takero jako ze jestem niedoświadczony to możesz mi wytłumaczyć dlaczego :?:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Car audio] Subwoofer STX GDN 30-500-2x4 AA
Collapse
X
-
ch-ka pokazana na symulatorze to taka ch-ka jaka bysmy otrzymali w komorze bezechowej. czyli w takim pomieszczeniu w ktorym nie ma odbic dzwieku od scian itp
w naszych pokojach wystepuje zjawisko odbijania dzwieku od podlogi i scian. postaw np suba w rogu pomieszczenia a zobaczysz ze podbije to bas...
w samochodzie jest jeszcze inna sytuacja. wnetrze samochodu traktowane jest obecnie jak wnetrze obudowy zamknietej. przy zastosowaniu glosnikow o duzym "skoku" otrzymujemy taki rodzaj basu jaki powstaje wlasnie w obudowach zamknietych. dlatego wlasnie typowe samochodowe "pompki" nie chca grac w domu
a co do winisd - nalezy jeszcze przypomniec ze ta ch-ka to wielkie uproszczenie bo przeciez glosnik nigdy nie gra liniowo jak to jest pokazane w programie. poprostu trzeba by kazdy glosnik mierzyc w naszych warunkach zeby idealnie go zasymulowac
Skomentuj
-
Po dłuższych oczekiwaniach sub przyszedł... Po odsłuchach na malutkim wzmacniaczu który ma tylko ok 100w rms przy dobrych wiatrach wszystko w pokoju wpada w rezonans, głośnik czuje spory niedosyt a wzmacniacz przez głupiego właściciela został zakatowany przez 2ohmy... Ogólnie rzecz mówiąc bardzo ładnie ten sub uzupełnia mój zestaw stereo w pokoju gra wbrew pozorom szybko nie zamula zejście dobre, wszystkim go bardzo polecam... Dalsze testy dopiero po feriach jak złapie kumpla z holtonem 400 do samochodu trafi dopiero w wakacje bo chwilowy bark gotówki uniemożliwia kupno/zrobienie wzmaka do autka... Wielkie podziękowania dla Pawła bo wykonanie pełna profeska...
Skomentuj
-
http://www.axel2.pl/forum/download.h...6437a8027f1a2e
jeszcze jeden przykładJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj