Zamieszczone przez MormoN
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
mIKI, No taki mam plan ale nigdzie u mnie nie mogę znaleźć żadnych fajnych imbusów (z dosyć niskim "grzybkiem") a tym bardziej nakrętek... będę musiał coś wykombinować...
PS: Jakie odstępy czasowe dać między kolejnymi warstwami lakieru? Bo na tym moim jest coś napisane że około 16-18h... Ło matko to będę to malował do weekendu...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MormoNmIKI, No taki mam plan ale nigdzie u mnie nie mogę znaleźć żadnych fajnych imbusów (z dosyć niskim "grzybkiem") a tym bardziej nakrętek... będę musiał coś wykombinować...
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maq73Zwykły wikol będzie w sam raz, to jest klejenie powierzchniowe z dociskiem i nie ma potrzeby stosowania jakichś specjalnie mocnych klejów.
Gi
Skomentuj
-
Wikol przetestowany, właśnie robie obudowy ala sonusfaber i 2 cm szerokości naddatki które odciąłem są sztywne i mocne, dużo mocniejsze niż takie same z mdf (ja sklejałem hdf 3mm).
Zresztą to jest stara technika robienia wygiętych elementów i nie potrzeba do tego celu jakichś specjalnie mocnych klejów, w przeciwieństwie do połączeń konstrukcyjnych np. łączenia ścianek.
[ Dodano: 2008-03-18, 13:30 ]
Właśnie miałem się brać za wyklejanie matami bitumicznymi a tu zonk, nie ma u mojego stałego dostawcy, nie wiecie może gdzie na górnym śląsku GOP dostanę takie maty w rozsądnej cenie, bo są w niektórych sklepach ponad 100% wyższe ceny na nie niż powinny, a przy kinie domowym trochę tego pójdzie :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maq73Wikol przetestowany, właśnie robie obudowy ala sonusfaber i 2 cm szerokości naddatki które odciąłem są sztywne i mocne, dużo mocniejsze niż takie same z mdf (ja sklejałem hdf 3mm).
Zresztą to jest stara technika robienia wygiętych elementów i nie potrzeba do tego celu jakichś specjalnie mocnych klejów, w przeciwieństwie do połączeń konstrukcyjnych np. łączenia ścianek.
[center:546f2b39a7][/center:546f2b39a7]
Z tym, że ja na razie w fazie planowania i kompletowania sprzętu. Wezmę sie za nie jak osłucham się z totemami i zdecyduje ile chcę wydać na przetworniki.
Na razie zastanawiam się między rozmiarem średniaka, w tej chwili mam w projekcie miejsce na 16cm, nie wiem tylko czy napędzą mi one porządnie 20m2 (w przyszłości dojdzie sub).
Co do 3mm hdf, nie były za twarde or smth ? Hdf mogę mieć od ręki, 3mm mdf jeszcze szukam :/
cudny90: Dopiero będę robić, nie nie zamierzam nacinać. Nigdzie nie spotkałem się z nacinaniem tak cienkich płyt, a kilka takich projektów widziałem. Jedyne nacięcia jakie planuje to te w fornirze by uzyskać efekt "zrobienia z desek" (choć to jedna z rzeczy, których się najbardziej boje. Łatwo spieprzyć gotową budę).
Gi
Skomentuj
Skomentuj