Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak bede w piatek u niego bo mam zamiar w koncu skonczyc moje kolumny :evil:

Skomentuj

Pawel S. 8 atmosfer?? Nic dziwnego że się kiepsko nakłada. Do malowania zainwestuj w reduktor i ustaw ciśnienie na 2 do 3 barów. Nie więcej bo lakier zamiast siadać, odbija się od forniru czy czegoś co malujesz.
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

taz, jakbys dokladnie przeczytal to bys sie dowiedzial ze to nie ja lakieruje tylko doswiadczony kolega. a cisnienie podalem dla przykladu ze nawet przy tym cisnieniu nieda sie gestego lakieru dobrze rozpylic :]
        trzeba rozcienczac :P

Skomentuj

Eloszka. Weźcie no ludzie doradźcie bo mam problem. Położylem fornir aniegre ... no i jest jaki jest. Wiele było szpar, które próbowałem załatać, niektórych nie widać, ale nie o to chodzi. Polakierowałem i co się okazało... przebił klej i sa tak paskudne plamy, że patrzeć się nie da. Klej: Pattex Klej do drewna uniwersalny. Macie no jakiś pomysł, żeby te plamy załatać ? Może bejca, która nadaje koloru ? A może od nowa fornir ;/ ? Podrzućcie jakieś pomysły, co ? Dziękuję.

Skomentuj

pokaz zdjecie jak mozesz. jak klej przebil od dolu to juz nic nie pomoze poza wymiana forniru

Skomentuj

No więc jednak wymiana tej ściany (fornir) okazało się, że do tego rodzaju jest inny klej, ja użyłem innego :)

[ Dodano: 2008-10-11, 15:50 ]
              Jeśli można: ma ktoś sprawdzony sposób na załatanie łączeń forniru ? No strasznie to u mnie widać, próbowałem szlifować, ale nie pomogło. Fornir anegre, proszę o pomoc :)

Skomentuj

LOL ale strzelilem wynalazek az mi sie smiac chce .. zarknijcie sami. Dodam tylko ze to bardzo dobre rozwiazanie - w miare stabilne, a czas wiercenia 1 otworu to pare sekund. Do tego zerowe praktycznie koszta wykonania bo w domu kazdy podobne elementy ma

:P a wszystko to dlatego ze dzis niedziela i nie moglem uzyc wiertarki a plytka lezala bez nawierconych otworow taka smutna ..

Skomentuj

Hehe, bardzo ciekawy pomysł. 5 min roboty i wiertarka gotowa :grin:

Skomentuj

sama wiertakra to nic. najwazniejsze jest wiertlo. ja prawdziwa wiertarka wierce male otwory z 5-10s bo jest G warte wiertlo :P

Skomentuj

a nie lepiej kupić takie coś ... 10-15 zł w jakimś hipermarkecie bynajmniej tyle płaciłem
                      jedyny problem to że oprawa jest na 2mm wiertło ale niema problemu owinąć wiertło taśmą i po problemie, i bardzo szybko i wygodnie się wierci wiertłem do metalu za 1,20 zł :P

Skomentuj

Warg, byla niedziela, sklepy zamkniete i akurat chcialem powiercic :P.. ...wierta cichutko i za darmo :P co nie znaczy ze nie ma lepszych rozwiazan :)

Skomentuj

jak myślicie czym lepiej wykończyć sklejke bejcą czy woskiem :?: nie mam kasy na fornir , niestety musze jeszcze raz wykonać obudowy :???: dobrze że materiał mam za darmo . I jeszcze jedna sprawa co z wkrętami ? chciałbym sklejke wyczyścić i obejcować/zawoskować ale szpachli użyć nie mogę :neutral: cholera tak źle i tak nie dobrze , musze jeszcze pomyśleć o cyrklu do frezarki bo nie zniose vify która wystaje 0,5 cm...

Skomentuj

zależy od upodobań ... możesz nawet zabejcować a potem zawoskować jak chciał byś mieć ciemną sklejke :)

Skomentuj

a moze jednak skusisz sie na fornir? przeciez to nie jest drogie! mozna kupic juz ok kilku zl za mert. dab, jesion, sosna - sa naprawde tanie. a efekt zawsze ciekawszy...

Skomentuj

mIKI fakt , tylko tutaj chodzi o czas , widzisz sam sobie nie poradze a ojciec po pracy przyjeżdża zjebany konkretnie ( budowlanka) o 18-19 i dopiero po 20 jest czas ale chęci już nie bardzo wiem bo też pracowałem przez wakacje. mam 90 zł i przydałoby się żeby pieniążków zostało( przeróbka x360 , kilka części do skutera) planuje zrobić obudowę na pół-okrągło frezarką a tutaj z fornirem byłby problem . Dodatkowo muszę zrobić podstawki jeszcze . Z fornirów najbardziej interesuje mnie orzech amerykański lub orzech lecz bardzo trudno dostać odpowiednie wymiary i ilość liści na allegro nie wspominając o grubości . Niech będzie że za fornir z przesyłką zapłace 40 zł do tego muszę kupić patex jakieś 25 zł i wosk kolejne 20 i zostane na 0 :neutral: no nic zobaczymy jak skręce i kupie jakąś małą bejce lub wosk , ocenie efekt i wtedy się jeszcze namyśle.

btw, co z tymi wkrętami :?: nie moge w takim wypadku użyć szpachli :???:

Skomentuj

przecież masz orzch modyfikowany w sklepie CDO :wink:
                                  co do frezowania sklejki to nie iwem czy to dobry pomysl?

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                                    co do frezowania sklejki to nie iwem czy to dobry pomysl?
                                    Frezowalem i nic sie nie stalo :P.. jedynie czasem trzeba jakis maly obytek zaszpachlowac jesli w srodku byly jakies dziurki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
                                      planuje zrobić obudowę na pół-okrągło frezarką a tutaj z fornirem byłby problem
                                      zaden problem - tez tak robilem i bylo OK :P

Zamieszczone przez Przemysl
                                      co z tymi wkrętami nie moge w takim wypadku użyć szpachli
                                      sa takie zestawy do maskowania w drewnie. jeden frez robi otwor pod srube/wkret a drugi cycina "korek" ktorym zatkasz ten otwor - poszukaj czegos takiego

Skomentuj

ewentualnie możesz po prostu zostawić te obudowy w stanie "surowym" a wykończyć jak będziesz miał kase.

Skomentuj

a faktycznie zapomniałem o tym , konfirmanty + te zaślepki , tyle że płyta ma 16 mm a i płyta może się rozejść ... a fornir modyfikowany mi się nie podoba i jest drogi :neutral: za liść 40 zł z przesyłką wychodzi około 60 patex wosk i wychodzi około 100zł :roll: hmmmm

Skomentuj

Czaruję...
                                          X