Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilacze od kompa nie są taki cienkie... Zależy jaka moc, ale tu na 12v prąd się zaczyna 10A.

Skomentuj

Też przerobiłem SKILLA. Prostownik wraz w kondensatorami filtrującymi włożyłem do obudowy bo zużytym akumulatorze. Idzie jak szalona, nie ma stopu gdyż akumulator naturalnie ograniczał moc ze względu na swa Rwy a tu nic, tzreba uwazac zeby nie spalic jej.

Skomentuj

Ja ze swojej strony mogę polecić wkrętarki akumulatorowe Hiliti mam takich kilka (kupiłem do firmy za cenę złomu jak likwidowali stocznie ) sprzęt już był wiekowy wiec musiałem dokupić akumulatory i ładowarki ale zakup na pewno warty polecenia (na budowie robotnicy średnio szanują sprzęt ale ten poza jedna wkrętarką która spadła z dachu nadal chodzi od około 3 lat a zapewniam ze nowy nie był )
        Pozdrawiam

Skomentuj

Skilla też miałem 14 jakaś, o akumulatorze to się nie wypowiadam bo wszyscy wiedzą jak jest, ale dla mnie gorsze było sprzęgło, które dwa razy było składane do tego w środku zero łożysk, wszystko elementy cierne plastikowe więc jeśli komuś nie przeszkadzają luzy które powstaną to można, wole dopłacić do sprzętu który można serwisowac, choćby mactek już oferuje wirniki itp jako części zastępcze

Skomentuj

a co powiecie o tej http://www.legallais.pl/produkt/wier...li-1.5-set/462 ? szukam czegoś do 1000 i już zacząłem tracić nadzieję, aż trafiłem na ten sprzet - warto czy lepiej więcej wydać?

Skomentuj

Nie za mały moment obrotowy?
              Ja polecam melwakee, brat używa na budowie wiertarko-wkrętarki tej firmy i sobie chwali, przez 4 lata intensywnego eksploatowania padł tylko wyłącznik i dwa razy szczotki starte.
              Z kupnem części zamiennych nie ma problemu.
              http://allegro.pl/milwaukee-wkretark...086189553.html
              http://allegro.pl/milwaukee-wkretark...016338841.html
              http://allegro.pl/listing/listing.ph...arka+milwaukee
              Last edited by Trol.; 27.04.2015, 09:02.

Skomentuj

Bede nedlugo robil porzadek w toolboxie i wszystkie niepodpisane linki beda usuwane. Nie mam zamiaru po raz kolejny prosic.

Skomentuj

Bry! Przymierzam się do zakupu lepszej wkretarki od obecnej(padaja juz aku itd). Powiedzmy ze mam do wydania ok 500zl, moze byc uzywka ale w bdb stanie a nie jakies truchlo Mozecie cos polecic? Szukam rpzegladam i jestem juz glupi:)

Skomentuj

Kup HILTI, w najgorszym wypadku zregenerujesz baterie, a sprzęt będzie na lata.

Skomentuj

DeWalt jeszcze ew. jakąś Makite od biedy.

Skomentuj

W kategorii miniwkrętarek polecam Bosch IXO IV
                        Miałem już wcześniej inne podobne maleństwa jednak od tej generacji są wyraźnie mocniejsze
                        Bardzo praktyczne wymienne głowice , jest to pierwszy maluch któremu dokupiłem głowicę ze sprzęgłem
                        Bo czasami za mocna :)
                        Bardzo poręczna i dobrze leży w dłoni
                        Znajomy ma takie dwie od trzech lat
                        Na co dzień montuje przy ich pomocy sufity podwieszane , ścianki i inne z KG
                        Używa ich na zmianę , jedna się ładuje / druga pracuje
                        Jeszcze ich nie zakatował
                        Wcześniej używał pełnowymiarowych wkrętarek , ale stwierdził że od tego ręka usycha przy sufitach :)

Skomentuj

Dremel Driver jest lepszy od tego boscha i kosztuje mniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Dremel Driver jest lepszy od tego boscha i kosztuje mniej.
                            W czym jest lepszy ?
                            Poza ceną

Skomentuj

Zasilanie ma wyższe co przekłada się na moc. Przed zakupem porównywałem te dwa modele ze sobą i wybór był prosty.

