Dodaję kolejną wersję wsadu. Dodane zostały cyfry do puli znaków dostępnych przy nazywaniu wejść. W paczce znajduje się również wzór prasowanki pcb dla odbiornika podczerwieni - na to pcb gavron04 organizował zamówienie.
tak na marginesie nazw wejść;ma to sens kiedy na obudowie pilota są takie same jeśli nie ,to nie warto (pilot konkretnie przeznaczony do obsługi tego preampa czyli jak np.do uniampa))
- Możliwość ustawienia czasu aby całkowicie wyłączyć wyświetlacz.
- Informacje o wersji softu, autorach mógłby być trochę dużej wyświetlane oraz możliwość wyświetlenia tych informacji w menu.
- Ciekawym pomysłem byłoby ustawienie własnej nazwy gdy uruchomimy preamp po lub przed twórcami
- Wskaźnik dB gdy dojedziemy do końca powinien pokazywać "MAKS", "MIN".
- To chyba będzie ciekawe, możliwość ustawienia sobie pilotem głośności wg. własnego uznania. To znaczy gdy wciśniemy sobie guziczek głośność się nam stopniowo zmniejszy/zwiększy do x dB które sobie ustawiliśmy wcześniej w menu. Takie "Swoje wartości"
To chyba tyle...
ps. Czy ktoś może mi powiedzieć do jakiej temperatury rozgrzewa się ten radiator od stabilizatora?
Co do ewentualnych ulepszeń - wydaje mi się, że przełączanie wejść nie powinno się kończyć na ostatnim (lub pierwszym) wejściu. Stosując obrotowe impulsatory naturalne jest, że po dojściu do ostatniego szóstego wejścia i dalszym przekręceniu powinno przeskoczyć na wejście pierwsze a kręcąc w lewo z pierwszego na szóste. Taka praca w kółko. W tej chwili po dojściu do krańcowego wejścia dalszy obrót impulsatorem nie wywołuje reakcji co jest nieco irytujące. Trzeba pamiętać, że to nie jest mechaniczny przełącznik obrotowy, który jest sam w sobie zablokowany na skrajnych pozycjach. Co o tym sądzicie?
Jak podłączyć Uniampa z pre? Ja to zrobiłem Klotzem MY206, od strony Uniego normalnie dwiema żyłami, a z drugiej obie masy i ekrany razem do GND i niestety słyszę dość wyraźny szum. Jest na to jakaś rada?
Niestety nie pomogło :/ użyłem zwykłych, nieekranowanych kabli, więc pojawił się brum, ale przy odpowiednim manewrowaniu kablami znika, natomiast szum, jakby niezależenie od tego, cały czas utrzymuje się na stałym poziomie. Wydaje mi się, że PGA nie powinno być aż tak słyszalne. Wzmacniacz wykluczam, bo po zwarciu wejść jest cisza.
To i PGA wyklucz. U mnie jest to połączone z jedną masą od wejścia do wzmacniacza (i-amp) i jest wszystko bez szumów i brumów. Użyj ekranowanych połącz masy i rozdziel tylko źródła. Spróbuj na wejściu PC tam przy wejściu do podania jest też masa. Może tam masz jakiś problem.
U mnie jest za ciemnoszarym plexi 1mm. Świeci na tyle mocno że przebija ładnie. Jest nieco ciemniej niż na zdjęciu ( na zdjęciu wygląda jakby plexi nie było).
Uprzejmie donoszę.
Niestety muszę Was trochę zmartwić. Pomimo tego że nie korzystamy z wyświetlaczy graficznych OLED ale... Koledzy z forum Atnel donoszą że przy dłuższym wyświetlaniu tego samego obrazu pojawiają się tzw duszki (coś jak w plazmach kiedyś). Jedyna rada to wygaszanie wyświetlacza (nie podświetlenia).
Skomentuj