Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o baterie do wkrętarek to faktycznie są zrobione z pakietów ogniw które można dostać na allegr , można poszukać i wymienić tylko ten najbardziej uszkodzony albo od razu wszystkie, ceny około 5zł do 15zł ale te droższe to już panasonic itp , wystarczy wklepać ogniwo lub też akumulator 1,2.
    Tak to mniej więcej wygląda :

Co do samych luzów to spowodowane to jest pewnie tak jak w skillu który trzeba było rozebrać tym że cała przekładnia z silnikiem jest tylko jak by zamocowana w jednym pkt w główce wkrętarki i cały koniec czyli silnik wisi w powietrzu, oczywiście prawie zerowe łożyskowanie i na samych zębatkach przekładni też są luzy, u mnie akurat wysypały się do przekładni kulki ze sprzęgła, ale po złożeniu wszystkiego do kupy jest znacznie lepiej (tzn luz jak w nowej)

Co do samej budowy jeśli chodzi o skilla i pewnie inne to mocowanie baterii, włącznik i chyba stabilizator czy coś podobnego, bo nie interesowało mnie to za bardzo a wyglądało jak potrzciwy lm317 z radiatorem małym i później już tylko silnik, ani filozofii ani elektroniki kosmicznej nie ma.

Skomentuj

pozyczylem siostrze moja celme 3 tygodnie temu. mieli przez weekend montowac plyty GK
      okazalo sie ze tak im sie spodobala moja wkretarka ze ledwo odzyskalem ja dzisiaj...

tryb udaru sie przydal - cala w pyle ceglanym!
      wkretarka brudna i poocierana od stawiania na aku.
      dowiem sie co sadza o tym sprzecie, bo drugiej nie chcieli juz uzywac!

Skomentuj

W moim miejscie w sklepie PSB Mrowka jest promocja na Celma wak 18 za 338 czy 339zl. Dobra cena?

---------- Post dodany 13.07.2013 o 14:07 ---------- Poprzedni post 12.07.2013 o 13:53 ----------

No i skusilem sie. Trzeba wspierac krajowy produkt wiec kupilem Celme WAK 18 za 339zl.

Skomentuj

Nie na temat...
          Dobra cena, nie widziałem nigdzie taniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            promocja na Celma wak 18 za 338 czy 339zl. Dobra cena?
            ja zaplacilem ponad 100zl wiecej! :(
            wkretarka dobra, chociaz przydaloby sie pare bajerow wiecej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              wkretarka dobra, chociaz przydaloby sie pare bajerow wiecej
              Z perspektywy czasu i uzytkownika, to co bys zmienil? Jakies wady zalety, wnioski dla ewentualnych, przyszlych kupcow?

Skomentuj

najbardziej brakuje mi bajeru z poprzedniej wkretarki - poziomicy. mam nadal problemy z prostopadlym wierceniem
                wkretarki uzywali 3 tygodnie na trybie udaru - uchwyt dostal lekkich luzow i nie jest juz idealnie wycentrowany
                jednak blokada wrzeciona sie przydaje. teraz musze przelaczyc na pierwszy bieg zeby mocniej dokrecic bit
                modulacja predkosci na spuscie jest slaba - albo obracasz delikatnie, albo na maxa. nie potrafie tego wyczuc
                to wszystko. aku trzyma chyba wystarczajaco dlugo, wyraznie czuc kiedy sie konczy. ladowarka OK. walizka OK. moze przydalyby sie mocowana na bity w walizce

Skomentuj

Opcja wiercenia w betonie to dla mnie raczej taki dodatek. Do tego mam niebieskiego boscha na kablu. Najwazniejsze, zeby aku troche pozylo, bo samo ladowanie faktycznie nie trwa dlugo. Co do regulacji obrotow, to narazie wydaje mi sie ok, szczegolnie na 1 biegu.

Skomentuj

Panowie, jak ta celma się sprawuje? Muszę coś wybrać do 400zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Panowie, jak ta celma się sprawuje? Muszę coś wybrać do 400zł.
                      Ja mam tańszą Celmę 14,4V i złego słowa na nią nie powiem, teraz jedynie żałuje ze nie kupiłem wersji mocniejszej. Moją Celmę mam około 1,5 roku.

Skomentuj

Te z itowymi bateriami stoją dość wysoko, no ale zobacze chciałbym też wesprzeć polski przemysł

Skomentuj

Ciekawy artykuł dot. wkrętarek i film http://jakienarzedzia.pl/porownanie-...-do-wkretarki/

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                            Ja mam tańszą Celmę 14,4V i złego słowa na nią nie powiem
                            za to masz tanie aku na wymiane

u siebie zauwazylem ze traci powera jak jest odstawiona na dluzej. jakby aku sie rozladowywalo. wiecej na nic nie narzekam
                            no moze jak wiercilem PCB to troche za ciezka

Skomentuj

Panowie czy ktoś spotkał coś takiego:
                              http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....arka,wkretarka
                              Znajomy pracuje na niej już dwa lata, montuje rolety i chodzi dalej:)

Skomentuj

Za te pieniądze z baterią litowo jonową nic więcej nie kupisz. Ja kupiłem tydzień temu CMI , 10,8v li-jon za 150zł.
                                Ta wygląda solidniej.

Skomentuj

Witam.
                                  Ciekawe czy spokojnie wywierce tym w betonie i jak jest z tym udarem czy ma przełącznik?
                                  http://www.makita.pl/prod/wkretarka_...1f-119-13.html

Skomentuj

Te wiertarki/wkrętarki z tym niby udarem trochę to pomaga ale to namiastka udaru tutaj im bardziej naciskasz tym masz większy "udar". Nic nie zastąpi pneumatycznego gdzie to wiertarka stuka!
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

u mnie w celmie jest przelacznik
                                      da sie tym wiercic w cegle (cala wkretarke mi wybrudzili! ) ale w betonie to raczej sie zameczysz. mechaniczny udar wg mnie do tego sie za bardzo nie nadaje

Skomentuj

Ten udar to właściwie czasem gdyby w mieszkaniu przyszło obrazek powiesić. Reszta to wiercenie drewno/metal i wkręcanie. Cena ok bo po 330pln chodzą, bez aku się obejde.

Skomentuj

ja tez na udar nie zwracalem uwagi
                                          ale siostra remontuje mieszkanie i na dluzej zabierali mi wkretarke... wracala zawsze brudna wiec wyglada na to ze udar jednak sie przydal

Skomentuj

Czaruję...
                                          X