Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car audio] Subwoofer STX GDN 30-500-2x4 AA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

maxxx222 na początku jak przyszedł sub od Pawła do mnie to też ponad 1h się głowiłem jak ten STX te cewki wyprowadził ale doszedłem że są tak jak na twoim rysunku czyli po rusku... Jedną cewkę też miałem tylko podpiętą przez ok 2 dni ale dawałem mu tylko wtedy ok 50w rms i muszę powiedzieć że grał bardzo dobrze nawet na jednej cewce... Zresztą raz przez przypadek przez te ruskie wyprowadzenie cewek podpiąłem mu sygnał w przeciw fazie dla cewek i nic mu się nie stało... A ty czym go tam napędzasz i jak to gra u ciebie?

Skomentuj

mihas66, trzeba bylo go nie rozkrecac :P

Skomentuj

mihas66 na razie wygrzewa się w domu w closed z tego projektu i gra coraz lepiej. Po świętach wezmę się konkretnie za niego i wytnę mu br i wykończę. Na razie gra pod Onkyo A-8450 co daje mu 2x120 watt w 4 ohm. Przez przypadek tez mu podpiąłem cewki w przeciw fazie i nic mu nie było.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
          Przez przypadek tez mu podpiąłem cewki w przeciw fazie i nic mu nie było.
          i to mnie bardzo zastanawia...
          jak oni te cewki ulozyli? przeciez jakbys podlaczyl w przeciwfazie to prawie nie powienien ten glosnik grac :???:

Skomentuj

Pawel S. no i nie grał prawie wcale wtedy. W moim cewki są ułożone tak jak pokazałem na rysunku. Jestem tego w 100% pewny. Mam teraz tak podpiętego go pod wzmacniacz i gra normalnie.

Skomentuj

Pawel S. no i nie grał prawie wcale wtedy
              no i dobrze - bo juz myslalem ze cos nie tak jest z tym glosnikiem :P

W moim cewki są ułożone tak jak pokazałem na rysunku. Jestem tego w 100% pewny
              u mnie byly tak samo. jak juz pisalem STX ma teraz je opisywac zeby nie bylo problemow z podlaczeniem

Skomentuj

No dla mnie na pierwszy rzut oka było logiczne ze prawe + i - jest od jednej cewki a lewe od drugiej. A później się okazało ze jednak nie :mrgreen:

[ Dodano: 2010-04-07, 19:34 ]
                Pawel S. wstawiałeś w swoja budę jakieś wzmocnienia?? Bo u mnie niestety z budzie z wiórówki bez wzmocnień cala obudowa chodzi :mad: Będę musical dodać ze dwa wzmocnienia

Skomentuj

GDN-30-500-2x4-AA czy GDN-30-500-4-AP

który polecacie do subwoofera domowego ze starym wzmacniaczem pochodzącym z kitów KLH
                  o mocy 400w/4r lub 240w/8r ,do tej pory używałem z głośnikiem 150w\8r i dawał sobie radę b.dobrze.Czy brać GDN 30-500-2x4 AA i podpiąć cewki w szeregu na 8r ?Czy też lepiej tego drugiego na 4r?Obudowę mam niecałe 50l ,zamkniętą,mogę przerobić na br.

Skomentuj

Wez AP

Skomentuj

Wez AP
                      popieram
                      on i przy 200w/4r da sobie radę
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

GDN-30-500-4-AP

Tylko ta moja obudowa ma 49l pojemności po odjęciu rurki br,wzmaka,wzmocnienia w środ. i kosza głośnika zostanie jakieś 40l, czy to nie za mało?Czy obudowa zamknięta nadje się też do niego czy tylko br?Chętnie bym ją wykorzystał ponieważ zrobiłem ją z płyty 25mm,jest
                        wykończona naturalnym fornirem i włożyłem w nią dużo pracy.Głośnik dotychczasowy spalony 25cm.
                        Mam jeszcze starą obudowę,brzydką i niezgrabną ok.70l brutto w której będę mógł go przetestować.
                        Czy może doradzicie jakiś głośnik o śred.25cm który zagra podobnie i będzie lepiej pasował do obudowy?

