jak bede w piatek u niego bo mam zamiar w koncu skonczyc moje kolumny :evil:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Eloszka. Weźcie no ludzie doradźcie bo mam problem. Położylem fornir aniegre ... no i jest jaki jest. Wiele było szpar, które próbowałem załatać, niektórych nie widać, ale nie o to chodzi. Polakierowałem i co się okazało... przebił klej i sa tak paskudne plamy, że patrzeć się nie da. Klej: Pattex Klej do drewna uniwersalny. Macie no jakiś pomysł, żeby te plamy załatać ? Może bejca, która nadaje koloru ? A może od nowa fornir ;/ ? Podrzućcie jakieś pomysły, co ? Dziękuję.
Skomentuj
-
No więc jednak wymiana tej ściany (fornir) okazało się, że do tego rodzaju jest inny klej, ja użyłem innego :)
[ Dodano: 2008-10-11, 15:50 ]
Jeśli można: ma ktoś sprawdzony sposób na załatanie łączeń forniru ? No strasznie to u mnie widać, próbowałem szlifować, ale nie pomogło. Fornir anegre, proszę o pomoc :)
Skomentuj
-
LOL ale strzelilem wynalazek az mi sie smiac chce.. zarknijcie sami. Dodam tylko ze to bardzo dobre rozwiazanie - w miare stabilne, a czas wiercenia 1 otworu to pare sekund. Do tego zerowe praktycznie koszta wykonania bo w domu kazdy podobne elementy ma
:P a wszystko to dlatego ze dzis niedziela i nie moglem uzyc wiertarki a plytka lezala bez nawierconych otworow taka smutna..
Skomentuj
-
jak myślicie czym lepiej wykończyć sklejke bejcą czy woskiem :?: nie mam kasy na fornir , niestety musze jeszcze raz wykonać obudowy :???: dobrze że materiał mam za darmo . I jeszcze jedna sprawa co z wkrętami ? chciałbym sklejke wyczyścić i obejcować/zawoskować ale szpachli użyć nie mogę :neutral: cholera tak źle i tak nie dobrze , musze jeszcze pomyśleć o cyrklu do frezarki bo nie zniose vify która wystaje 0,5 cm...
Skomentuj
-
mIKI fakt , tylko tutaj chodzi o czas , widzisz sam sobie nie poradze a ojciec po pracy przyjeżdża zjebany konkretnie ( budowlanka) o 18-19 i dopiero po 20 jest czas ale chęci już nie bardzo wiem bo też pracowałem przez wakacje. mam 90 zł i przydałoby się żeby pieniążków zostało( przeróbka x360 , kilka części do skutera) planuje zrobić obudowę na pół-okrągło frezarką a tutaj z fornirem byłby problem . Dodatkowo muszę zrobić podstawki jeszcze . Z fornirów najbardziej interesuje mnie orzech amerykański lub orzech lecz bardzo trudno dostać odpowiednie wymiary i ilość liści na allegro nie wspominając o grubości . Niech będzie że za fornir z przesyłką zapłace 40 zł do tego muszę kupić patex jakieś 25 zł i wosk kolejne 20 i zostane na 0 :neutral: no nic zobaczymy jak skręce i kupie jakąś małą bejce lub wosk , ocenie efekt i wtedy się jeszcze namyśle.
btw, co z tymi wkrętami :?: nie moge w takim wypadku użyć szpachli :???:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemyslplanuje zrobić obudowę na pół-okrągło frezarką a tutaj z fornirem byłby problem
Zamieszczone przez Przemyslco z tymi wkrętami nie moge w takim wypadku użyć szpachli
Skomentuj
Skomentuj