Zasilacze od kompa nie są taki cienkie... Zależy jaka moc, ale tu na 12v prąd się zaczyna 10A.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wkrętarki akumulatorowe
Collapse
X
-
Ja ze swojej strony mogę polecić wkrętarki akumulatorowe Hiliti mam takich kilka (kupiłem do firmy za cenę złomu jak likwidowali stocznie ) sprzęt już był wiekowy wiec musiałem dokupić akumulatory i ładowarki ale zakup na pewno warty polecenia (na budowie robotnicy średnio szanują sprzęt ale ten poza jedna wkrętarką która spadła z dachu nadal chodzi od około 3 lat a zapewniam ze nowy nie był )
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Skilla też miałem 14 jakaś, o akumulatorze to się nie wypowiadam bo wszyscy wiedzą jak jest, ale dla mnie gorsze było sprzęgło, które dwa razy było składane do tego w środku zero łożysk, wszystko elementy cierne plastikowe więc jeśli komuś nie przeszkadzają luzy które powstaną to można, wole dopłacić do sprzętu który można serwisowac, choćby mactek już oferuje wirniki itp jako części zastępcze
Skomentuj
-
a co powiecie o tej http://www.legallais.pl/produkt/wier...li-1.5-set/462 ? szukam czegoś do 1000 i już zacząłem tracić nadzieję, aż trafiłem na ten sprzet - warto czy lepiej więcej wydać?
Skomentuj
-
Nie za mały moment obrotowy?
Ja polecam melwakee, brat używa na budowie wiertarko-wkrętarki tej firmy i sobie chwali, przez 4 lata intensywnego eksploatowania padł tylko wyłącznik i dwa razy szczotki starte.
Z kupnem części zamiennych nie ma problemu.
http://allegro.pl/milwaukee-wkretark...086189553.html
http://allegro.pl/milwaukee-wkretark...016338841.html
http://allegro.pl/listing/listing.ph...arka+milwaukeeLast edited by Trol.; 27.04.2015, 09:02.
Skomentuj
-
W kategorii miniwkrętarek polecam Bosch IXO IV
Miałem już wcześniej inne podobne maleństwa jednak od tej generacji są wyraźnie mocniejsze
Bardzo praktyczne wymienne głowice , jest to pierwszy maluch któremu dokupiłem głowicę ze sprzęgłem
Bo czasami za mocna :)
Bardzo poręczna i dobrze leży w dłoni
Znajomy ma takie dwie od trzech lat
Na co dzień montuje przy ich pomocy sufity podwieszane , ścianki i inne z KG
Używa ich na zmianę , jedna się ładuje / druga pracuje
Jeszcze ich nie zakatował
Wcześniej używał pełnowymiarowych wkrętarek , ale stwierdził że od tego ręka usycha przy sufitach :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaDremel Driver jest lepszy od tego boscha i kosztuje mniej.
Poza ceną
Skomentuj
-
Ja znowu polecę worxa. Jakaś nonamowa marka, na allegro jest sporo licytacji sprzętu powystawowego z usa, jednak i tak trzeba trafić na okazję, ponieważ modele z całym osprzętem nieźle się licytują
Teraz trochę o sprzęcie, nowa jest do kupienia za 56 funtów bryt.+kw
Worc WX152
Moment 30nm
2 aku li-ion
ładowarka impulsowa, z całym układem ładowania
towar powystawowy, nowy
Kupiłem ją przypadkiem, bo myślałem ze jest sprawna w 100%, dopiero później doczytałem, małym druczkiem..
No ale nic z wysyłką zapłaciłem 152zł, po otrzymaniu paczki ujrzałem bardzo solidny sprzęt (na warsztatach w szkole mieliśmy firmowe wkrętarki i powiem, że jakość wykonania stała na ich poziomie a nawet większym :)) Niestety działała tylko dioda podświetlenia..
Rozkręciłem ją, zbudowana została w bardzo fajny modułowy sposób, silnik, włącznik, przekładania, praktycznie tyle, wszystko pięknie była wpasowane i z łatwością można było wyjąć np silnik i z powrotem go włożyć.
Okazało się że przewód był przerwany, od razu go wymieniłem i kręci jak nówka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZasilanie ma wyższe co przekłada się na moc. Przed zakupem porównywałem te dwa modele ze sobą i wybór był prosty.
Dremel Drive przegrywa pod każdym względem z Bosch IXO IV oprócz ceny i mocy
Jest większy , bardziej nieporęczny , brak mu uniwersalności
Czyli całkowita porażka :flapper:
Jeżeli chcesz porównywać tego Dremela to porównaj go z Bosch PSR7,2Li
Jest porównywalny gabarytami i napięciem zasilającym
I w każdym aspekcie tego porównania Dremel Drive wymięka za wyjątkiem ceny :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kolmen Zobacz postaDremel Drive przegrywa pod każdym względem z Bosch IXO IV oprócz ceny i mocy
Zamieszczone przez kolmen Zobacz postaJest większy , bardziej nieporęczny , brak mu uniwersalności
Co przemawia za boschem? Chyba wolę dremela za 159zł..
Na co dzień używam jeszcze BOSCH GWI 10,8 V-Li, ale tylko wtedy gdy dremel nie daje rady.Last edited by dolphin123; 07.07.2015, 00:24.
Skomentuj
-
Metabo
Metabo PowerMaxx BS Quick Pro 10.8 V - jak dla mnie nie do pobicia tylko ta cena, wkrętareczka nie dużo większa od dremela, z dokładnym sprzęgłem i mocy pod dostatkiem właściwie do wszystkiego.
Jak dla mnie bosch ixo to porażka, zwłaszcza brak sprzęgła i regulacji obrotów - używam do otwierania wina, z żoną która notabene założyła tu konto, żeby mi coś kupić :) i pozostał nick ;/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
A ja bym napisał, że dremela trzyma się pewniej w dłoni niż boscha. I nie jest specjalnie większy aby pisać, że jest nieporęczny:)
DUŻO większy
IXO dobrze siedzi w kieszeni spodni :)
Dremel jest cięższy
Nie ma wymiennych głowic
Nie ma regulowanego sprzęgła
Czyli całkowita porażka pod względem funkcjonalności :)
Skomentuj
Skomentuj