Skomentuj

ja go testowałem w 45L br brutto i było ok
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja Zamówiłem Wersje 4 ohm AP ponieważ będzie grac w domu.. a do domu cieżko o wzmacniacz który pójdzie przy 2 ohm i odda z 350 wat Dlatego 30/500/4 Ap pod Holtona 400 i jest ok :razz: a Buda Już mam skręconą Tylko wyszpachlowac i Okleic Kocem.. niedługo Może zamieszczę Publikacje na Forum :wink:

Skomentuj

Czy można wspomniany głośnik (STX GDN-30-500-2x4-AA) bezpiecznie podłączyć do 2 kanałowego wzmacniacza CARPOWER HPB-1502 -> http://www.carpower.pl/offer.dhtml?oid=68401 ? Chodzi mi o konfigurację, że jeden kanał wzmacniacza zasila jedną cewkę głośnika.

Skomentuj

Zamieszczone przez katronic Zobacz posta
                                Czy można wspomniany głośnik (STX GDN-30-500-2x4-AA) bezpiecznie podłączyć do 2 kanałowego wzmacniacza CARPOWER HPB-1502 -> http://www.carpower.pl/offer.dhtml?oid=68401 ? Chodzi mi o konfigurację, że jeden kanał wzmacniacza zasila jedną cewkę głośnika.
                                jeśli umiesz to można
                                masz go już bo z tego co widzę to jest nie dostępny?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Głośnik zamówiłem około 2 tygodnie temu na stronie STX (był dostępny na stronie). Później dostałem telefon od miłej Pani, że muszę poczekać, bo głośnik nie jest dostępny. Dwa dni temu otrzymałem swój egzemplarz, więc napewno była dostawa....

Skomentuj

Zamieszczone przez katronic Zobacz posta
                                    Dwa dni temu otrzymałem swój egzemplarz, więc napewno była dostawa....
                                    nie dostawa tylko moc przerobowa
                                    dostawa czesci jest raz na jakis czas ale ona malo kiedy spowalnia produkcje
                                    problemem jest mala moc przerobowa a duze zapotrzebowanie
                                    i wlasnie dlatego maja takie opoznienia czasami

a glosnik wart czekania

Skomentuj

witam, rowniez jestem szczesliwym posiadaczem tego glosnika. do kupna skusilo mnie to, ze ma on dwie cewki i wedlug zapewnien STX moze grac w 4 i 8 ohm. w domu 8 a w przyszlosci do auta. gliosnik przyszedl ale bez faktury czy gwarancji czekam bo maja doslac. i teraz gdy mam 2 cewki po 4 ohm a chce uzyskac 8 lacze szeregowo i po sprawie cewki.JPG skoro jak przeczytalem wczesniej cewki sa po przekatnych to powinno byc ok ale nie gra w ogole. wiec jak mam podlaczyc te oto cacko ? pozdrawiam i prosze o pomoc

Skomentuj

Sprawdx miernikiem które złącza dają ile ohm ;] najprościej i najszybciej :]

Skomentuj

Zamieszczone przez kowpio Zobacz posta
                                          moze grac w 4 i 8 ohm
                                          raczej 2, 2x4 i 8

gliosnik przyszedl ale bez faktury czy gwarancji czekam bo maja doslac
                                          nigdy czegos takiego nie dostalem od STXa a jakos z uznaniem gwarancji nie ma problemu
                                          to nie dystrybutor tylko producent. jak zglosisz reklamacje ich produktu to maja pewnosc ze to ich bo nikt wiecej tego nie produkuje :P

skoro jak przeczytalem wczesniej cewki sa po przekatnych to powinno byc ok ale nie gra w ogole. wiec jak mam podlaczyc te oto cacko ?
                                          niestety cewki nie sa dokladnie po przekatnej
                                          nie gra wogole czy tylko wydaje jakies dzwieki ale bez basu?

podlacz pod wzmacniacz cewki pojedynczo - musisz wiedziec gdzie jest + i - od jednej cewki
                                          pozniej musisz sie pobawic w ich laczenie

niestety STX tam sporo namieszal. prosilem o zamieszczanie naklejek ale jak widac nadal ich nie zastosowali

Skomentuj

Czaruję...