Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podobnego Parksida kupilłem miesiąc temu w lidlu . Lekka i fajna siła wkręcania, przydałaby się druga bateria :-(
    Mam porównanie do CMI 10,8 (marka Obi), parkside wypada dużo lepiej, nawet patrząc na jakość zacisku.

Skomentuj

duzy plus tych wkretarek na 10,8v to tanie i latwo dostepne aku
      do boscha widze tez sa tanie - mozna brac
      jak dla mnie te wkretarki sa za slabe i aku za krotko trzymaja.

Skomentuj

Do wiekszych dzialan mam celme wak 18, ale przydalaby sie druga, do wkrecania, czy chocby z innym wiertlem bez ciaglej zmiany.

Jest ten bosch za 60 euro, to dobra cena?

http://www.operation-eigenheim.de/aktion-bosch-akku/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          duzy plus tych wkretarek na 10,8v to tanie i latwo dostepne aku
          do boscha widze tez sa tanie - mozna brac
          jak dla mnie te wkretarki sa za slabe i aku za krotko trzymaja.
          Zrób pomiar pojemności tych aku Boscha i dowiesz się gdzie leży problem
          Ja do swojej wkrętarki "noname" dostępnej pod nazwą nupower bodaj w lirojach założyłem pakiet 3 Cele LI-POL http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Lipo_Pack.html

Niech nikogo nie zwiedzie fakt że akumulator nie ma 12V ... przy pełnym naładowaniu aku może oddawać ponad 60 Amper wsposób ciągły bez utraty pojemności .
          Fabryczny aku Ni-Cd mial mieć pojemnośc 1200mAh nowy -trzykrotnie naładowałem i rozładowałem ..pomiar pokazał 400mAh ! prąd max 3A przy większym napięcie siadało do zera .
          Nie można się oszukiwać - 90% wkrętarek to śmiecie a już 99% akumulatorów napewno . Pomiary nie kłamią.
          Do nawet mocnych wkrętarek większość producentów wkłada szajsowe akumulatory .Dlatego są słabe , nie mają siły ..ale nie uszkodzą się wkrętarki na gwarancji . I tu jest haczyk - gwarancja nie obejmuje akumulatorów ! większość cwanych dystrybutorów zabezpiecza się takim zapisem i nic im nie można zrobić .

Dzięki tej przeróbce zainkasowałem od cwaniaków pewnie już z dwie a może i trzy wypłaty ...
          niejeden mówił co ja ....( cenzura) .. nie zatrzymam ? ...nie zatrzymał żaden ! jeden skończył z zerwanym naskórkiem jeden z uszkodzonym stawem
          Jeśli akumulator jest wstanie oddawać więcej niż silnik potrzebuje to naprawdę ciężko go zatrzymać . Nawet jeśli trzyma się za uchwyt na wyłączonej wkrętarce- nie da się ..

Można powiedzieć że to bezsens ładować tyle kasy w tanią wkrętarkę ( i jest w tym racja ) ale w moim przypadku akumulatory są pod ręką z racji kolejnego hobby - modelarstwa . Ładowarkę też miałem żaden więc wydatek

Gdybym mógł załadował bym aku o większej pojemności i wyższym C ale fizycznie nie wchodziło w obudowę starego .

W pracy pomierzyłem akumulatory we wkretarkach Makita wszystkie są NI-cd mają po 1800 mAh i prądy po 20 A ale kosztują kretyńskie pieniendze
          Aha w tanich wkrętarkach sączęsto akumulatory NI-MH ... tutaj wskazówka która sprawdza się od lat 90 gdy dostaliśmy na testy pierwsze takie akumulatory .
          Aku Niklowowodorkowe można obciązyć max prądem 3C .
          Firma nieistotna !
          Prąd równy trzykrotnym pojemnościom jest maxymalnym prądem bezpiecznym dla tego typu ogniw.
          Wyjaśniam - jeśli ogniwo ma 1000mAh ( 1Ah) to maksymalny bezpieczny prad jaki można czerpać wynosi 3X1000mA -czyli 3 Ampery .

Jak będzie zainteresowanie to mogę opisać jak producenci oszukują nas na ogniwach zasiląjcych ale do tego trzeba by stworzyć oddzielny temat ...

A każdemu polecam przeróbkę na "lipole "
          Narzędzie dostaje nowe życie.Jednak potrzebna do tego specjalna ładowarka

Skomentuj

Nie na temat...
            a gdzie to kupic w polsce? lub czy wysylaja tanio do polski?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              Nie na temat...
              a gdzie to kupic w polsce? lub czy wysylaja tanio do polski?
              Nie na temat...
              A podałem linka kolego mają nawet magazyny w europie ale ceny wyższe o vat niestety, wysyłki jakie chcesz

Skomentuj

Wpisac LiPo w allegro i są różne napięcia i pojemności.
                Ja kupowałem 11,1V 2200mAh do mojej motorówki joysway us 1 :]

---------- Post dodany o 19:07 ---------- Poprzedni post o 18:58 ----------

A ładowarka od chinola: http://www.ebay.com/itm/400376558513...84.m1439.l2649

Skomentuj

Mam ta wkretatke bosha w "pracy", w torbie z 2 akku, smialo polecam, od biedy da rade nawet w betonie ale nie polecam tego powtarzac. Na jednym akku wywiercilem 12 otworow w betonie/cegle wiertlem 8, na glebokosc ok 7cm.

