Oj tam... ale warto. Może trochę,,plastik fantastik" ale sprzęt dobry. Jak za drogo patrz za Makitą. B&D nie polecam. Mam w pracy. Wcześniej w Hitachi zjarał się silnik a akumulatory jeszcze wcześniej padły. Szukaj litowo-jonowych.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wkrętarki akumulatorowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJaki model konkretnie ?
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaTO co Ty nią robisz że tyle trzyma ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaLaduje dopiero jak padnie do zera.
Te tanie Bosche różnią się czymś od no name? Znajomy ma 2 takie podobne gabarytowo 10.8V litówki Einhell i chwalił sobie.
Skomentuj
-
Te aku w tym modelu to te same które są w wersji granatowej (ogółem sama wkrętarka jest bardzo fajna nawet z piórem 18mm daje w miarę rady).
Różnią się jedynie stopką z zaczepami, po jej demontażu pasują i działają obojętnie w jakiej wersji ładowarki/narzędzia się znajdą.
Bardzo wytrzymałe akumulatory tam ładują, tłukę swoje już prawie 4 lata i nic, spokojnie można podładowywać, byle nie rozładować za bardzo.
Akurat nie jest to takie trudne bo zabezpieczenie jest dość nisko ustawione i jak ktoś forsuje po pierwszym auto wyłączeniu z większymi obciążeniami to już trochę ryzykuje.Last edited by Marcin V; 22.08.2016, 09:53.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pm82pm Zobacz postaa ja uważam że można kupić używaną chińską z padniętym aku za 20zł, złożyć lipoly aku za kolejne 20 i ładowarkę za 30 i za 100 jest bardzo fajny sprzęt
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz postaKup sobie lepszą, na dłużej starczy. Osobiście mam taką i polecam, choć przydały by się większe akumulatory.Zamieszczone przez luczak69 Zobacz postaCytat NIe wiem skąd się wzięła cena tego KeYanga jak za 850pln da się kupić Dewalta 14,4 z trzema aku 1,5Ah
Paweł Makity moze i są łatwo dostępne ale i bardzo awaryjne.Last edited by marcin55246; 22.08.2016, 14:58.
Skomentuj
-
Dodaję:
MAC Alister - MSD36T-Li
Ocena: 7/10
Wiertła: 8/10
Jakość: 7/10
Moc: 6/10
Dodatkowe: 8/10
----------------
Do czego: Przeważnie do drewna
Warunek: musi kosztować mniej niż 100zł
Używam: ponad 2lata i zapłaciłem za 79zł a Gwarancja na 2lata [wiadomo po gwarancji]Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.
Jestem przeciwnikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Cyfrowych.
My Amplituner - Sherwood RV-7050R
Skomentuj
-
Stoję przed wyborem wkrętarki. NIe mam w tej chwili żadnej i przy dużej liczbie wkrętów w drewno posiłkuję się wiertarką sieciową z bitem.
Kręcę głównie wkręty w płyty wiórowe, sporo grzebię w ogrodzie (płotki deski półki i takie tam cuda). Chciałbym żeby wkrętarka w dużym stopniu zastąpiła moją wiertarkę sieciową i planuję zakup na dłużej.
W pierwszej chwili chciałem kupić Einhell TH-CD12 Li ze względu na cenę (259zł) oraz dwie baterie.
Po rozmowie z pracownikiem serwisu narzędzi uznałem że pewnie mi się zepsuje po gwarancji i będę mógł ją tylko wyrzucić dlatego może lepiej Bosch ...
Moją uwagę zwrócił GSR1080-2-Li w cenie 359zł z dwoma bateriami
kolejna opcja to zakup nowej wkrętarki ale od osoby prywatnej :
PSR 14,4 lub PSR 1800 z aku 2,5Ah za cenę 340-380zł
Te modele mają prawie dwa razy większy moment obrotowy i trochę kuszą.
A może jednak brać tanio Einhella i się nie przejmować za bardzo bo nie ma sie co zepsuć w takiej wkrętarce ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez karpiu Zobacz postaW pierwszej chwili chciałem kupić Einhell TH-CD12 Li ze względu na cenę (259zł) oraz dwie baterie.
Zamieszczone przez karpiu Zobacz postaMoją uwagę zwrócił GSR1080-2-Li w cenie 359zł z dwoma bateriami
Bosch ma tę przewagę, że akumulatory powinny być długo dostępne w sprzedaży (jak i reszta części zamiennych).
Zamieszczone przez karpiu Zobacz postaPSR 14,4 lub PSR 1800 z aku 2,5Ah za cenę 340-380zł
Te modele mają prawie dwa razy większy moment obrotowy i trochę kuszą.
Chyba że kręcisz jakieś większe konfirmaty, wtedy można pomyśleć nad 14.4V albo 18V.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaczęściej niż duży moment przydaje się dokładne sprzęgło, bo małe wkręty lubią się przekręcić, czasem ułamać
te wkrętarki mają elektroniczną regulację momentu, kiedyś czytałem że jest to lepsze/dokładniejsze z powtarzalnością rozwiązanie od sprzęgła sprężynowego.
Rozsądek mówi GSR1080 choćby dlatego, że gwarancja, moment też nie mały bo 28Nm chyba do wszystkiego wystarczy, dwie baterie z szybkim ładowaniem uzupełnią ewentualne duże zużycie prądu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez karpiu Zobacz postate wkrętarki mają elektroniczną regulację momentu, kiedyś czytałem że jest to lepsze/dokładniejsze z powtarzalnością rozwiązanie od sprzęgła sprężynowego.
Skomentuj
-
Jeśli ma ci zastąpić całkowicie wiertarkę sieciowa to zwróć uwage na obroty na biegach. Zwykle wkrętarki maja przewaznie 2 biegi do max 1800rpm.
Lepsze maja nawet 4 biegi najwolniejszy 300rpm potem standardowe 2 biegi jak we wszystkich wkretarkach i nadbieg 3600rpm.
O duzym momencie nie wspominam
I wtedy mozna dopiero powiedziec ze to maszyna bezproblemowo zastępująca wiertarkę sieciową :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez karpiu Zobacz postawedług strony Bosch do it https://www.bosch-do-it.com/pl/pl/ma...711-199878.jsp
te wkrętarki mają elektroniczną regulację momentu, kiedyś czytałem że jest to lepsze/dokładniejsze z powtarzalnością rozwiązanie od sprzęgła sprężynowego.
.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaSzczerze mówiąc nie robiłem nic taką, GSR10.8 ma natomiast mechaniczne.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Wiem, chciałem tylko dodać niebieską jako przykład z mechanicznym.
Ja mam starą GSR12V i mechaniczne sprzęgło jest na tyle dokładne i ma na tyle duży zakres, że na upartego nawet laptopy dałoby rady tym skręcać, tylko za ciężka do takich zadań.
Tamta była robiona we Szwajcarii, nie wiem czy te nowe też się mogą taką dokładnością poszczycić, mam też no name, tam przekręcenie wkrętów w płycie nie jest niczym dziwnym, bo regulacja działa jakby wcale.
Skomentuj
Skomentuj