Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, macie jakieś informacje odnośnie wkrętarek z Biedronki lub Lidla?
    Interesuje mnie wkrętarka z baterią litowo jonową, z wrzecionem, za mniej niż 100zł.
    Last edited by marian; 07.02.2015, 00:18.

Skomentuj

Na znanym portalu aukcyjnym do 100zł dużo jest wkrętarek bezakumulatorowych z zasilaniem sieciowym. Myślę, że tylko to brałbym pod uwagę w tej kwocie, bo sama bateria będzie kiepska w tej cenie nie mówiąc o reszcie..
      Dla mnie DREMEL DRIVER to takie minimum jeśli chodzi o wkrętarki. Do drobnych rzeczy jak wiercenie 2,5mm miertłem w mdfie pod śruby używam dodatkowej przejściówki na wiertła i radzi to sobie bez problemu.
      http://allegro.pl/listing/listing.ph...-isqm-3-o-0113

Skomentuj

Ja mam lidlową i sobie chwalę. Nie makita, ale np mocy starcza do wkręcenia wkręta #5 w sosnę na głębokość 100mm (trudniej znaleźć bity które to wytrzymają :) )
        Bateria się sama nie rozładowuje. Ładowanie szybkie, baterii wystarcza na 1-2h intensywnej pracy. Lekka. Walizeczka. Poziom wykonania tak naprawdę taki jak w marketach po 200-250zł.
        Minusy: nie ma gdzie przechowywać bitów, muszę sobie dorobic leda na wyłącznik, bo podświetlanie tylko w momencie wiercenia jest od czapy. Jeden akumulator.
        Ale kupiłem za 120zł. Do 100 chyba nic nie znajdziesz chyba że jakaś używana okazja, czy co.

Skomentuj

A mnie w takiej kwocie właśnie kusi kupić sieciową, głównie robię coś w warsztacie i to niezbyt często, więc akumulatora trochę szkoda, żeby sobie leżał, a taka sieciowa ma przy okazji większą moc i pewnie łatwiej będzie coś wywiercić.

Tylko widział ktoś w jakimś markecie do kupienia w okolicach tej ceny co noname na allegro (około 70zł)?
          Ostatecznie rozważę aukcję, ale wolałbym osobiście i żeby przede wszystkim nie było problemów z gwarancją, bo te sprzęciki no name potrafią szybko wyzionąć wirnik i wtedy hajsu szkoda.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Lidla?
            No w Lidlu są te zajebyste dla leworęcznych

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              A mnie w takiej kwocie właśnie kusi kupić sieciową, głównie robię coś w warsztacie i to niezbyt często, więc akumulatora trochę szkoda, żeby sobie leżał, a taka sieciowa ma przy okazji większą moc i pewnie łatwiej będzie coś wywiercić.

Tylko widział ktoś w jakimś markecie do kupienia w okolicach tej ceny co noname na allegro (około 70zł)?
              Ostatecznie rozważę aukcję, ale wolałbym osobiście i żeby przede wszystkim nie było problemów z gwarancją, bo te sprzęciki no name potrafią szybko wyzionąć wirnik i wtedy hajsu szkoda.
              Jakis czas temu kupywalem w castoramie wkrętarkę sieciowa skill'a ponizej 100pln.
              Pracowała do tej pory bardzo intensywnie nawet przy mieszaniu zaprawy podczas remontu i żyje nadal. 5m kabla w komplecie jest wystarczające zeby komfortowo pracować w warsztacie :)

Skomentuj

Ja chyba się jednak zdecyduje na wkrętarkę na bity... jakoś nic fajnego do 100zł z wrzecionem nie znalazłem a Lidlowej już nie ma w sprzedaży.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
                  Jakis czas temu kupywalem w castoramie wkrętarkę sieciowa skill'a ponizej 100pln.
                  Pracowała do tej pory bardzo intensywnie nawet przy mieszaniu zaprawy podczas remontu i żyje nadal. 5m kabla w komplecie jest wystarczające zeby komfortowo pracować w warsztacie :)
                  A coś poważniejszego, czyli góra wiertło 10-12mm (przełączniki, oprawki LED w obudowach) w stali da rady? Mam na myśli cienką blachę na obudowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                    A coś poważniejszego, czyli góra wiertło 10-12mm (przełączniki, oprawki LED w obudowach) w stali da rady? Mam na myśli cienką blachę na obudowy.
                    Bez problemu. Ja takimi wynalazkami kręciłem karton gips, do blachy (nawet geberit) nawet sie nie zająknie. Tylko ważne żeby była 2 biegowa, wtedy używasz jako wiertarka i wkrętarka.