Skomentuj

Ja znowu polecę worxa. Jakaś nonamowa marka, na allegro jest sporo licytacji sprzętu powystawowego z usa, jednak i tak trzeba trafić na okazję, ponieważ modele z całym osprzętem nieźle się licytują

Teraz trochę o sprzęcie, nowa jest do kupienia za 56 funtów bryt.+kw
                                Worc WX152
                                Moment 30nm
                                2 aku li-ion
                                ładowarka impulsowa, z całym układem ładowania
                                towar powystawowy, nowy

Kupiłem ją przypadkiem, bo myślałem ze jest sprawna w 100%, dopiero później doczytałem, małym druczkiem..

No ale nic z wysyłką zapłaciłem 152zł, po otrzymaniu paczki ujrzałem bardzo solidny sprzęt (na warsztatach w szkole mieliśmy firmowe wkrętarki i powiem, że jakość wykonania stała na ich poziomie a nawet większym :)) Niestety działała tylko dioda podświetlenia..

Rozkręciłem ją, zbudowana została w bardzo fajny modułowy sposób, silnik, włącznik, przekładania, praktycznie tyle, wszystko pięknie była wpasowane i z łatwością można było wyjąć np silnik i z powrotem go włożyć.

Okazało się że przewód był przerwany, od razu go wymieniłem i kręci jak nówka

Skomentuj

Zasilanie ma wyższe co przekłada się na moc. Przed zakupem porównywałem te dwa modele ze sobą i wybór był prosty.
                                  Marne to porównanie
                                  Dremel Drive przegrywa pod każdym względem z Bosch IXO IV oprócz ceny i mocy
                                  Jest większy , bardziej nieporęczny , brak mu uniwersalności
                                  Czyli całkowita porażka :flapper:
                                  Jeżeli chcesz porównywać tego Dremela to porównaj go z Bosch PSR7,2Li
                                  Jest porównywalny gabarytami i napięciem zasilającym
                                  I w każdym aspekcie tego porównania Dremel Drive wymięka za wyjątkiem ceny :)

Skomentuj

Bosch ma tylko jedna minimalna przewage nad dremelem ... diode
                                    Za cene o polowe wieksza otrzymujemy model o znacznie gorszych parametrach i to jeszcze bez autostopowania.
                                    I po co komu kit wciskac?

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                      Dremel Drive przegrywa pod każdym względem z Bosch IXO IV oprócz ceny i mocy
                                      Przy wyborze są dla mnie istotne 3rzeczy. Cena, moc i poręczność. Dwie na plus dla dremela a trzecia opisana poniżej.

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                      Jest większy , bardziej nieporęczny , brak mu uniwersalności
                                      A ja bym napisał, że dremela trzyma się pewniej w dłoni niż boscha. I nie jest specjalnie większy aby pisać, że jest nieporęczny:)

Co przemawia za boschem? Chyba wolę dremela za 159zł..
                                      Na co dzień używam jeszcze BOSCH GWI 10,8 V-Li, ale tylko wtedy gdy dremel nie daje rady.
                                      Last edited by dolphin123; 07.07.2015, 00:24.

Skomentuj

Metabo

Metabo PowerMaxx BS Quick Pro 10.8 V - jak dla mnie nie do pobicia tylko ta cena, wkrętareczka nie dużo większa od dremela, z dokładnym sprzęgłem i mocy pod dostatkiem właściwie do wszystkiego.
                                        Jak dla mnie bosch ixo to porażka, zwłaszcza brak sprzęgła i regulacji obrotów - używam do otwierania wina, z żoną która notabene założyła tu konto, żeby mi coś kupić :) i pozostał nick ;/

Skomentuj

A ja bym napisał, że dremela trzyma się pewniej w dłoni niż boscha. I nie jest specjalnie większy aby pisać, że jest nieporęczny:)
                                          W porównaniu do IXO jest BARDZO nieporęczny
                                          DUŻO większy
                                          IXO dobrze siedzi w kieszeni spodni :)
                                          Dremel jest cięższy
                                          Nie ma wymiennych głowic
                                          Nie ma regulowanego sprzęgła
                                          Czyli całkowita porażka pod względem funkcjonalności :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X