited by ruffpl; 12.11.2019, 16:38.

Skomentuj

A przy okazji 3 godziny frezowania i 2 kupy trocin :)

Skomentuj

No to w sumie łożysko swoje zaliczyło ^^

Skomentuj

Hałasowało już wcześniej więc czułem, że kiedyś padnie (frezarka była w sumie jako zapasowa do gorszych robót). Udalo mi sie wykrecic i wybić łożysko. Zaraz jadę po sklepach z maszynami popytac/ jak nie będzie to z allegro zamówię bo znalazłem kilka zamiennych. Na następny raz muszę lepiej czas wydysponowac aby maszyna dłużej odppczywała 😃

Skomentuj

Jest sens na start kupować frezarke Parkside z Lidla ? Będzie promka od 27.12 po swietach i będzie za 99zl :rolleyes:

Skomentuj

Za 99zł to warto, nawet jak wytrzyma jedną parę kolumn, tak jak moja
                            Last edited by piotreq123; 20.12.2019, 09:29.

Skomentuj

Warto za stówkę. Czasem w zestawie ma chyba nawet kilka frezów:)

Skomentuj

Za te kase warto, szczegolnie jak nie masz zadnej.

Skomentuj

Ta frezarka nie jest wcale taka zła. Już kilka par kolumn moja lidlowska wytrzymała. Frezy też nie są jakieś złe. Wyrzynarka też nie jest zła ta co jest teraz w lidlu. Całkiem dobrze tnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                    A przy okazji 3 godziny frezowania i 2 kupy trocin :)

Trzeba w odciąg zainwestować :) na początek polecam separator z wiaderka.

Skomentuj

W Lidlu będą frezarki Parkside za stówkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
                                        Jest sens na start kupować frezarke Parkside z Lidla ? Będzie promka od 27.12 po swietach i będzie za 99zl :rolleyes:
                                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        W Lidlu będą frezarki Parkside za stówkę.
                                        Marian przypomina:)

Skomentuj

Nie wiem jak z jakością, ale jak ma być na start, to taniej się chyba nie da.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X