Skomentuj

Moja jest jednobiegowa. Do wiercenia mam mała wiertarkę boscha. Ale o dziwo 10mm wiertłem radziła sobie bez problemu. Chociaz skoro poradziła sobie z mieszadłem do zapraw to nie jest zle.

Wkręty grube 4mm i długie na 160 w belkę drewniana wkręcała.

Kupiłem ja sceptycznie nastawiony ale puki co jestem bardzo z niej zadowolony. Jak wyzionie ducha kupie raczej taka sama :)

Skomentuj

Ja kupiłem teściowi na urodziny taką: http://www.bricoman.pl/pl/product/46...12v-tc-cd12li-: Wiertarko-wkrętarka akumulatorowa Einhell 12V TC-CD12LI
                        ale jest za 100 taka: http://www.bricoman.pl/pl/product/27...bateria-litowa: http://www.bricoman.pl/pl/product/27...bateria-litowa

Ta pierwsza jest bardzo podobna do lidlowej, ani w niczym nie jest lepsza, ani w niczym jej nie ustępuje. No, lidlowa kosztowała mnie bodaj 125zł i ma odłączane wrzeciono (po odłączeniu wrzeciona masz chwyt na bity). Tą drugą musiałbyś obmacać osobiście.
                        Te na bity są znacznie słabsze, nie ma mowy o jakimś wierceniu. Miałem w rękach bosha, osobiście mam taką z ikei (sic!) i obie się nadają do przykręcania śruby albo jakichś niedużych wkrętów. Są poręczne, bo małe i szybciej idzie niż śrubokrętem, ale to tyle, nic poważniejszego tym nie zrobisz.
                        Last edited by Micwoj; 17.02.2015, 07:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                          Einhell 12V TC-CD12LI
                          osobiście nie polecam tej firmy, były bardzo duże problemy z serwisem wiertarki tej marki - wróciła w gorszym stanie niż przed naprawą. Tylko dzięki kierownikowi sklepu OBI w którym była kupiona udało się odzyskać pieniądze.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                            Bez problemu. Ja takimi wynalazkami kręciłem karton gips, do blachy (nawet geberit) nawet sie nie zająknie. Tylko ważne żeby była 2 biegowa, wtedy używasz jako wiertarka i wkrętarka.

Koniecznie Skill, czy obojętnie?

Skomentuj

Ja właśnie przerabiam swojego Skila na sieciowego!
                              Aku nie wytrzymały 3 lat.

Skomentuj

Czy przeróbka polega na dołożeniu odpowiednio mocnego transformatora zasilającego ?

Skomentuj

Albo zasilacza impulsowego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Rafells Zobacz posta
                                    Czy przeróbka polega na dołożeniu odpowiednio mocnego transformatora zasilającego ?
                                    Wraz z prostownikiem i filtrem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                                    Albo zasilacza impulsowego :)
                                    Nie. NIe nadaje się.

Skomentuj

Dlaczego zasilacz impulsowy się nie nadaje ?

Skomentuj

Ja mam podpiętą 14,4V pod zasilacz z komputera i działa jak wcześniej. Z tego co wiem to atx też jest impulsowy.

Skomentuj

Ja używam markowej wkrętarki "Noname" z równie markowym zasilaczem "akyga" od komputera, w którym padło jedno z napięć (3,3v). No ale 12V jest i wkrętarka funkcjonuje już od ok 2 lat bezawaryjnie. Doskonała jako mieszadło do kleju, przykręcania sztachet do płotu i różnych drobnych prac stolarsko-budowlanych.... ;-)
                                          Zdecydowanie najtańsza przeróbka.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X