Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car audio] Subwoofer STX GDN 30-500-2x4 AA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero jako ze jestem niedoświadczony to możesz mi wytłumaczyć dlaczego :?:

Skomentuj

Charakterystyka w samochodzie będzie zupełnie różna niż ta którą symulujesz, tak naprawdę ta w domu też nie będzie miała wiele wspólnego z zasymulowaną i to główny powód dla którego używam symulatora głównie do obliczania rurek BR

Skomentuj

ch-ka pokazana na symulatorze to taka ch-ka jaka bysmy otrzymali w komorze bezechowej. czyli w takim pomieszczeniu w ktorym nie ma odbic dzwieku od scian itp
        w naszych pokojach wystepuje zjawisko odbijania dzwieku od podlogi i scian. postaw np suba w rogu pomieszczenia a zobaczysz ze podbije to bas...
        w samochodzie jest jeszcze inna sytuacja. wnetrze samochodu traktowane jest obecnie jak wnetrze obudowy zamknietej. przy zastosowaniu glosnikow o duzym "skoku" otrzymujemy taki rodzaj basu jaki powstaje wlasnie w obudowach zamknietych. dlatego wlasnie typowe samochodowe "pompki" nie chca grac w domu

a co do winisd - nalezy jeszcze przypomniec ze ta ch-ka to wielkie uproszczenie bo przeciez glosnik nigdy nie gra liniowo jak to jest pokazane w programie. poprostu trzeba by kazdy glosnik mierzyc w naszych warunkach zeby idealnie go zasymulowac

Skomentuj

Po dłuższych oczekiwaniach sub przyszedł... Po odsłuchach na malutkim wzmacniaczu który ma tylko ok 100w rms przy dobrych wiatrach wszystko w pokoju wpada w rezonans, głośnik czuje spory niedosyt a wzmacniacz przez głupiego właściciela został zakatowany przez 2ohmy... Ogólnie rzecz mówiąc bardzo ładnie ten sub uzupełnia mój zestaw stereo w pokoju gra wbrew pozorom szybko nie zamula zejście dobre, wszystkim go bardzo polecam... Dalsze testy dopiero po feriach jak złapie kumpla z holtonem 400 do samochodu trafi dopiero w wakacje bo chwilowy bark gotówki uniemożliwia kupno/zrobienie wzmaka do autka... Wielkie podziękowania dla Pawła bo wykonanie pełna profeska...

Skomentuj

z ostatniej chwili:
            GDN-30-500-2x4-AA został już tylko jeden
            zainteresowanym radzę się pospieszyć
            :wink:
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz a ty kupowałeś go sobie na testy czy masz tylko mój :?:

Skomentuj

maxxx222, tylko twój
                i jest prawdopodobieństwo, że ci go nie oddam bo ciągle nie mam czasu go przetestować... :twisted:
                a w stx-ie go już nie ma :sad:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na razie i tak czekam az skompletujesz zamówienie wiec masz czas a potem niestety ale go zabieram :twisted:

Skomentuj

[ Dodano: 2010-03-05, 00:23 ]
                    Zamieszczone przez maxxx222
                    a potem niestety ale go zabieram
                    to nie wiem czy się nie będziesz musiał po niego "pofatygować" sam :mrgreen: :evil:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale serio mówisz czy żartujesz :?: Bo nie wiem :roll:

Skomentuj

Szybko się skończyły, można było kupić ze dwa :roll:

Skomentuj

Pawel S. czy w nim są podłączone cewki tak jak jest to pokazane na rysunku?? Czyli na krzyż?? Bo coś tak mi się wydaje :roll: Na razie testuje go w budzie z projektu lecz closed :mrgreen:

Skomentuj

maxxx222, tak się podłącza:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No ja mam podłączone go właśnie tak jak jest na rys. 1 ponieważ mówiono ze tak można podłączyć. I stad moje pytanie

Skomentuj

maxxx222, tak.
                                kilka osob pisalo do mnie ze mialo z tym problemy. dlatego STX od teraz ma oznaczac ktory konektor od ktorej jest cewki

Skomentuj

A jak podlacze tylko jedna cewke to bedzie grac??

Skomentuj

http://www.axel2.pl/forum/download.h...6437a8027f1a2e
                                    jeszcze jeden przykład
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz jak go podlaczyc to ja wiem tylko nie wiem jak tam sa cewki ulozone :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                                        A jak podlacze tylko jedna cewke to bedzie grac??
                                        tak, bedzie
                                        jest to pierwszy 2 cewkowy glosnik jaki mialem ktory na jednej cewce gra dosc glosno. tak wiec czesto moga byc przypadki ze ktos nie podlaczy drugiej cewki i moze tego nawet nie zauwazyc

Skomentuj

Pawel S. i tu sie zgadzam z Toba i jesli tak to cewki sa podlaczone tak jak na rysunku. Szczerze to nie zauwazylem jak mialem odlaczona jedna ceweczke

Skomentuj

Czaruję...