Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tylko GSR 12V było wiele modeli (czytaj mogą się różnić działaniem), no i tych starych na NiCD nie ma co kupować (ja mam przerobioną na Li-ion, było trochę z tym zabawy, ale za to samo "body" można tanio dostać).

Skomentuj

Zdecydowałem się na GSR 1080 z dwoma bateriami nowa z gwarancją od Pana który dostał takie urządzenia w ramach premii za sprzedaż produktów dostawcy. Wystawił wczoraj dwie takie wkrętarki za 250zl na allegro.
      W obliczu takiej oferty cenowej nie miałem wątpliwości 😀

Wybaczcie ewentualne pomyłki, piszę z urządzenia przenośnego

Skomentuj

Witam

Czy ktoś może używa takiej lidlowej wkrętarki: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=87711
        i może coś powiedzieć, zwłaszcza o wydajności akumulatora.?? Niby 2Ah, ale czy to prawda.
        Last edited by gosoft; 22.02.2017, 07:50.

Skomentuj

Stronę wcześniej Micwoj pisze o swojej Lidlowej dość pozytywnie. Tylko wcześniej były w ofercie zdaje się 18V.

Ja zamierzam nabyć, oczywiście o ile wystarczy podaży, analizując popyt na "klapki" może być trudno ;-)

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
            Ja zamierzam nabyć, oczywiście o ile wystarczy podaży, analizując popyt na "klapki" może być trudno ;-)
            Albo po cukier w kerfie

marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
              Stronę wcześniej Micwoj pisze o swojej Lidlowej dość pozytywnie.
              Ale moja jest totalnie inna.
              To taka:
              http://www.panfleks.pl/tania-wkretar...-pabsw-108-a1/
              Ogólnie się zgadzam z opinią oprócz dwóch punktów:
              - wagi, bo wcale nie uważam że jest ciężka, lżejsza od tego co do tej pory miałem
              - materiałów, bo spasowana jest normalnie, nic jeszcze nie odpadło, a upadła już parę razy, parę razy ją przydeptałem i bez śladów. Więc obudowa OK.

Tylko mnie wkurza brak jakiegokolwiek uchwytu na bity. Żeby chociaż magnesik gdzieś zamocowali, bo nie bardzo jest gdzie przykleić. Bo żeby założyć wrzeciono z wiertłem, trzeba wyjąć bita. I ten bit w tym momencie zwykle gdzieś się sprytnie przede mną chowa, żeby się trochę dłużej poobijać

Skomentuj

Dokładnie, ta aktualna jest inna, większa. Chyba się skuszę, podobne wkrętarki kosztują przynajmniej 250 zł. Ta ma nawet magnetyczny uchwyt na bita i haczyk do paska.
                Niby nic, ale wielokrotnie stojąc na drabinie brakowało trzeciej ręki i wkrętarka lądowała na ziemi, jak próbowałem ją na chwilę odłożyć. :-)
                Jak wstanę o 4 i to może uda się kupić :-)

Skomentuj

Zastanawialiście się w jaki sposób oni w tych wkrętarkach przeliczają napięcie akumulatora? Zakładam, że w tej z lidla 16V będzie pakiet 4S, a normalnie przelicza się pakiet dla napięcia znamionowego 1 ogniwa 3,6V lub 3,7V...
                  Last edited by JAREK; 22.02.2017, 17:25.

Skomentuj

Bzdurne ale podają napięcie dla naladowanych ogniw :)

Wybaczcie ewentualne pomyłki, piszę z urządzenia przenośnego

Skomentuj

Tam jest tak nawet sprytnie napisane "max 16v" ;-)

Skomentuj

Naładowane ogniwo litowe to max 4,2V więc też nie pasuje. Mam starszy model wkrętarki z akumulatorem 3S w rękojeści i w niej podane jest normalnie, czyli 10,8V.

Skomentuj

No i kupiłem to cudo :-) Wygląda solidnie i ma słuszną wagę. Aku jest rozkręcane, wieczorkiem sprawdzę, co tam siedzi (stawiam na 4S).

Skomentuj

Mam i ja, nawet nie było "klapkomanii" ;-)

Skomentuj

Tymczasem na allegro :

http://allegro.pl/wiertarko-wkretark...714846078.html (Wiertarko-wkrętarka Parkside PABS 16A2 16V 2Ah)

Skomentuj

Widziałem już poprzednie modele, wszystkie 20-30 zł drożej niż w sklepie + koszty wysyłki. Wiele innych rzeczy z Lidla też trafia na aukcje i dobrze się sprzedają.

Skomentuj

A oto fotki wnętrza pakietu, tak jak można się było spodziewać jest to 4S.
                                  Jest tam nawet trochę elektroniki. Napięcie bez pierwszego ładowania, po wkręceniu i wykręceniu ok 10 wkrętów
                                  5x100 mm w surowe drewno.

Skomentuj

Fajnie że ogniwa okrągłe typu 18650, jak stracą pojemność będzie można niedrogo zreanimować.

http://allegro.pl/ogniwa-18650-od-22...726038449.html (Ogniwa 18650 od 2200 mAh do 2400 mAh.)

Zastanawia tylko ta elektronika w baterii, logicznie było by aby była w ładowarce - boję się że przy byle upadku wkrętarki odmówi posługi, a znając życie samego aku w lidlu nigdy nie dokupimy.

Skomentuj

Aku można dokupić bezpośrednio w firmie widniejącej w na naklejce na wkrętarce lub w karcie gwarancyjnej.
                                      W ładowarce też jest trochę elektroniki (ale to raczej mostek i kondensatory i stabilizator), jeżeli cała elektronika byłaby w ładowarce,
                                      pakiet musiałby mieć styk dla każdego ogniwa osobno, poza tym jest tam też zabezpieczenie termiczne (widać czujkę na ogniwie)

Skomentuj

Balanser bo tak się ta elektronika nazywa zawsze jest wbudowana w akku dotyczy ogniw litowych.

Skomentuj

O tanich ogniwach z allegro pochodzących z recyclingu laptopów zapomnijcie. Muszą to być nowe ogniwa i najważniejsze wysokoprądowe.
                                          Last edited by JAREK; 24.02.2017, 20:32.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X