Skomentuj

utopia, poruszyłeś ciekawy temat :) Powiedz mi, czy testowałeś może jak we wkrętarkach radzą sobie ogniwa LI-ION? Pewnie trochę gorzej niż LI-PO, ale przynajmniej nie trzeba mieć takiej drogiej ładowarki do nich...

Skomentuj

Wy o Akumulatorach a ja zaatakuje inaczej. Z racji ze kręcę zawsze coś w 59 metrowym mieszkaniu nie potrzebuje akumulatora... :) Wiec poszedlem na kompromis i poszukuje możliwie taniej wkrętarki sieciowej. Macie może jakieś doświadczenie z takim sprzętem ?

Skomentuj

Zaloz nowy temat, o kablach tu nie gadamy.

Skomentuj

Założyłem nowy temat o przeróbce .
                          cudny90 - nie testowałem aku li-ion gdyż ich nie mam
                          Do lipolków nie jest potrzebna wcale droga ładowarka .można kupić ładowarkę już w cenie poniżej 10$ !

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider Zobacz posta
                            Wy o Akumulatorach a ja zaatakuje inaczej. Z racji ze kręcę zawsze coś w 59 metrowym mieszkaniu nie potrzebuje akumulatora... :) Wiec poszedlem na kompromis i poszukuje możliwie taniej wkrętarki sieciowej. Macie może jakieś doświadczenie z takim sprzętem ?
                            Kup sobie najprostszy model skill-a. W zestawie 5m kabla. Moc wystarczająca nawet do długich grubych wkretow. No i cena ok 100 pln. Mam dwie akumulatorowki ale wolę tą sieciówke. W obrębie garażu -- zawsze pełną mocą skręca bez przerw na ładowania itd.
                            Polecam. Narazie nie udało mi sie jej zakatowac :-)

Skomentuj

Jako posiadacz odpowiem. Kupiłem graphite wiertarko wkretarke sieciowa. Przekładnia jest metalowa. Ogólnie sprzęt polecam. Powiem krótko, jak do celów domowych polecam. 6 m kabla, walizka 2 lata gwarancji. U mnie dostała w dupsko nie powiem że nie. I się trzyma.

Skomentuj

moja celma WAK18 wlasnie pojechala do serwisu
                                zrobilem blad i pozyczylem ja bratu. przekladnia rozsypana bo samo sie rozlacza juz pod lekkim obciazeniem :/
                                oprocz tego podniszczyl mi walizke, bity pordzewialy i sama wkretarka chyba mu upadla :/

Skomentuj

Przykra sprawa tym bardziej ,że bliska osoba ...Ja staram się nie niszczyć pożyczonego sprzętu i oddać sprawny oraz czysty.Często ludzie nie dbają i nie zwracają uwagi na drobne rzeczy (kurz,brud,wygląd zewnętrzny) a to przekłada się w czasie na jakość działania nawet tych droższych sprzętów.Cóż, jest takie przysłowie: "Dobry zwyczaj nie pożyczaj".Bratu wybacz i uświadom o co chodzi.Sprzęt kupisz nowy brata nie:)

Skomentuj

Ja musze przyznac, ze srednio jestem zadowolony z mojej celmy WAK18. Aku sa slabe, nawet po pelnym zaladowaniu, moge bez problemu zatrzymac jak w dloni. Jakos wykonania jest przecietna, srednie plastiki, nie dziala tak plynnie jak firmowe narzedzia. Jej wartosc realna ocenilbym na maks 300zl

Skomentuj

niestety musze sie zgodzic

Skomentuj

Witam wszystkich, co do wkrętarki to też sprawiłem sobie małą zabawkę a mianowicie kupiłem dewalta http://www.amazon.com/DEWALT-DCD790D.../dp/B00CSDIIXS zamówiłem ze stanów bo cenowa różnica jest miażdżąca i z tego co widzę to w Polsce są tylko 18v ja mam 20v wiadomo 2 biegi ,metalowe jarzemko jest naprawdę lekka , poręczna ,mocna i wydajna . Do tego zamówiłem sobie Lamelownicę ale to nie ten wątek. Jakby ktoś chciał to mogę cyknąć fotki maszynek. A zapomniałem dodać jedynym minusem jest oczywiscie napięcie zasilania ale mały transformatorek załatwia sprawę

Skomentuj

Witajcie,

mam pytanie.

Co sądzicie o tej wkrętarce? http://allegro.pl/wiertarko-wkretark...821938506.html
                                          Opłaca się ją kupić?

Einhell tc-cd12 li-ion za 170zł

Widzę, że ludzie ją chętnie kupują.
                                          Potrzebuję czegoś żeby raz za czas coś przykręcić. Mam do wydania max 200zł.
                                          Myślałem jeszcze nad Parkside'em PABSW 10,8A ale na allegro kosztuje prawie 200zł, nie wiem czy jest lepszy od einhella? Wyglądają podobnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X