Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Matematyka się kłania :P
    Do każdego obliczenia używasz matmy

Skomentuj

Do litrażu wewnętrznego musiasz jeszcze odjąć pojemność ścianek

Skomentuj

ile głośnik powinien być odsunięty od tylnej ściany?
        Czy tylną ścianę w closed także należy pochylić?

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
          ile głośnik powinien być odsunięty od tylnej ściany?
          niezwszsze musi...
          Zamieszczone przez Chilihead
          Czy tylną ścianę w closed także należy pochylić?
          tutaj nie chodzi o typ obudowy ale o to zeby mniej miejsca zajmowalo w samochodzie ;]

Skomentuj

a to luzik

Skomentuj

A propos wkrętów i nakrętek:
              http://www.sklep-audio.pl/produkt.php?id_prod=222 + http://www.sklep-audio.pl/produkt.php?id_prod=160 w sumie 0,66 zł za śrubę z nakrętką.

Skomentuj

Opis jak usunąć bąble metodą żelazka:

Na bąbel/ble kładziemy kartke papieru, temperaturę w żelazku ustawiamy na połowę.
                Gdy żelazko się nagrzeje kładziemy je na kartkę papieru, która jest na tym bąblu i czekamy DOSŁOWNIE 10 sekund. Następnie przyciskamy średnio mocno żelazko do forniru i kręcimy troszkę wokół własnej osi - tak na boki - ( ta czynność u mnie trwa ok. 5 sekund )

Potem żelazko odkładamy, kartkę również. Na bąbla ( troszkę go będzie jeszcze widać ) kładziemy kawałek deseczki ( u mnie resztka płyty wiórowej ) Wielkość taka, żeby tego bąbla przykryło i nacisk na 10 sekund całym ciałem :)

Po tym zabiegu nie powinno być śladu po bąblu :) Jęśli pojawiłby się taki ślad na fornirze w kształcie bąbla ... Taki odcień po bąblu, to wystarczy kilka przetarć papierem, np. o gradacji 50.

Życzę jednak, żeby nikomu bąble nie powychodziły

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                  macie jakiś program do objętości takich brył
                  coś takiego http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp

Zamieszczone przez Pawel S.
                  raz trafilem na 65 ale niewiem jaki to byl samochod
                  Opel Astra F Combi na 100% i prawdopodobnie każda F'a :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez trzmiel
                    oooo :shock:
                    pieknie - cos dla ludzi z zaleglosciami z matmy :P

Skomentuj

Mam pytanie wytoczyłem kolce z brązu i chciałbym je zabezpieczyć żeby cały czas były błyszczące czy wystarczy polakierować bezbarwnym lakierem ??

Skomentuj

wystarczy polakierować a później uważać żeby go nie uszkodzić

Skomentuj

Jakiego lakieru najlepiej użyć ?

Skomentuj

wg mnie bezkonkurencyjny w amatorskich warunkach jest nitro
                            jak niemozesz znalezc (bo podobno wycofuja ze sprzedazy) to dowolny szybkoschnacy

Skomentuj

dlaczego wycofują ? w moim sklepie jeszcze trochę tego mają nie wiem może kupić na zapas jeśli wycofują ?

Skomentuj

wycofuja bo nie spelnia norm o ograniczeniu lzo
                                Pozdrawiam!!

Skomentuj

kozik666, tez mialem taki zamiar ale koles ze sklepu powiedzial ze i tak beda go nadal mieli wiec zrezygnowalem z zakupu 10 litrowej beczki :lol:

Skomentuj

Wystarczy iś do byle jakiej mieszalni lakierów samochodowych, bezbarwny itp mają, różnych firm (zależy od mieszalni) tak więc kto tu mówi o ch... nitro :?: Tym się malowało za komuny a nie teraz hehe

Skomentuj

mieszkasz w większym miesicie to możesz iść ja nie mam wielkiego wyboru :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez wfm_pl
                                        kto tu mówi o ch... nitro Tym się malowało za komuny a nie teraz hehe
                                        15zl VS 70zl <mysli> faktycznie niewiem po co uzywam nitro :evil:

Skomentuj

Nie porównuj lakieru nitro do bezbarwnego dobrej firmy (70zł/1l komplet to kupa) bo to niebo a ziemia (nitro to dla mnie mniej niż"0") Liczy się efekt końcowy, przynajmniej dla mnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X